Reklama

Reklama

Kung Fu: Legenda pokračuje

(seriál)
  • USA Kung Fu: The Legend Continues (více)
USA / Kanada, (1993–1997), 62 h 41 min (Minutáž: 42–89 min)

Tvůrci:

Ed Spielman

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

David Carradine, Chris Potter, Scott Wentworth, Kim Chan, Richard Anderson, Robert Lansing, David Hewlett, Kate Trotter, John Bourgeois, Soon-Tek Oh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Hlavními postavami lehce mystického seriálu jsou šaolinský mnich Kwai Chang Caine (David Carradine) a jeho syn Peter Caine (Chris Potter), který je detektivem. Setkávají se znovu po 15 letech od doby útoku na klášter. V sérii se často vracíme do Peterova dětsví, do kláštera, kde mu otec připomíná zásady šaolinů. (MsWampir)

Recenze (132)

billcarson 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který ale od dnešních vyblizů má své kouzlo. Počáteční díly měly vysokou úroveń a i svoje poslání, potom už to klesalo dolů a nezachránil to Carradine ani vynikající hudba Jeffa Danny. V dnešní době už to celkově působí velice úsměvně, ale na svou dobu v devadesátých letech, kdy to vysílala Čt 1 kolem 6 večer to byl nejvyšší standart tehdejší televizní zábavy a já jsem si nenechal ujít jediný díl. ()

Atavan 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož kvalita se všemi hodnoceními "odpad" jenom stoupá. Ne, není pro každého. A hlavně není pro fušery, kteří po "Kung-fu" v názvu očekávají oči-a-repráky-rvoucí frenetickou akci. Naopak, v kontextu zaměření seriálu je tam akce moc, a to jenom proto, že si to tehdejší doba žádala (zvlášť ve srovnání s původním seriálem, kde Carradine hraje svého předchůdce). I tak ale smekám před pokusem natočit věc, která dokáže kloubit tolik věcí najednou - střet čínské a americké kultury, pozlátkový život amerického poldy versus jednoduchý život mnicha, filozofie kung-fu versus konzumerismus. Ano, seriál má vzhledem k době svého natočení své mouchy. Ano, jako většina děl je poplatný své době, což na druhou stranu prostě k atmosféře seriálů z devadesátek patří. Ano, po určité době je vidět, že tvůrci po popčátečním úspěchu tu kaši nastavili trochu moc. I tak stále zůstává relativně klidným dílkem, které je založené především na dialogu a hlubší myšlence, ne na akci, což dnešní tvorbě (a z 99% té ohledně bojových umění) chybí. 3* +1 za odvahu dát do názvu kung-fu a nemlátit se každou minutu). ()

Reklama

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Zlatá devadesátá. Vzpomínám, jak jsem jako malý náhrával na kazetu díl po dílu. Má to své kouzlo, dokáže to být vtipné, má to decentní počet epizod, zajímavý příběh, chytlavé a zábavné díly, ALE musím uznat, že to kolikrát tak extrémně přesahuje realitu, že to až bolí. Být ve svých dětských letech, dám 5*, ale nyní dávám 4*. V mém srdci to je pořád na 5*, jenže všechny ty jiné dimenze, procházení hmotou atd., to mě asi na kurzu nenaučí:-) Tenhle seriál si vás buď získá, nebo odežene, načež z vás udělá zarputilého fanouška či odpůrce. Mě si získal...a 45% je ZOUFALE MÁLO. ()

ZkuKol odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě nehorázná sračka! Akce nestojí za nic (ale spíš by jí vyjádřil jadrnější výraz), dialogy a rádoby moudra působí přinejlepším trapně a o zápletkách je škoda mluvit. Zajímalo by mě jestli se dělal na tenhle seriál taky casting. To, že David Caradine moc hrát neumí, už vím, ale co předvádí Chris Potter a ostatní dělá z Jessicy Alby charakterní herečku! ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Priemerný krimi seriál z dlhej rady jemu podobných. Nepostrehol som nič , čo by mohlo tento počin povzniesť na vyššiu úroveň. Možno iba fakt, že v minulosti som mal Carradina ako herca rád. Teraz ale môžem s čistým svedomím povedať, že Kung-fu je takmer na chlp rovnaké ako Walker texasan. Len s rozdielom, že bezchybného Norrisa vystriedal neomylný Carradine. Tvorcovia v snahe vsunúť do seriálu to "kung-fu" stupili (bohužiaľ) do poriadneho h***a. Táraniny o vnútornom mieri, či duševnej "morálke" zmiešané s múdrosťami starých mníchov ...?...? To podla mňa nie je tá správna cesta ku (zrejme) plánovanému výsledku. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama