Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Recenze (123)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kateřina zjevně nestihla z Nového Orleánsu odfouknout pár tisíc negrů, a tak ti chudáci zase musí vegetovat v polorozpadlých ghetech, šlapat, dýlovat a jinak krimošit. Na vině samozřejmě není jejich zjevná přirozenost, nýbrž ten zkurvený zkostnatělý rasistický systém, který jim nedovolí patřičně se vzdělávat, nutí je fetovat a zásadně jim brání pracovat! Což se ostatně děje úplně všude. U nás analogicky taky všechny ty Farzekašovy, Žigovy nebo Čonkovy nějaká rasistická bílá svině neustále důrazně nabádá, aby v žádném, ale v žádném případě nechodili ani do základní školy a nezvyšovali si vzdělání nebo kvalifikaci, protože tupou nekulturní a neadaptabilní zběř chce mít každý za sousedy, přičemž podporový a přídavkový rentiér, přilepšující si sem tam jen sběrem i přivařených barevných kovů či zamontovaných autorádií je zaměstnání snů. To požírači horkých psů mají alespoň sem tam nějakou tu černou ovci mezi všemi těmi bílými zmrdy, v tomto případě správňáckou, uvědomělou a soucitnou hnědopolicistku Žoan Braunovou, hrubě nespokojenou s všeobecnými poměry, která vymyslí fickaný, rasově nediskriminační plán, jak jedním vrzem vyčistit město od těžce nechutně zkorumpovaných kolegů i kriminálně prokastinujících soukmenovců. A celkem to čokoholce odsejpá v mantinelech rutinních a nic nového nepřinášejících nováčkovsko / korupčních napínačů se sociálním lkaním v podtextu, až tedy na tu mongoloidní základní dramatizační premisu, že při tom zdrhání s kamerou tupka nebyla přes 100 minut schopna doběhnout k nejbližší telefonní budce nebo někomu vyrvat z ruky mobil a brnknout starostovi či federálům. Mohlo to pak celé být jen o těch tolik diskriminovaných a utlačovaných ubohých černoušcích. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem všechno, ale že dostanu tvrdou, dynamickou akční žánrovku bez zbytečných keců v to jsem ani ve snu nedoufal. Skvělý soundtrack jen přidává na atmosféře a tempu.  Naomie Melanie Harris charismatiká až na půdu, nemám problém, jít tady do plnejch. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $22,055,313Tržby Celosvetovo $22,738,740▐ Rozbeh pútavý, ostrý, len škoda že to režisér lepšie neustojí a zmení sa to postupne len na akčnú nahánačku. Toto by bola téma ako vyšitá pre Davida Ayera. /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení!! Jednoduché a sice přímočaré, ale autentické, nepříjemné, drsné a zároveň velmi zábavné. Film je víceméně o korupci policie a drogovýh dealerech, kteří jdou po jednom čestném nováčkovi Naomie Harris, která je úplně proti všem. Frank Grillo jako záporák parádní, přestřelky syrové a špína New Orleans zachycena věrohodně. Film plný bad guys. 7.5/10. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lidi, co to tady srovnávají s Training Day (10/10), buď nepochopili Training Day, nebo neviděli 16 Blocks (9/10). Obojí je zločin a měli byste se stydět. Každopádně po zajímavém traileru jsem se těšil na solidní policejní thriller a přesně to jsem dostal. Jasně, zápletka není dvakrát originální, Tyrese Gibson není Mos Def a Naomie Harris rozhodně není Bruce Willis, jenže zasazení do chudinské části New Orleans, pohled na rasový konflikt a taky neselhávající Frank Grillo nakonec stačili, abych se u toho mohl bavit, být jednou nebo dvakrát překvapenej, a nemusel příliš nadávat. Ke konci to sice začínalo skřípat, zejména po stránce logiky, ale naštěstí těch 104 minut bylo naprosto adekvátních, takže to rutinér Deon Taylor nestihl příliš zmrvit. 6/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející policajtský film zkřížený s thrillerem o falešně obviněné postavě na útěku. Do Ayera tomu chybí propracovanější postavy a scénář ničím nepřekvapí, ale snaha vyprávět dospělejší příběh o skutečných problémech tu vidět je. Navíc je to dynamicky natočeno, akce má svoje momenty a povedlo se obsazení. Harris si získává sympatie jako idealistický nováček, který se ale umí o sebe postarat a Grillo jako zkorumpovaný polda (bohužel ničím výjimečný) jen potvrzuje, že se pro tyhle role narodil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tréninkový den Serpica v sukni, který se bude muset setsakramentsky snažit, aby nebyl ugrillován na bílém pepři.. Prostředí hurikánem zfackovaného New Orleans může svým „kouzlem“ směle konkurovat tomu detroitskému, ale u něj spolu s docela sympatickým začátkem výčet pozitiv končí. Nelogické momenty vás s blížícím se koncem uhodí do hlavy silněji než dlouhý míč z ruky Drewa Breese, klišé stíhá klišé a závěrečné hřbitovní vyznání donutí mnohé k ublinknutí (pokud se tak už nestalo u sladkého „sesterského“ objetí). Podobně jako u The First Purge jde vystopovat snahu narovnávat problematické sociální prostředí, ale spíše to končí jeho dalším pokřivením. To srovnání s Fuquou je myslím na místě. Jeho film měl styl, koule a Denzela Washingtona, tohle bohužel nemá nic. Jak by řekl Alonzo: „Damn! I´m thirsty!“ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obstojné řemeslo s extrémně snaživou a výborně hrající Naomie Harris, která dokazuje, že dokáže být nejen hezkým talismanem nových bondovek, ale zvládá spolehlivě i plnokrevnou hlavní roli v drsném policejním akčňáku, který občas pokukuje jako Ayerovka, chvíli to hřmí jako Johannson ze Sicaria, ale kvalitativně to není ani jedno. Místy rozpačitý scénář zachraňuje getto feeling New Orleans a překvapivě dravé akční scény, Malé plus za přímočaře načrtntou rasovou problematiku a nepřiměřené chování policie. Což je věc velmi aktuální. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Myslíš si, že když jsi černá, tak jsou to tví lidé?“ Výtečná hodina. A pak nesmyslný ústup ze čtyřhvězdičkového hodnocení. Odkroutila si zahraniční misi v Afghánistánu, na policejní stanici je zatím pár týdnů. Nemá rodinu, upíná se k práci. A jedné noci natočí, jak její parťáci s plackou odkrouhnou trojici dealerů. Navíc jeden z nich byl synovcem velkého bosse. A i tomu zkorumpovaní poldové namluví, že právě ona za jeho smrt může. Postřelená, zoufalá, po dvojité šichtě. Jak píšu, hodinka je skvělá. Atmosférická, ze strany Naomie Harris velmi dobře zahraná, napínavá, slušně nasnímaná (kameraman Dante Spinotti). Ovšem v posledních desítkách minut se projeví špatný scénář a jeho nelogické momenty, a rovněž režisér, který má za sebou akorát kupu špatných béček. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co mě celou dobu strašně rušilo, bylo lámat si hlavu nad tím, jak velkej mají v tom filmu všichni problém jakkoliv soudně přemýšlet a chovat se. Jedna do děje pasující náhoda ve scénáři navíc střídá druhou, a hlášky nemají daleko k machrování dětí ve školce, ale co už. Je to béčko jak řemen, akční scény stojí za to, a nudou jsem kupodivu netrpěl. Fifty fifty. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbehom nič extra, ale musím uznať, že je to celkom dobre natočené, atmosféra tomu tiež nechýba. Je to v podstate od začiatku až do konca taká naháňačka, aby hlavná hrdinka neudala svojich skorumpovaných kolegov, ktorých nachytá pri vražde. Frak Grillo ako záporák to dobre hraje veď ma už nacvičené s iných filmov, ale tým, že je ten film postavený ako naháňačka, tak ma práve že celkom dobre tempo, fajn plynie a tým pádom nuda nehrozí. 70% - 3* ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční naháněčka zkorumpovaných policistů s černými gangy a jednou naivní holkou. Díru do světa to neudělá, ale ani ničím neurazí. Obzvlášť herci jsou přesní, Frank Grillo evidentně už nikdy v životě nic jiného hrát nebude, a Naomie Harris je přesně tak sympatická, aby se jí i takhle dušínovský charakter dal sežrat. Hlavně když ji chtějí zabít fakt úplně všichni, a střílí se okolo v množství mnohem větším, než by člověk od kriminálky čekal. Jen v té druhé polovině je potřeba fakt hodně usilovně nepřemýšlet nad tím, proč ten gordický uzel intenzivně vyhrocené situace nerozetnou prostě tak, že někomu zatelefonují. Holt v sedmdesátkách to měl tenhle typ filmů jednodušší, nikde žádný mobil který by scénárostovi mohl nabourat zápletku, nikde internet a přímé přenosy, a navíc ty vztahy černých gangů a policie byly taky ještě o level ostřejší. 7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Black and Blue není tématem nic nového a převratného. Takových filmů jsme tu už měli mraky, kdy nováček a čistý polda, věřící v zásady policie narazí na bandu těch zkorumpovaných apod. Tentokrát hraje hlavní hrdinu žena, herečka Naomie Harris, které zde role padla jak ulitá, takže jsem ji od začátku do konce určitě fandil. K tomu ten správně drsný a slizký Frank Grillo – ten též nezklamal. Zato takový Tyrese Gibson mi zde vůbec neseděl. Když jsem se na něj díval, nemohl jsem se ubránit pocitu, že sleduji postavu Romana z Rychle a zběsilé série. Ani ten závěr mi nepřišel moc napínavý. Prostě postava T. Gibsona neměla logicky moc velký důvod pomáhat hlavní hrdince, která by to ve finále bez něj nakonec ani nezvládla. Celkově mě to ale bavilo. Technická stránka, kamera apod. – to vše je na nízkorozpočtový film super. Nějaké ty přestřelky a to vše – na to se dobře dívalo. Víc jak na jedno shlédnutí si mě ale tento snímek nezískal. Přeci jen bych zde chtěl ode všeho něco vylepšit. Vlastně to nemá moc chyb, je to už dost ohraná tématika. Prostě lepší průměr – nic více, nic méně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom originálne vymyslená adrenalínová krimi odohrávajúca sa zrejme v priebehu jedného dňa. Scenár využíva k rozohratiu inak otrepanej hry na kočku a myš kameru pripevnenú na telo policajtky, čo je podľa mňa slušný východiskový bod. Podstatnejšie ale je, že všetko naplno šľape od začiatku až do samotného konca. Ten síce nie je zvládnutý tak ako predchádzajúca akcia, ale dojem mi nestihol pokaziť. Mimochodom by som pokojne prijal aj pokračovanie so súdnym procesom so všetkými obvinenými, vrátane teda aj priekupníkov z ghetta. Naomie Harris a Tyrese Gybson hrajú veľmi slušne, démonický záporák Franka Grilla je ale dokonalý. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velice slibný, no pak jsem se začal víc a víc nudit. Natočeno je to pěkně, Grillo jako záporák slušnej, od Gibsona jsem ale čekal více, než tuhle slušňáckou roli, která mi k němu vůbec nepasovala. Občas zvuky, které se hodí spíše do Hororu a příběh nakonec tuctový jako prase. Akční film, spíše do televize a na 3* to tady moc nevidím. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak neni to špatný a že se to snažilo, jít cestou dramatu, je fajn, ale jak už bylo řečeno Deon Taylor, neni Fuqua a nebo John Singleton který uměl podat béčkový film s elegancí ježka. Což je škoda, byť film neni tak akční, jak sem čekal, tak sem se nenudil, film je do poloviny slušně napínavý a furt se něco děje. Od poloviny, už to ztratí tu gradaci, ale i tak, mně to do konce bavilo, ke konci se film rozjede, hlavně po akční stránce. Navíc Frank Grillo, jako záporák si vede velice slušně, Naomie Harris nebyla úplně špatná, ale víc mně bavil Tyrese Gibson, působil trochu tajemně, furt si něco mumlal pro sebe a role mu sedla, jak ušitá. Co ještě stojí za pozornost je soundtrack, který u tohohle béčkové filmu, vyčnívá nad rámec a doslova je jej škoda, že takováto hudba skončila, u né sice špatného filmu, ale u filmu na který kouknete, jen aby jste nějak zabili odpoledne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Black And Blue" má potenciál, no nemá dobrú réžiu a dobré nápady, ktoré by z toho mohli urobiť niečo silnejšie a zaujímavejšie. Vnútorne som dospel k presvedčeniu, že tento film mal byť "Run All Night". Potom by to fungovalo lepšie. Naomie Harris je podľa mňa dobrá vo svojej role, vie čo má tomu ponúknuť a nie je hlúpa.Osobne by som si možno viac užil, keby pôsobila trošku akčnejšie a metodicky. Je to bývalá vojačka. Takže má priestor na to, aby ukázala oveľa viac zo svojich schopností. Pretože 2 turnusy v Afganistane nemohli spôsobiť, aby len utekala a kryla sa. A na konci trošku možno aj bojovala. Mohla toho priniesť viac. Frank Grillo ako zloduch je skvelá voľba, no pôsobí absolútne nezničiteľne. Vezmime si, že dostane 3 rany latou s klincami, spadne z druhého poschodia na kapotu auta, dostane aspoň 10 rán kovovou tyčou a ten chlap nemá problém vstať. Nevadí mi jeho osobnosť. Ale vadí mi, že z neho tvorcovia urobili pána nesmrteľného. Tyrese Gibbson je podľa mňa v pohode a jeho postava sami aj úprimne páči. Rovnako skvelý je aj Mike Colter, no v jeho prípade by som si prial, aby mal nezničiteľnosť Franka Grilla. Pretože to by bol odrazu úplne iný film. Príbeh ako taký je v pohode, no myslím si, že ho dokážete relatívne jednoducho predvídať. Viete, akú bude mať kto rolu a aj k čomu dospejeme na konci. Funguje to? Ako ľahký krimi thriller je to okey. Myslím si, že jedno pozretie tomu kľudne venujte. Ale moc od toho neočakávajte. Hodnotenie: C+ ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na to jak jsem se na to těšil, tak to rychle opadlo. Strašná nuda, plná klišé a ničeho novýho, ani scénář, ani hlášky a když už je tam akce, tak na ni hned zapomeneš. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to taková kombinace hrubého a laciného filmu. Klasický příběh kočka a myš thrilleru. Škoda že to nemá hlubší téma socioekonomické nerovnosti a rasové rozdíly. Vidíme obehranou policejní korupci a utlačování menšin. Výborný výkon Naomie Harris a Tyrese Gibsona nestačí k záchraně tohoto předvídatelného a občas šíleně stupidního snímku. Harris jako akční hrdina si získal mé sympatie a tvoří emocionální centrum snímku. Film , který trvá den a půl se zdá být více vzrušující. ()

Reklama

Reklama