Reklama

Reklama

Aftermath

Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 1994, 30 min

Obsahy(1)

Aftermath, druhý film Nachoa Cerdá, nás zavádí do prostředí márnice a seznamuje nás především s osobou jednoho z patologů. Zpočátku nám ukazuje docela věrohodně popis jeho práce, když však muž zůstane v márnici sám, máme možnost pozorovat jinou stránku jeho života. I když je film vcelku odporný, nedá se mu upřít jisté kouzlo a citlivý pohled na smrt. Tento snímek dokonce vyhrál v roce 1997 cenu za nejlepší krátkometrážní film na jednom z Asijských festivalů. (TheRaven)

(více)

Recenze (87)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně nechutná věc, která je na druhou stranu krásně vypovídající o našich lidských tužbách, tendencích, úchylkách, zaměřeních a přáních ... (Věřte, že takovýchto lidí je v pitevnách spousta ...) Víc než gore a mrtvoly mi byl odporný ten kdo pitval ... I když mu bylo vidět jen do očí a snědé chlupaté ruce. Týpek si prostě udělal pěkný večer s mrtvolou ... Tak jako si lidi dělaj pěkný večer při masturbaci u porna, s nafukovací ančou, holkou na telefon nebo lajnou koksu apod. Velice dobře technicky provedené, krásně vypovídající s hlubokou myšlenkou, která v rámci smrti jako takové pro život ztrácí naprosto smyslu ... ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

First of all bych chtel podekovat lidem z Unearthed Films za vydani tohoto dilka...., spolu s GENESIS a AWAKENING je to totiz trilogie, ktera nema v ramci sveho zanru zatim zadnou konkurenci...., brilantni soundtrack, naprosto nevsedni story .-).-) a k tomu ani jedno mluvene slovo, i kdyz na konci je vlastne vyrceno uplne vse...Tricetiminutova stopaz je dle meho soudu na dilko tohoto typu take naprosto idealni... GENESIS je asi jeste lepsi, Cerda uz nesokuje technicky velmi dobre zmaklymi gore efekty, ale spise vizualne hodne zajimavym, i kdyz pomerne kratkym pribehem, jehoz ustrednim tematem je s nejvetsi pravdepodobnosti velmi tesna vazba mezi zivotem a smrti,....highly reccomended !!!! Za celou trilogii tedy za **** ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Parádní podíváná ke čtvrtečnímu obědu:)) Patologie má určitě své osobité kouzlo. Vůni krve a smrti se nic nevyrovná a tak není divu, že to v některých vzbudí skryté sexuální touhy. Když už se někomu nedaří přefiknout normální holku, tak ho musí vybalit na mrtvolu... Přiznám se, že jsem kdysi dělal menší brigádku v márnici, ale nenapadlo mě, že bych si to rozdal s nějakou ,,pacientkou''--- Tenhle třicetiminutový snímek rozhodně stojí za podívání. Slabší povahy možná pohrdnou, ale pro mě to byla parádní morbidní a úchylná podívaná. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Úchylný, nepríjemný a trošku samoúčelný príbeh o tom ako sa nekrofilovi rozpadol vzťah, pri ktorom mi niekoľkokrát zovrelo žalúdok. Prekvapivo inteligentný, originálny a hlavne odvážny kraťas, ktorý by s dlhšou stopážou, menej nasilu-šokujúcimi scénami a rozvinutím postáv mohol vyklíčiť v undergroundovú pecku. A ktorý nemôže nikoho nechať chladným :P Brrrr... ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu vrchol morbidní nechutnosti, jak obrazové, tak i zvukové. Komu se dělá zle jen když se řízne do prstu a ukápne mu jedna kapka krve, by toto půlhodinové dílko měl nechat být. O čem to celé je? Sledujeme jednu šichtu patologa, který svou práci zjevně miluje a dává do ní všechno, (dvojsmysl, ano, jen si to připusťte) občas taky něco z práce ukradne. Nepadne jediné slůvko, slyšíme jen jeho různorodé dýchání, které o něm však prozradí dost. Přes vysoké riziko "zvednutí kufru" je dílo zajímavé známou klasickou melodií a také obrazové snímání je kus umělecké práce. Dílo, jaké jsem ještě neviděl a jeho vytvoření je vážně pozoruhodné, neboť vzbuzuje otázky, proč se do něj autoři pouštěli. Šokovat, znechutit či vytvořit něco nového, nebo dokonce umělecké nutkání? Či snad jen uskutečněný hodně zvrhlý nápad? Všechno je možné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný v Rakúsku a na Novom Zélande. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama