Reklama

Reklama

Punk je hned!

Trailer

Obsahy(1)

Jehla s drogou bolí hodně, ale tvrdá realita ještě víc. Slovensko-český film pro všechny, kdo si myslí, že nemůže být hůř... Celovečerní debut Juraje Šlauka vypráví příběh drogově závislého pankáče Pala alias Kvička žijícího na periferii společnosti ve Stupavě na jihozápadě Slovenska. V otřesných podmínkách a v polorozpadlém domku žije také se svou přítelkyní Paťou a dvouletým synem Samkem. Jeho každodenní rutina se pak skládá především ze shánění drog, sbírání železného šrotu a častých konfrontací s policií. Takovýto nezřízený způsob života ale může vést k bolestivému pádu… Projekt začal vznikat v roce 2012 jako dokumentární film, ale v průběhu natáčení se tvůrci rozhodli pro hranou formu a dokončen byl až v roce 2018. Juraj Šlauk ve svém vysoce naturalistickém snímku chtěl zachytit životy lidí na samém okraji společnosti, jejichž touha po svobodě jim může přivodit až vlastní zkázu. Jako ústřední postavu si vybral svého spolužáka z dětství Pavola Kovačovského, který ve snímku ztvárnil de facto sám sebe, ostatně jako většina účastníků z řad neherců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

mourinho 

všechny recenze uživatele

Syrový pohled na dno lidské společnosti. Lehce zavádějící název filmu pro mě nebyl překážkou, naopak jsem přesvědčen, že spousta takovýchto individuí si slovo punk takto idealizuje a svůj opovrženíhodný styl života jím pak následně omlouvá. Škoda, že si tvůrci nepohlídali zvukovou stránku. Tam jsou, jak už tady bylo někde zmíněno, velké rezervy a některým dialogům jde skutečně velmi špatně rozumět. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Príjemnou autenticitou nadýchaná, odľahčená sociálna dráma so zdravým nadhľadom. Síce bez ďalšieho formálneho či obsahového presahu, ako i škrípajúca v zopár (ne)hereckých výkonoch (najmä ženské postavy), no Kovačovský svojou charizmou film (a ďalších nehercov) tiahne od prvej minúty do poslednej a zabezpečuje že snímok dýcha vlastným životom. Nie je to ešte úplne gól, no i tak, palec hore a podporu takejto tvorbe na Slovensku. Chýba tu ako soľ. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Autenticita. Áno, tá tu je. Teda pôvodnosť narkomanského dna. Droga nie je zadarmo. Treba si na ňu vedieť nakradnúť. Okrem toho je tu žena a dieťa. Aj o tie je potrebné sa postarať. Problém. Zberňa kovov, zberňa nakradnutých druhotných surovín do nej. Na dávku to stačí, na nájom už nie. Ostáva príves. Zúfalstvo plodí zúfalý čin. V poblúznení drogou je jedno, kto ho spáchal. Hrdina bol pri ňom, tak nech trpí. Bezvýchodisková situácia. Ale: tá je tu od začiatku. Až do prekvapivo happy endového konca. Teda feťácky šťastného. Ak Vám nevadí, že vo filme sa nerozpráva, ale nadáva, je to film presne pre Vás. A pank? Veď ten je tu čoskoro. Hneď ako skončí film. Inak, stručnejšie by sa dal komentár poňať dvomi slovami, ktoré nosí hlavná postava často na tričku: Malomocnosť Prázdnoty. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Drsná sonda do života, ktorý snáď nikto neokúsi. Je to tak akurát dlhé, štýlovo chytľavé a jediný problém mám vlastne iba s tým, že podaktorí (ne)herci nestíhajú. Podobné počiny nepotrebujú mať premakaný dej. Úplne stačí, že dokážu predať svet, kde sa odohrávajú. A to sa tu podarilo. V rámci festivalov by z toho mohol byť celkom slušný hit. 8/10 ()

Joker Punx odpad!

všechny recenze uživatele

Vidláci, retardi, čórky, fetky! Hlavní postava filmu krade a fetuje a žije s ženou a malím dítětem ve špinavý chatrči, chudák dítě co žije v takovym hnusu, jak u cikánů, takovýho fotra bych fakt nechtěl. Tohle má bejt jako punk? Si děláte prdel? Jasnej odpad! Tenhle film a postavy v něm nemají nic společnýho s punkem a je mi u prdele jestli to vychází ze skutečných událostí, tohle neni punk! Tohle je totální shit! Solidní sračka! ;) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)
  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)

Reklama

Reklama