Reklama

Reklama

24 hodin

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2001–2010), 140 h 48 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, James Morrison, Sarah Clarke, Leslie Hope, Sarah Wynter, Xander Berkeley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(192)

Seriál 24 hodin se odehrává v reálném čase jednoho dne. Každá epizoda pokrývá časový úsek jedné hodiny, takže se celý příběh, rozdělený do čtyřiadvaceti dílů, odehraje během jednoho jediného dne. Za tuto dobu se protiteroristický agent Jack Bauer z losangeleského Protiteroristického oddělení (PTO, angl. CTU - Counter Terrorist Unit) vždy snaží předejít nějaké katastrofě s globálními politickými následky, osvobodit rukojmí a zachránit své nejbližší. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (492)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Sean Callery : 1. "24" Theme 2. Up and Down Stairs 3. L.A. at 9:00 a.m. 4. Jack on the Move 5. Jack's Revenge at the Docks 6. Kim and Terry's Escape from the S 7. Jack in the Limo 8. In Pursuit of Kyle 9. Salazar's Theme 10. 'Copter Chase Over L.A. 11. Jack Tells Kim He's Not Coming Ba 12. The Bomb Detonates 13. Palmer's Theme 14. Alexis 15. Coliseum Finale 16. Amnesia 17. Jack and Kim Trying to Reconnect 18. Season One Finale / Terry's Death 19. Season Three Finale / Jack's Huma ()

choze 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční seriál ozvláštněný skvělým, ale nedůsledně zpracovaným nápadem s reálným časem (s reklamními bloky zkrátka nevyjebete) a sexy vizuálními vychytávkami (ruční kamerou, rozdělovaným obrazem, countdowny v obraze) se slušnou náloží zvratů a cliffhangerů. Ultrapragmatický chladnokrevný protiteroristický parní válec Jack Bauer je v Kieferově podání fajn postava, ale stejně mi tenhle seriál hodně zošklivovaly mnohé otravné postavy (počínaje Jackovou manželkou) i herci, nic moc dialogy i celkově nižší IQ a zabalil jsem to už někdy v půlce třetí série. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jack Bauer je prostě borec. Už minimálně šest let loví teroristy po L.A. i Washingtonu, bojuje za svobodnou a nepokořenou Ameriku a ve své podstatě žije poněkud zvrácený americký sen všech mladých hochů nastupujících na dráhu federálních agentů. Všichni víme, že to takhle ve skutečnosti nechodí, všichni víme, že hackovat internet je v reálu poněkud...ehm... nereálné, jenže Kieferu Sutherlandovi odkapává s každou vteřinou z tváře tolik charismatického potu, že prostě musíte tyhle drobné nesrovnalosti a nelogičnosti překousnout. Navíc, který seriál před vás položí legendární otázku, jestli Jack někdy chodí na záchod? Dovolím si tvrdit, že nejen v tomhle bodu je Dvacetčtyřka pěkně originální. Go, Jack, Go! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

První řada - 4* : Musím přiznat, že tenhle seriál mě dostal. Nevadí mi, že "real time" je jen volavka - hlavní je, že tvůrci nasadili od začátku neuvěřitelné tempo, a že se jim ho podařilo udržet až do konce...Herecké výkony a scénář jsou bez debat, charakteristika jednotlivých postav výborná (obzvlášť ženské hrdinky jsou výtečné - jak Sherry Palmer, tak především úchvatná Sarah Clarke v roli Niny)...A účast Dennise Hoppera je přímo lahůdka. Druhá řada - 4* : Druhá řada je v některých ohledech ještě lepší - Jack v podání Kiefera Sutherlanda výrazně přitvrdil a na jeho postup je radost se dívat! Celá zápletka je trochu víc zamotaná, ale přesto opět strhující. Je těžké něco psát bez vyzrazování děje, proto jen řeknu, že mě mrzelo brzké odklizení Niny ze scény a na mé gusto až moc prostoru, který scénáristé věnovali Kim. Třetí řada - 3* : Vadí mi, co scénáristi udělali s Jackem a celková ztráta tempa. Navíc se bohužel dočkáme řady scénáristou šponovaných zvratů, z nichž mnohé působí (především v posledních šesti dílech) klišovitě. Jindy lahůdková Nina Meyers je jen pro ozdobu, což mě mrzelo ze všeho nejvíc...Na druhou stranu - pár opravdu zajímavých okamžiků a postav se najde (hotel, Chase, konec Ryana Chapella u CTU...). Ovšem v porovnání s prvními dvěma sériemi jde o znatelný propad kvality...Celkově : “24 hodin” je velmi kvalitní seriál, s minimem slabých chvil, zato s perfektně zvládnutou atmosférou, skvělými hereckými výkony a adrenalinovým tempem. Nemusí sedět každému, ale já ho řadím vysoko. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí všech osmi sérií musím konstatovat, že se jedná o nejlepší seriál, který jsem kdy viděl... Neustálé dechberoucí tempo bez hluchých míst působí, jakoby každý díl trval snad deset minut a člověk chce další a další:) S přibýváním dalších sérií jsem se bál, že autorům dojde invence a seriál se stane stereotypním a zbytečně natahovaným - nic takového se naštěstí nestalo a díky neustálé akci, nečekaným dějovým zvratům, originálním nápadům i novým postavám mi přišla každá série lepší a lepší. A Jack? ten mi sakra přirostl k srdci...dammit! ()

Galerie (991)

Zajímavosti (70)

  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)
  • Reiko Aylesworth (Michelle Dessler) se původně ucházela i o role Niny Myers a Kate Warner. (hot_spot)
  • Dokončení jedné sezóny seriálu, včetně pre- a post-produkčích prací trvá deset a půl měsíce. (3DD!3)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Reklama

Reklama