Reklama

Reklama

Airwolf

(seriál)
USA, (1984–1986), 44 h 54 min (Minutáž: 47–97 min)

Hrají:

Jan-Michael Vincent, Alex Cord, Ernest Borgnine, Jean Bruce Scott, Jan Tříska, David Hemmings, Tovah Feldshuh, P. J. Soles, Chad Allen (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Seriál Airwolf se odehrává běhěm Studené války v 80. letech. Hlavním hrdinou je Stringfellow Hawke (Jan-Michael Vincent), bývalý armádní testovací pilot, který se svým přítelem, majitelem malého soukromého letiště Dominicem Santiniim (Ernest Borgnine) vlastní supermoderní, nadzvukovou, bojovou, stealth helikoptéru, kódově označnou "Airwolf". Tato základní dvojice seriálu bojuje v USA a po celém světě proti terorismu, zločincům, levicově orientovaným diktátorům a zároveň hledají Hawkova bratra Saint Johna Hawka (aka Sin Jin), který se ztratil v akci během války ve Vietnamu. Helikoptéru Airwolf (pro natáčení použita helikoptéra Bell 222) měly zprvu pro armádu vyzkoušt Hawke a Santini. Ti však helikoptérů vyzkoušeli, ale nevrátili. Skryli ji ve vyhlaslé sopce poblíž Santiniho soukromého letiště. Posádka Airwolfu je na mise vysílana tajnou zpravodajskou agenturou F.I.R.M., frakcí CIA. Seriál se natáčel od roku 1984 do roku 1987 s celkovým počtem 79 dílů. (c.tucker)

(více)

Recenze (63)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriál ze stejné rodiny jako Knight Rider nebo v devadesátých letech Zmije a mnohé další seriály, dnes navíc už znatelně přešlý dobou. Ale když je vám tak deset, dvanáct let, koukat se na to dá. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem se na každý díl těšil jako na smilování. Skvělá hudební znělka a NEJLEPŠÍ vrtulník své doby, který měl už v 84-tém roce nitro. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Legenda, která je přesně tak hloupoučká a naivní jako tehdejší 80. roky. Tedy spoustu lacláčů, trvalé a sebezáchova žádná. Pro malého kluka fanouška letectví ale pár dílů určitě zázižkových. Funguje to podobně jako třeba u aut Knigt Rider. Fascinace z něčeho, co reálně neexistuje a pořád si tak moc přejeme aby jo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je tomu dávno, co jsem viděl pár dílů. Sice se tomu nedal upřít sexy akční nádech a střih, ale i tak šlo o hodně podprůměrný televizní seriál, na kterém se nejvíce vyjímala právě jenom asi ta helikoptéra... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o to lepší z amer.akční produkce, co k nám přes oceán dorazilo, excelentně ozvučeno a ty stroje..:-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovnaká osnova ako pri KNIGHT RIDER. Kultová televízna klasika, ktorá by mohla skúsiť moderný kabát s podmienkou, aby to neskončilo ako KNIGHT RIDER z roku 2008. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Po pravdě teď nevím, jestli to bylo v seriálu, nebo v pilotním filmu, kde hlavní hrdina hraje takovou srdceryvnou árii na cello u jezera. Ano, přilítne k němu nějaký vorel nebo co to bylo za ptáka. Tak za to je ta hvězdička... Neviděl jsem to už roky, ale tu scénu si pořád pamatuju. Asi kvůli tomu, jak velký kýč to je. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů kdysi dávno, před mnoha a mnoha lety. Na seriál jsem se díval hlavně kvůli vrtulníku, což byla tehdy moje slabost, ale pak jsem to nějak přestal sledovat. Dál to bylo pořád stejné, v hlavní roli vrtulník. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za nostalgické vzpomínky (jako malej sem ten vrtulník miloval) a druhou hvězdu za znělku, která je bohužel lepší než seriál samotný. ()

Reklama

Reklama