Reklama

Reklama

Epizody(22)

Během silné bouře havaruje boeing se 111 pasažéry na palubě uprostřed amazonského deštného pralesa, na místo neštěstí ihned přijíždí tým záchranářů, plukovník Miller vyšle své muže, aby našli odtrženou zadní část letadla, která skončila hluboko pod skalním převisem, a zjistili, zda někdo přežil. Vojáci čelí uprostřed džungle smrtelnému nebezpečí, útočí na ně jedovatý hmyz, hadi a dravé ryby. Podle plukovníka nehodu nikdo nepřežil, není možné najít všechny části těl, řadu mrtvých nelze identifikovat, Miller tedy dokončí svoji práci, vyčistí skalní plošinu, na které se letadlo pokusilo nouzově přistát a zavelí vrtulníkům k odletu. Plukovník netuší, že několik cestujících tragédii přežilo, letuška Karen Oldhamová, botanik a entomolog Andrew Talbott, chlapec Will, zhýčkaná operní pěvkyně Pia Clairová, lékař Alex Kennedy, mladík Jimmy Stack a jeho kamarád Sidney. Ti všichni se jakýmsi způsobem dostali z trosek letadla ven, nyní jim začíná pomalu docházet, že je záchranáři nenašli, místo neštěstí už všichni opustili a zřejmě se už nikdy nevrátí. Vzápětí přeživší zjišťují, že nejsou v pralese sami, jsou na území neznámého domorodého kmene. Sidney udělá osudnou chybu, chce si domorodé děti vyfotit, jakmile stiskne spoušť, je mrtev. Ostatním se podařilo před skupinou agresivních domorodých dětí uniknout, za strom označený zvláštním znamením je už domorodci nepronásledují, tentýž symbol kdosi namaloval na Willyho čelo. Karen našla v troskách letadla mobil, Will se tedy rozhodne vyšplhat vysoko do koruny stromu, aby zkusil najít signál. Situace je ale beznadějná, telefon nefunguje, zelená, divoká a nebezpečná džungle se rozprostírá všude, kam oko dohlédne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Nemôžem ohodnotiť niečo, čo nebolo dokončené! A je mi jedno, že dôvodom predčasného ukončenia natáčania je údajne neúspech u divákov. Nerozumiem, prečo sa (nielen v Amerike) točia seriály takýmto spôsobom: Natočí sa pilotný diel, následne sa zistí či majú o daný žáner a typ seriálu diváci záujem. Ak nie, viac sa už nenatáča. (Prípadne sa natočí jedna séria, potom MOŽNO ďalšia séria, potom MOŽNO ďalšia séria...) Chápem, že ide o biznis, ale čo je veľa, to je veľa. Najhoršie pre kinematografiu dnešnej doby je, že sa scenár píše dodatočne. Amazonka, Crusoe, Terra Nova, Joan z Arkádie, 100 Questions, Rodinka úžasných...všetko predčasne ukončené! Čo tak napísať scenár (CELÝ!) a potom natáčať? Z tohto dôvodu ma takmer nikdy nesklamú životopisné filmy a filmy natáčané podľa už existujúcej predlohy (väčšinou ide o staršie a overené literárne diela). ()

PANKY71 

všechny recenze uživatele

Na seriál se dalo koukat i když většina věcí byla točená v nějakém studiu. Akorát ten konec mě dostal... Zřejmě plánovali další sérii na kterou nakonec nedošlo. Divák se může pouze dohadovat a udělat si závěr sám. Jen mě zaráží, že někteří tady to hodnotí líp, než Ztracené. To je dost mimo mísu jak dějově, tak i výpravou. ()

Reklama

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si z hľadiska objektívnej kvality asi 5 hviezdičiek nezaslúži, ale nemôžem inak. Pamätám si ako som ho svojho času (bolo to už dosť dávno) strašne prežíval. Chodil v telke raz za týždeň a ja som sa nemohol dočkať ďalšieho dielu. Bola to totálna závislosť. Veľmi som fandil Dr. Alexovi Kennedymu. Záverečná scéna posledného dielu (emotívny sentimentálny prejav pod vodopádom a následná streľba zo samopalu) bola absolútne geniálna a navždy mi ostane v pamäti. Škoda že ďalšie série sa už nenatočili a nedozvieme sa ako (by) to celé nakoniec dopadlo. V tom čase som si nevedel predstaviť, že by nejaký seriál dokázal u mňa tromfnúť Amazonku....no, ale potom prišiel LOST ! :) ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

bože tie hady sú všade .... neznášam ich ale ten seriál posúvajú na vrchol práve oni pretože asi žiadny film ani seriál ma ešte nedonútil od úľaku či zhnusenia vykríknuť a odtrhnúť sa od obrazovky či si dokonca zakrývať oči .... konečne niečo skvelé .. seriál som miloval už ako malé decko a teraz som strašne rád že som sa rozhodol ho pozrieť znovu ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Béčková blbina, ale má pěknou dobrodružnou atmosféru, náladu a příjemný retro nádech. Amazonský deštný prales krásný na pohled. Místy je to trochu úsměvné a naivní, neodsýpá to tak jak by mělo, ale působí to vcelku příjemně. Navíc tam hraje můj oblíbený herec. Později je to už hodně přitažené za vlasy, přeskakovala jsem. Viděla jsem 1.sérii,pouze do 22.epizody, která je bez konce... Nevím a nemůžu dohledat, jak to nakonec skončilo. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama