Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Recenze (123)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh v obyčejném zpracování, které naštěstí nijak neurazí. Film nijak nepřekvapuje, ale překvapivě šlape a zbytečně se ničím nezdržuje. Škoda znuděných herců a obyčejné akce. Film skončí a divák, neví jak vlastně začal, ale ví, že se nenudil. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Policejní stanice uprostřed ghetta, kde panuje napětí mezi policíí (blue) a černýma (black). Všechno se ještě víc zkomplikuje, když nová krev natočí zkorumpované protidrogové kolegy vraždící teenagery. Od té doby to mělo neskutečný spád, hlavní postava sama proti doslova celému světu, napjatá atmosféra a drsné prostředí New Orleans spolu se "špinavým" filtrem kamery tomu dávaly neskutečnou autentičnost a vizuální syrovost. Za měsíc si na to nejspíš nevzpomenu, ale na aktuální pobavení si to svým tempem bez jediného hluchého místa pozornost udrželo neskutečně s přehledem celý film, a to se často nevidí, palec nahoru. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Výborný akční thriller, u nějž jsem místy nedýchal, neboť jsem se o svoji oblíbenou Naomie Harris šíleně bál. Nevěděl jsem, do čeho jdu, neznal jsem obsah a byl jsem pak více než spokojen. Mohl bych si zahrát na hnidopicha a zmínit lecjakou evidentní mouchu, ale nebudu to dělat, protože převládá pocit z kvalitního akčního zážitku. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slušný policejní nářez, gangy a policajti do jde do sebe, příběh super, možná trochu více akce a bylo by to lepší. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Téměř ve všech ohledech se jedná o zcela průměrnou, místy až podprůměrnou záležitost, která zaujme snad jen hereckým obsazením a několika akčními scénami. Všechno ostatní od laciného scénáře, přes neudržení začátečního tempa až po nepochopitelné chování ústředních postav posílá snímek Black and Blue do hlubokých vod filmového průměru, kde si na něj za pár měsíců málokdo vzpomene. Škoda, potenciál na zajímavý snímek zde vážně byl. „Murder is murder, no matter who you are.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už začátek dává jasně najevo, že film bude určitým způsobem mířit na sociální otázku, kdy na jedné straně stojí obyvatelé černošského ghetta, kterým nezbývá nic jiného než se pohybovat na hraně zákona a na té druhé zlí a zkorumpovaní, převážně bílí, policisté. Ale nakonec to není tak hrozné, jak by se mohlo zdát. Krkolomná cesta hlavní hrdinky na policejní stanici má solidní tempo a poměrně dost se tu střílí, atmosféra periferie New Orleans má také něco do sebe a seděli mi i herci s Naomie Harris a Grillem coby záporákem na čele. Samotný závě působil sice úsměvně, ale něco podobného se dalo čekat. Na jedno slupnutí solidní. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z časti mi to pripadá ako ženská verzia Training Day. Policajtka - zelenáč sa behom svojej služby dostane medzi mlynské kamene medzi gangstermi v ghette a skorumpovanými policajtami, ktorých videla ako niekoho popravili. Takže sa jej začína boj o život pri ktorom nemôže veriť nikomu. Technická stránka je skvelá. Je tu aj pár kvalitných prestreliek. Frank Grillo ako skorumpovaný podla je riadny zmrd. Dokonca aj Naomie Harris ako polda, ktorý sa nechce pridať na žiadnu skorumpovanú stranu a chce sa zachovať správne mi bola sympatická a fandil som jej. Ale všetci naokolo a celkovo tá situácia do ktorej sa dostala ma srali. Takmer všetci policajti skorumpovaný, v ghette samí gangster alebo vymletý debil. Film je to celkom kvalitný ale to prostredie mi bolo nepríjemné a predstava, že by som si mal ja vybrať niektorú stranu, tak sa radšej picnem. Hodiť tam atomovku a modliť sa, že ďalšia generácia nebude tak zdegenerovaná a skazená. O Training Day som napísal, že bolo príliš učesané, no tak v tomto filme to bolo až príliš nepríjemné. 5/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Priamočiarosť za cenu ultra jednoduchosti príbehu a hlavne postáv. Väčšinu času táto skutočnosť nie je prekážkou, pretože plní svoj účel. Bohužiaľ ku koncu vysoký klišé stupeň postáv spolu s prítomnosťou dier v logike viac a viac bijú do očí, a tlačia dojem dosť nízko. Na záver dokonca prišlo na hlášky, ktoré by mohol do kameňa tesať Clancy Wiggum. Training Day pre černošky. Asi tak nejako. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jak už tu je mnohokrát zmíněno, porovnávat s Training Day se to nedá, protože krom ústředního motivu točícího se okolo zkorumpovaných policajtů tyhle dva filmy nic moc společného nemají. Black and Blue je mnohem přímočařejší akčňák, kde jsou kladné a záporné role od začátku jasně rozdané (a nelze si nevšimnout, že tu není prakticky jedinej kladnej běloch) a na nějaké filozofování se tu moc nehraje. Na druhou stranu akce je řádně surová, honičky dost napínavé a postavy i přes všechny ty watch yo ass nigga pózy sympatické. Za mě dobrý. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi větší nesmyslnost, dostal jsem docela fajn kriminálku na jedno zkouknutí, která vás neurazí, na druhou stranu ale asi ničím významným nezaujme. On sám o sobě hlavní příběh nabídne slušnou zápletku, jenž se snaží držet při zemi a neházet na vás scénáristické rádoby chytré plot-twisty, které by ve výsledku spíše film pohřbily. Potěšilo zasazení do neokoukaného New Orleans (ono už změna docela prospěla, vidět pořád všude NY, NY a ještě jednou NY přestane po pár filmech bavit). Herecké obsazení kladně překvapilo, spíše než Naomie Harris mě vskutku potěšila přítomnost Franka Grilla v pozici zkorumpovaného poldy z protidrogového. Ve vedlejší roli taktéž zbytečně nepřehrával Tyrese Gibson. Po stránce atmosféry třeba osobně filmu vytýkat nic ani nemohu, ta korupce a tak z filmu nedělá moc optimistickou podívanou. Zklamal mě jediný aspekt: akce. Ani ne tak počtem různých napínavějších sekvencí, ale spíše tím béčkovým zpracováním. Holt, přestřelky se v Hollywoodu podaří natočit fakt reálně jen jednou za čas. Suma sumárum, šlo to. Za mě dávám 63 % ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Jako ... je to hodně "black"... a je to fakt stupidní tím dějem. Některý scény byly tak moc wtf hloupý, že jsem jen kroutil hlavou. Ale na druhou stranu, jako nenáročná stupidní oddechovka na sobotní pozdní odpoledne je to ok (když už vás nebaví třeba koksovat po barech..). Jsou tam fajn záporáci (teda hlavní záporák běloch a spousta "dobrých" černochů zemře...). Ale jako jo, dobrá akce občas a ten všudypřítomněj tlak na hlavní hrdinku, to bylo fajn ... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba do poloviny je to celkem slušný akčňáček podle zajeté šablony,kde to mají černoši v Americe těžké a "nemají jinou možnost" a skoro všichni policajti jsou zkorumpované svině.V půlce ale přijde zlom a většina osazenstva (hlavní hrdinka,vrchní mafián,pomocník hlavní hrdinky,...) se začnou chovat jako retardi a všechno napětí jde do kopru.Na konci už mi bylo i celkem jedno jak to dopadne a je to škoda,protože rozjeté to bylo solidně...40% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Napětí a akci si snímek udržuje celou délku „normální (ne tříhodinový)“ stopáže, takže já byl spokojený. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

akčná cierna policajtka, a skupina policajtov, ktoru chú policajtku odstaniť, lebo ma duokaz s ich drogovými skumenovcami. Príjemny akčný thfiller ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit zda to či ono je nebo není reálné. Je to prostě pohádka o vítězství pravdy, velmi slušně natočená. Hlavní představitelka se mi jako ženská líbí, její roli jsem jí uvěřil a bál jsem se o její život. To mi stačí k filmovému zážitku, víc v tomto žánru nečekám. 70% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Black and blue bolo len black a nie blue. Ďalšia vypatlaná černovina o skorumpovaných fízloch, drogách a snahe moneypenny niečo zmeniť. Pre Boha, prečo? ODPAD! ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Jeden příběh tisíckrát ohranej. Hlavního záporáka fakt nemám rád v žádný filmu takže tady to nebylo o nic lepší. Lehce podprůměrný film. Koukatelný, ale podprůměrný. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zkorumpovana policie v okresu New Orleans zastřelí před zraky nastupující policajtky Alicie mladého kumpana drogového bose. Problém je v tom, že ona vše natočila svou kamerou na hrudi! Začíná hra na kočky a myš, ve kterém se Alicia ocitá sama proti všem a jediný kdo ji může pomoci, je její dávný znamy, který žije čistý život na benzince a možná komunita gheta. Zkorumpovany policista Mureto navíc vymysli lest, že to ona zabila mladého dealera, aby šli i gheta po ní! Frank Grillo super zaporak, Naomie Harris slušná práce, ale Tyrese Gibson tragická role! 65% ()

Reklama

Reklama