Reklama

Reklama

Aftermath

Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 1994, 30 min

Obsahy(1)

Aftermath, druhý film Nachoa Cerdá, nás zavádí do prostředí márnice a seznamuje nás především s osobou jednoho z patologů. Zpočátku nám ukazuje docela věrohodně popis jeho práce, když však muž zůstane v márnici sám, máme možnost pozorovat jinou stránku jeho života. I když je film vcelku odporný, nedá se mu upřít jisté kouzlo a citlivý pohled na smrt. Tento snímek dokonce vyhrál v roce 1997 cenu za nejlepší krátkometrážní film na jednom z Asijských festivalů. (TheRaven)

(více)

Recenze (87)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně nechutná věc, která je na druhou stranu krásně vypovídající o našich lidských tužbách, tendencích, úchylkách, zaměřeních a přáních ... (Věřte, že takovýchto lidí je v pitevnách spousta ...) Víc než gore a mrtvoly mi byl odporný ten kdo pitval ... I když mu bylo vidět jen do očí a snědé chlupaté ruce. Týpek si prostě udělal pěkný večer s mrtvolou ... Tak jako si lidi dělaj pěkný večer při masturbaci u porna, s nafukovací ančou, holkou na telefon nebo lajnou koksu apod. Velice dobře technicky provedené, krásně vypovídající s hlubokou myšlenkou, která v rámci smrti jako takové pro život ztrácí naprosto smyslu ... ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Jen pro úzký okruh diváků, kteří dokáží ocenit kvalitní gore efekty, soulož s mrtvolou a nekrofilního patologa, jenž vypadá trochu jako Mr. Bean. Podruhý už si to asi nepustim, ale pro "šokování" běžných smrtelníků je to určitě dobrá záležitost. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěknej filmík o pitvání a pohlavním styku s mrtvolou...hlavní představitel nekrofila byl úžasnej a jeho "hfff hf hfffm" si budu pamatovat do konce života....a ten konec s pejskem jsem nazval "idylka" :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Proč horror? Anatomické cvičení s nekrofilní pointou, kde kromě lidí vystupují psi. Jeden rozmašírovaný a druhý hladový. Autoři se zřejmě (kromě pointy) inspirovali u Japonců -Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood. Co mně dost vadilo, byla očividná gumovost mrtvol. Pitvat skutečné, tomu bych říkal odvaz! Za snahu o opravdovost, kameru a příjemnou hudbu 2*. Jinak ovšem film, který nic zajímavého ani převratného nepřináší. Zdánlivě šokující chování patologa očekává i méně bystrý divák téměř od začátku... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Trochu mi uchází, pro koho byl tenhle film natočen, protože nekrofilie není ani nikterak rajcovní úchylka a na průběh pitvy určitě existují vhodnější studijní materiály. Takže jedna hvězda za konečnou pointu s domácím mazlíčkem. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tak toto je asi najdrsnejší a najnechutnejší krátkometrážny strong gore aký som pravdepodobne videl. Po pol noci to bolo pre mňa dosť surovo strávených 30 minút pri špinavej, ale pozerateľnej VHS kópii filmu. Nacho divákom predvádza pitvu ako na podnose v prvej patologickej rade, vrátane silnej psychológie jej vykonávateľa a to všetko bez slov, ale aj napriek tomu s bohatou výpovednou hodnotou. Dosť drsná podívaná, rozhodne iba pre úzky okruh divákov. Ak by som film mal hodnotil z hľadiska jeho nechutnosti, bolo by to za výstavných 5*. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tento krátký film jsem měl možnost vidět v rámci režiserovi minikolekce věnované různým pohledům na téma smrti. Rozhodně není pro slabší povahy. Vlastě regulerní pitvu v přímem přenosu ustojí málokdo. Co povyšuje tento výtvor vysoko nad tuny obyčejných nechuťáren povalující se všude okolo? Jednak zajímavě vykreslená psychologie postavy pitvajícího patologa a také opravdu podařená morbidní pointa. A věřte mi že Cerdá umí i jinak a akceptovatelněji širším masam diváků. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Aftermath aneb cesta do hlubin patologovi duše.Ve 30 minutách je tu krásně ukázáno jak to může vypadat když v práce přeroste v koníček a probudí v člověku zvrácené a úchylné choutky ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem nesehnal titulky a vzhledem k tomu, že je španělský, tak jsem tiše doufal, že mrtví toho moc nenamluví. Trefil jsem se. Film je němý, ovšem úplně debilní. Byly to figuríny a bylo to nepěkně vidět. Pár mrtvol už jsem viděl a poznám rozdíl. Pitvatel byl tedy pěkné prase, jsem si jistý, že doma klátí i toho jeho pejska, kterému nosí srdíčka obětí. Už jsem se lekl, jak tak koukal na toho ošklivého pána, že poklátí i jeho. Oceňuji, že nám tvůrci přiblížili život na pitevně a tamější personál, ale naprosto mě zklamala technická stránka. Vůbec se mi nezvedl kufr. Vše je umělé a je to hrozně vidět. Ani kamera neukáže mnoho detailů. Nevěřte těm kecům okolo. Není to vůbec nechutné. Vidět je toho opravdu málo a musíte si hodně věcí domýšlet. Slabá hvězda. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Akorát jsem dojedl oběd, když v tom jsem dostal chuť ještě na dezert a pustil si tohle. Svíčkovou jsem jako zázrakem nevyblil. Komu se postavilo péro, ať mi napíše, pošlu mu cenu. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Aftermath aneb jak si psychopat našel své vysněné zaměstnání. Zpočátku rutina, ne dvakrát oblíbené profese, nám ukazuje, co vlastně taková práce obnáší a v závěru scénář dohodí i něco neobvyklého. Pro mě ale film, který stojí na nechutnosti plynoucí z profese patologa, nemůže uspět už z principu. Každopádně za herecký výkon v hlavní roli a paradoxní hudbu v pozadí palec nahoru. P.S. Doporučuji během sledování nesnídat. 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Divný film. Nedá se říct že je to blbost ani dobrý film. Ani se nedá říct o čem film je, to věděl snad jen režisér. naštěsí je film krátký a bez dialogů takže vše krásně rychle uteče. A ještě rychleji to uteče poku máte rádi pitvu, či jdete nikam na školu kde se pitvá:-) ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Áno je to humus a mne sa to ako vždy veľmi páči. Vynikajúce gore efekty, vynikajúci nápad a perfektne stvárnený. Dávka humusu, ktorú občas potrebujem bola opäť naplnená. Úplná spokojnosť... 100%. ()

Reklama

Reklama