Reklama

Reklama

Případ pro Sam

(seriál)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (1996–2000), 63 h 31 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Cynthia Saunders

Hrají:

Ally Walker, Robert Davi, Julian McMahon, Roma Maffia, Peter Frechette, Erica Gimpel, Dennis Christopher, Jamie Luner, Caitlin Wachs, Evan Rachel Wood (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Dr. Samantha „Sam“ Watersová vďaka schopnosti vidieť trestné činy pracuje v FBI v Zvláštnej jednotke vyšetrovania násilných činov. S pomocou kolegov prenasleduje psychopatov. Zatiaľ čo si plnia všetky pracovné povinnosti, jej skutočný dôvod spočíva v tragédii, ktorú prežila dávno pred rokmi, keď bol jej manžel zavraždený známym vrahom Jackom. Preto Sam a jej mentor Bailey po Jackovi naďalej pátrajú... (Loooki)

(více)

Recenze (13)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Smrt programovému oddělení Novy a Primy, ukončit seriál v polovině, to se prostě nedělá. A už vůbec ne, když jde o takovýhle skvost. Hlavní roli hraje Ally Walkerová (ano, je to ta z Univerzálního Vojáka) a je prostě dokonalá. Ale čím by Sam, výborná vyšetřovatelka a psycholožka z VCTF (Violent Crimes Task Force, odbor FBI zabývající se hlavně hledáním sériových a vůbec nějak psychicky labilních vrahů) byla bez Jacka Všeuměla, neznámého šílence, který o ní zdá se ví úplně všechno a rozhodl se, že bude prostě jen jeho, a tak neprovede nic menšího než likvidaci všech, kdo kdy v jejím životě něco znamenali? Připomíná to vztah Clarice Starlingové a Hannibala Lectera, i když jenom vzdáleně. Skvělá atmosféra, skvělá kamera, skvělá hudba, skvělý scénář, seriál "to die for". ()

monolog 

všechny recenze uživatele

zábavnější a atmosféričtější a hlubší seriál o vyšetřování zločinů, než je dnes v oblibě v televizi uvádět. celkem sympatická hrdinka, sympaťák polda Robert Davi a zajímavý případy. na páteční večer jako dělaný. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Trvalo to přes deset let, ale dočkal jsem se!! Konečně jsem viděl poslední dvě epizody, které uzavřely roky působení Sam Watersové ve VCTF a přinesly odpověď na otázku, kdo je Jack. Aaaaaaaach... Proč to nadšení a zadostiučinění? Je to už dávno, kdy se na našich obrazovkách (konkrétně na TV Nova) objevil nový krimiseriál. Jmenoval se "Případ pro Sam", a byl jedním z úplně prvních, který se zabýval tzv. profilováním. Chlubil se charismatickou inteligentní hrdinkou, propracovanými scénáři, skvělými herci, temnou atmosférou a v rukávu schovával trumfové eso. Sériového vraha Jacka Všeuměla, postavu která se celým seriálem táhla jako černá nit, nemesis odhodlanou připravit Sam o všechny blízké a získat ji jen pro sebe... Pak přišel konec druhé série, jeden z nejnapínavějších okamžiků celého seriálu a... a Sam i její kolegové se na dlouhá léta odmlčeli, protože se programovým oddělením našich televizí nezdála sledovanost, a seriál proto z nabídky stáhnuli. A tak jsem se ke třetí řadě dostal až nyní, po zhruba deseti letech... "Případ pro Sam" za tu dobu ze svých kvalit neztratil vůbec nic. Čas, během kterého jsem měl možnost vidět a číst spoustu tématicky podobných filmů, seriálů i knih, kdy jsem zestárnul a (snad) dospěl, tenhle čas neměl žádný vliv - stále jsem se díval na skutečně chytrou televizní sérii plnou napětí, uvěřitelných zvratů, výtečných hereckých výkonů a napínavé atmosféry. Víc než kdy dřív jsem si užíval výborně vykreslenou psychologii postav, hrdiny kteří myslí a jednají jako lidé a ne scénáristou navržené figurky, a všeprostupující pocit, že takhle kvalitní a v žádném ohledu hloupý seriál dnes už málokdo umí nebo chce točit... Je v tom možná i kus nostalgie, ale pro mě bude "Případ pro Sam" už navždy milovanou klasikou. P.S.: Vše výše napsané platí pro epizody s Ally Walker. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Séria s podobným východiskovým námetom ako Milénium (len bez paranormálnych javov). Markíza nám ponúkla všetky epizódy, takže na Slovensku už Jacka poznáme. :-) Záverečná séria, v ktorej Jamie Luner vystriedala Ally Walkerovú mala začať novú etapu, ale nepodarilo sa. Vynikajúco sú tu stvárnené flashbacky, vízie aj Jackova pokrivená myseľ. Životnú úlohu si tu strihol faceman Robert Davi. Z dielov radím medzi najlepšiu single epizódu o počte znásilnení v USA za jednu hodinu. Zbohom Sam. (10.11.2004) ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Sam je výborná vyšetřovatelka, která si všimne i nejmenšího detailu, ze kterého dokáže vydedukovat souvislosti, které ji dříve či později dovedou k vrahovi. Moc nechápu, proč se to jmenuje "Případ pro Sam", když ve IV. řadě místo Sam nastoupí Rachel. To je samozřejmě vedlejší, ale originální název by tento seriál vystihl mnohem lépe. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, první řada naprosto dokonalá, druhá velmi dobrá, třetí průměrná (tam to šlo fakt dost dolů), čtvrtá...... . Skvěle obsazeno, napětí, akce, grády i humor. Velmi slušná konverzační úroveň. Pro mne srdeční záležitost, neboť jsem u tohoto seriálu rodila své první dítě. A to doslova,, neb jsem na hekárně u televize strávila 18 hodin a dávali dva díly za sebou. Co se obsazení týče nejvíce mi vadí proměna Sam. Zatímco v prvních dvou řadách jde o špičkovou profesionálku, empatickou a citlivou ženu, která se nepoddává situaci, ve třetí řadě nám předvádí anorektickou, lehce hysterickou a jednoznačně vyhořelou nesympatickou husu, o kterou by si Jack neopřel ani kolo. Co se všeuměla týče, dost závěr odflákli, napětí i kouzlo nevyřčeného zmizelo. Z herečky Walkerové dost vyřazuje, že už tuto roli nechtěla moc hrát. Čtvrtá řada, jenž vlastně začíná třetím dílem není ničím inovativní, napětí pomálu, humor pražádný. Méně charismatická psycholožka, nudnější díly, ničím nevybočující z průměru. Chápu, že seriál ukončili. ()

shifter 

všechny recenze uživatele

Pamatam sa ako svojho casu Vox uviedol dve serie z produkcie NBC - Pretender a Profiler. Obidva patria k tomu lepsiemu, takze z mojej strany 4*. ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

díval jsem se na to jenom kvuli velerozkošné Ally Walker..jinak ale překombinované a zdlouhavé..tenhle typ seriálu by neměl mít víc než 20 dílů..pak je to jenom mlácení prázdné slámy... ()

HELLBOY-DB 

všechny recenze uživatele

1. série: 60 %, 2. série: 50 % 3. série: 40 %, 4. série: 30 % ==== 45% Jak se vytratil Jack už to prostě nebylo ono. A odchod Ally to dokončil, jinak by to bylo za 3*. ()

qnnaire 

všechny recenze uživatele

Kriminálny seriál s príťažlivým námetom a ústrednou postavou forenznej psychologičky Sam Waters. Tá skúma stopy na mieste zločinu a okolie obete, aby potom vykreslila osobnosť a motívy vraha. Navyše, za chrbtom má vraždiaceho maniaka, ktorý s ňou rozohráva nebezpečnú hru. Zaujímavo spracovaný a napínavý seriál, ktorý však svoje čaro stratil odchodom Ally Walker z projektu. Dobré sú aj vedľajšie postavy (Julian McMahon, Roma Mafia, Robert Davi a Peter Frechette). Seriál upúta aj výbornou hudbou, tajomnou atmosférou a mysterióznymi flashbackmi, ktoré perfektne vykresľujú zvrátenosť činov, s ktorými sa agenti stretávajú snáď každý deň. Za prvé tri série 85%. ()

Reklama

Reklama