Reklama

Reklama

Epizody(22)

Během silné bouře havaruje boeing se 111 pasažéry na palubě uprostřed amazonského deštného pralesa, na místo neštěstí ihned přijíždí tým záchranářů, plukovník Miller vyšle své muže, aby našli odtrženou zadní část letadla, která skončila hluboko pod skalním převisem, a zjistili, zda někdo přežil. Vojáci čelí uprostřed džungle smrtelnému nebezpečí, útočí na ně jedovatý hmyz, hadi a dravé ryby. Podle plukovníka nehodu nikdo nepřežil, není možné najít všechny části těl, řadu mrtvých nelze identifikovat, Miller tedy dokončí svoji práci, vyčistí skalní plošinu, na které se letadlo pokusilo nouzově přistát a zavelí vrtulníkům k odletu. Plukovník netuší, že několik cestujících tragédii přežilo, letuška Karen Oldhamová, botanik a entomolog Andrew Talbott, chlapec Will, zhýčkaná operní pěvkyně Pia Clairová, lékař Alex Kennedy, mladík Jimmy Stack a jeho kamarád Sidney. Ti všichni se jakýmsi způsobem dostali z trosek letadla ven, nyní jim začíná pomalu docházet, že je záchranáři nenašli, místo neštěstí už všichni opustili a zřejmě se už nikdy nevrátí. Vzápětí přeživší zjišťují, že nejsou v pralese sami, jsou na území neznámého domorodého kmene. Sidney udělá osudnou chybu, chce si domorodé děti vyfotit, jakmile stiskne spoušť, je mrtev. Ostatním se podařilo před skupinou agresivních domorodých dětí uniknout, za strom označený zvláštním znamením je už domorodci nepronásledují, tentýž symbol kdosi namaloval na Willyho čelo. Karen našla v troskách letadla mobil, Will se tedy rozhodne vyšplhat vysoko do koruny stromu, aby zkusil najít signál. Situace je ale beznadějná, telefon nefunguje, zelená, divoká a nebezpečná džungle se rozprostírá všude, kam oko dohlédne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Co jako dítě žereš, to tě v dospělosti rozesmává. Tento seriál je skutečně dobrodružné Eso pro děti a puberťáky, takový drsnější Tarzan, ale v mnohem temnější atmosféře. Pochopitelně to má plno naprosto idiotských momentů jako například fakt, že bílé dítě ze spadlého letadla vede kmen amazonských indiánů, ale určité kouzlo to mělo. Je hezké vidět, že dříve se jelo na jednoduchý formát, který fungoval. Dnes se musí všechno totálně překombinovávat (LOST), aby to diváka řádně usadilo do křesla a i když daný seriál žere, sám ani nechápe co zrovna sleduje. 60% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál, který jaksi upadl v zapomnění, což je škoda. Docela napjatě jsem ho sledoval, a dodnes mě mrzí, že jsem neviděl poslední díl... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Ztracených. Pamatuji si, že jsem se na tento seriál jako malý díval a celkem mě to bavilo, narozdíl od těch přeceňovaných Lost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí kto chce čo chce, Amazonka sa stala obeťou skopírovania. Lost priletel o 5 rokov neskôr, bol stonásobne úspešnejší a tak si na „originál“ nik nespomenul. Ale podobnosť je vidieť na kilometre ďaleko. Havária lietadla, jeho rozpoltenie, odľahlé džungľové prostredie plné záhad a smrteľného nebezpečenstva a rôznorodá skupina preživších, ktorá sa musí naučiť spolupracovať, aby mohla lepšie čeliť nástrahám exotického miesta (resp. vôbec prežiť). Dokonca Lost skopíroval aj to, že jeden z preživších je výherca súťaže! Už v prvej epizóde sa objaví vraždiaci krokodíl, vraždiaci pavúk a vraždiace pirane a neskôr prídu (vraždiaci) kanibali. Amazonka je temný a pochmúrny seriál a hoci samozrejme nie je prehnane explicitný, osobne v ňom cítim dozvuky legendárneho inferna Cannibal Holocaust. Kanadsko-nemecká koprodukcia v čele s Petrom Benchleym (áno, autorom Čeľustí) nešetrila. Okrem parádnej a drahej výpravy ponúkla atraktívne herecké obsadenie. Tomu okrem C. Thomasa Howella (E.T. – Mimozemšťan, Stopár s Hauerom) dominuje Rob Stewart. Tomu 6 rokov dozadu skončilo Vražedné pobrežie a v Amazonke sa objavuje v protichode so svojím vtedajším imidžom. Preč je bezstarostný akčný švihák a milovník. Zostal unavený, smutný a neakčný, ale statočný a inteligentný muž v okuliaroch. Aby herec svoju premenu dotiahol do dokonalosti, postaral sa o to, aby ho vo zvučke (v ktorej mu mimochodom paradoxne patrí posledné miesto, dokonca ho predbehlo dieťa, ktoré sa nikdy nestalo hviezdou) napísali nie ako Roba, ale ako Roberta (škandál!). Problém Amazonky je v tom, že pochádza z dôb, kedy ešte každý normálny seriál „musel“ mať okolo 22 dielov, no a proste od stredu to začne trochu nudiť a byť zdĺhavé a motať sa bezcieľne v kruhu. Ubližuje tomu preľudnenie, keďže v pralese je množstvo Indiánov, aj iných kmeňov. Vinou toho je tam živšie, ako v sobotu večer v Bratislave. Vysoká civilizovanosť niektorých je už ani nie šokujúca, ale smiešna. Scenár nie je (napriek pár fakt dobrým nápadom, sympatickým postavám a celkovej drsnosti) žiadny zázrak. Napriek tomu prižmurujem oči a dávam 4*. V r. 2012 sa o akési voľné nadviazanie pokúsil seriál The River s Bruceom Greenwoodom, ale tiež skončil po prvej sérii. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Stejně jako někteří tady jsem to viděl na TV Markíza a nemohl jsem z toho spustit oči. I když kvalita s přicházejícími díly mírně klesala, rozhodně jeden z nejlepších seriálů konce devadesátých let. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ked toto frčalo v debni pozeral som to non-stop. Páčila sa mi výprava a celkovo ten dej bol zaujímavý. Občas to síce škrípalo a pekne to s dejom prehnali, ale i tak spomienky sú silnejšie a dávam 4*. Škoda, že nebolo viacej sérií :( ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

So seriálom LOST by som to určite neporovnával. Nemyslím tým fakt, že sa tento seriál LOSTu nevyrovná. Ale toto nieje stroskotanie na Hawaii ale v odpornej Juhoamerickej džungli plnej smrteľných tarantúl, hadov a kanibalov. Tento seriál som miloval, istého času, okolo roku 2000 to bol môj najobľúbenejší seriál. Naozaj výborný. Každá časť zaujme, v podstate aj postavy sú zaujímavé a dej napínavý. Dal som síce hodnotenie 5* ako aj LOSTu, ale myslené (LOST 100%, Amazonka 95%). ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Béčková blbina, ale má pěknou dobrodružnou atmosféru, náladu a příjemný retro nádech. Amazonský deštný prales krásný na pohled. Místy je to trochu úsměvné a naivní, neodsýpá to tak jak by mělo, ale působí to vcelku příjemně. Navíc tam hraje můj oblíbený herec. Později je to už hodně přitažené za vlasy, přeskakovala jsem. Viděla jsem 1.sérii,pouze do 22.epizody, která je bez konce... Nevím a nemůžu dohledat, jak to nakonec skončilo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z počátku se mi seriál líbil, ale s odstupem času a jeho reprízováním, mi připadá jako ukecaná telenovela z prostředí pralesa. Ostatně, ten prales je pro mě veliká neznámá, protože vypadá příliš studiově...vše je tam tak pěkné, čisté, tiché...zvláštní... ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Pamätám si ho len tak hmlisto,ale viem,ze som nevynechala ani jeden diel.Skoda ho,posledný diel prvej série,no aspoň si myslím že to bolo na serie,skončil nevyriešene,ako sme zvyknutí tradične.Tažké srdce na tvorcov,ktorý sa neunúvali nakrútiť pokračovanie.Mohli by ho televízie odvysielať ešte raz,nenahnevala by som sa. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pacilo sa mi bazinate prostredie a kopa fauny k tomu, krokodily, hady ....... A este si pamatam slusny scenar a miestami napatu atmosferu. 66 % ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Pamatam ako sme to doma pozeravali ked to islo na Markize.Zo zaciatku perfektny serial kde nebola nudza o drsne zabery(hlavne si pamatam toho typka z ktoreho vyrastali husenice) ale otom co sa tam dialo som nestihol zasnut.Za prvu polovicu serialu by som dal kludne 5 hviezd ale ako celok to staci akurat tak na 3....no mozno aj to je vela.... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tehdy můj velice oblíbený, dneska ale už velice průměrný televizní seriál. Pro milovníky deštných pralesů, soubojů o přežití v divoké přírodě, plného dobrodružství, vřele doporučuji. Jednou se na tato díla budeme dívat a nechápavě kroutit hlavou, kam se tyto džungle poděly. 70% ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Príjemné spomienky na druhý stupeň základnej školy. Prvú kanibalskú epizódu som nezvládol. Koniec série som nevidel. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Pamätáte na prvú časť s ľudožrútmi? Keď si spomeniem na tú ženskú s dáždnikom a diabolským usmevom uprostred tmavého, upršaného pralesa, nie je mi všetko jedno. (pre upresnenie: Margot Kidder z Donnerovho Supermana. No hrôza pomyslieť) ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Ti kanibalové mi to tenkrát dost znechutili a seriál pak u mne upadl v nemilost (holt slabší povaha). Ve své podstatě ale nelze nesouhlasit s tím, že jde o "předchůdce" Ztracených. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě nejen to, že to nikdo nehodnotil, že je tu 3x hodnocení jako "odpad" a navíc že ani Nova tomu nevěnovala dost pozornosti, když to uváděla od 9 hod. Dopoledne. Prvně jsem ten seriál viděl na Markíze a do té doby se mi už dlouho nestalo, že bych u nějakého seriálu seděl jak přikovaný a nemohl se dočkat dalšího dílu. Podle mého to bylo velice napínavé ... O rok později jsem se na to díval s mou přítelkyní (to už jsem měl nahrané všechny díly z Novy) a nakonec pořád žadonila ať jí pustím další díl a tak jsme viděly třeba 4 díly za večer. ()

Reklama

Reklama