Reklama

Reklama

Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů

(seriál)
  • Česko Faktor Psí: Z kroniky paranormálních jevů (více)
Drama / Sci-Fi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
Kanada, (1996–2000), 66 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Dan Aykroyd, Nancy Anne Sakovich, Paul Miller, Barclay Hope, Colin Fox, Matt Frewer, Nigel Bennett, Kristin Lehman, Peter MacNeill, Michael Moriarty (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(88)

Obsahy(1)

Grécke písmeno psí je znakom pre všetko neznáme, nejasné či nevysvetliteľné. Faktor Psí je teda súčasťou paranormálnych javov. Sú to podivuhodné a nevysvetliteľné javy, ktoré sa vyskytujú všade na svete a vzpierajú sa logike a zákonom našej dimenzie. Výskumom paranormálnych javov a s nimi spojených aktivít sa roky zaoberá nezisková, nevládna organizácia so sídlom v Kalifornii OSIR Úrad pre vedecké vyšetrovanie a výskum (Office of Scientific Investigation and Research). Pomocou špičkovej techniky a najmodernejších vedeckých poznatkov skúma javy, ako sú UFO, zmeny stavov, posadnutosť, psychokinéza, teleportácia, telepatia, channeling, geofyzikálne záhady, jasnozrivosť, poltergeist, vyháňanie diabla, okultizmus, zázraky, kryptozoológia, zážitky na pomedzí života a smrti, život po smrti, astrálne projekcie, reinkarnácie, neznáme tvory a zvieratá či kozmické úkazy. Seriál predkladá divákom zaujímavé príbehy z oblasti ufológie, paranormálnych javov, mystiky. Seriál uvádza Dan Aykroyd. Známy herec (napr. Krotitelia duchov), režisér, hudobník a producent je vášnivým milovníkom záhad a nadšeným bádateľom paranormálnych javov. Je členom Britskej spoločnosti pre parapsychologický výskum. Osobne inicioval vznik a realizáciu seriálu, a tiež ho koprodukoval. Až po dlhoročnom naliehaní sa podľa tvorcov rozhodol OSIR (ešte raz upozorňujeme, že ide o fiktívnu inštitúciu) rozhodol odtajniť niektoré z uzavretých prípadov a poskytol materiál pre štyri série seriálu Faktor Psí, z ktorých každá obsahuje 22 epizód. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou naprsto skvělé a jiné slabé. Naštěstí převažují ty zajímavé. Hodně podobné Aktům X, ale pro mě v mnoha věcech lepší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Turek s pol lyžičkou sypanej kávy, takže vlastne skôr len horúca voda s divnou farbou a ešte divnejšou chuťou. Pamätám si akurát originálne/netradične zvoleného moderátora (Dan Aykroyd). Slabučký nástupca Krajných medzí, Aktov X či Milénia. Prekvapilo ma, že to dotiahol až takmer k stovke dielov. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu je hlavní nevýhodou jeho obrovská nevyrovnanost, některé díly jsou za jasných pět a u jiných kroutíte hlavou, jestli vám někdo nevyměnil DVD za jiný seriál :-). Celkově je to tak na Tři a půl, ale jelikož jsem fanouškem podobných témat, tak se přikloním ke čtyřem hvězdičkám. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pamatuji díl o Yettim, no někdy tento seriál vytvořil tak strašlivou atmosféru, že jsem dlouho nevycházel z pokoje, někdy jsem se smál. Už je to dlouho, co to naposled dávali. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

My jsme ještě Československo? Seriál místy trošku trapnější, ale ujde to...Až na ty místopisné a historické překlepy...hej Američani! Ztrapňujete sami sebe ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám dost rád. Je sice vcelku jednoduchý, ale ty hrdiny jsem si kdysi zamiloval. Pro malého klučinu to byla hororová podívaná, skoro podobná té z 5. 12., kdy na mě přišli čerti, co vypadali jako členové skupiny Lordi. Ale ani z dětské nostalgie nemůžu dát vyšší hodnocení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už pomerne dosť béčková variácia na Akty X a Outer limits, ktoré som mal najradšej, ale stále vo svojej dobe pozerateľné. To, že vo svojej dobe, je dosť smerodatné. Nie že sa do toho pustíte dnes. Pokiaľ nepotrebujete vidieť silou mocou škeriaceho sa Dana Akroyda. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Najdou se totožné rysy s běžnými kriminálka-seriály vznikajícími po roce 2000. Lze vnímat stejnou snahu o dynamické zpracování a obsazení představitelů o sympatických křivkách. Rozdílem je pouze trochu více napětí a fakt, že hlavní náplní není snímání otisků prstů a hledání motivu, nýbrž zahrávání si s mysterióznějšími a záhadnějšími fenomény. Občas tam proletí nějaké to UFO, nebo vykoukne nějakej Mimák a já tak hned ostřím zrak o něco víc, než při expertýzách vlasu. I tohle se ale po čase okouká a ne všechny epizody překypují nápady. Podobným seriálem, kde o paranormální jevy není nouze, jsou tradiční Akta X. Alternativa: X Files. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra tak na tenhle seriál jsem se koukal jako malej a doslova jsem ho hltal, ale dnes je to o dost horší a to taky díky faktu že jsem viděl všechny díly Akta x takže mě tenhle seriál dost opomíjel. Navíc všechno vyšetřování se mi zdálo tak nechutně zjednodušené že se mi chtělo brečet, k postavám jsem měl nulovou sympatii. Ale i tak jsem neměl zas tak moc problém dokoukat a navíc některé díly stály zato. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podobnost už tady je a je to zajímavé určitě místy napínavé a dobře atmosferické ale někdy hodně slabé a tak to bude patřit mezi ty solidnější seriály. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Faktor Psí. Zní to jako vtípek, který nám říkal profesor fyziky na vysoké: "Koule psí a koule mi. A mí, to je takové u s kokotem." Každopádně, tenhle seriál je typickým devadesátkovým produktem. Dementní scénář, kanadská sterilnost a Dan Aykroyd. Ale jakože jo, některé díly se dají, ale jinak je to fakt nuda a vím že mě to nebavilo ani když to kdysi běželo v televizi, přičemž jsem byl zrovna ve věku, kdy jsem podobné seriály žral. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už ani neviem koľký hybrid pokúšajúci sa napodobniť úspech AKTOV X. Ak však máte k podobnej tématike rovnaký postoj ako ja, určite vás to zaujme. Jeden z tých lepších napodobenín v televíznej histórii. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Krajní Meze light. Akta X velmi velmi light. Ale byla to zábava sledovat. Mezi hromadou seriálů, kde se řeší vztahy na jedné straně, mezi hromadou seriálů, kde se řeší mlácení záporáků na druhé straně a mezi hromadou seriálů, kde se řeší vtipné situace na třetí straně, toto byla živá voda pro nás, fanoušky neznáma, tajemna a mrazivého pocitu zvaného napětí a strach. (i když s přibývajícími léty už to samozřejmě není jako dříve, už jsme odolní a něco vydržíme) ()

Reklama

Reklama