Reklama

Reklama

Airwolf

(seriál)
USA, (1984–1986), 44 h 54 min (Minutáž: 47–97 min)

Hrají:

Jan-Michael Vincent, Alex Cord, Ernest Borgnine, Jean Bruce Scott, Jan Tříska, David Hemmings, Tovah Feldshuh, P. J. Soles, Chad Allen (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Seriál Airwolf se odehrává běhěm Studené války v 80. letech. Hlavním hrdinou je Stringfellow Hawke (Jan-Michael Vincent), bývalý armádní testovací pilot, který se svým přítelem, majitelem malého soukromého letiště Dominicem Santiniim (Ernest Borgnine) vlastní supermoderní, nadzvukovou, bojovou, stealth helikoptéru, kódově označnou "Airwolf". Tato základní dvojice seriálu bojuje v USA a po celém světě proti terorismu, zločincům, levicově orientovaným diktátorům a zároveň hledají Hawkova bratra Saint Johna Hawka (aka Sin Jin), který se ztratil v akci během války ve Vietnamu. Helikoptéru Airwolf (pro natáčení použita helikoptéra Bell 222) měly zprvu pro armádu vyzkoušt Hawke a Santini. Ti však helikoptérů vyzkoušeli, ale nevrátili. Skryli ji ve vyhlaslé sopce poblíž Santiniho soukromého letiště. Posádka Airwolfu je na mise vysílana tajnou zpravodajskou agenturou F.I.R.M., frakcí CIA. Seriál se natáčel od roku 1984 do roku 1987 s celkovým počtem 79 dílů. (c.tucker)

(více)

Recenze (63)

dessa 

všechny recenze uživatele

seriál špatný jak motorolla, ale ta znělka, dodnes nejlepší vyzvánění na mobil. (samozřejmě hned za Křemílkem a Vochomůrkou) ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Kdy by nebylo seriálu o speciálním vrtulníku Airwolf, asi by jsme neznali seriály Medicopter 117 a Helicops. Airwolf, dnes už dávno zapomenutý seriál o super vrtulníku vypadající tvarově a barevně jako kosatka, dokonce i zvuk vydávala podobný. Ne nadarmo se jí říkalo Černá dáma se všemi těmi kanóny, raketami a pancířem. Seriál Airwolf patří do starých dobrých klasik, jako je Knight Rider (z roku 1982). ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Díly, které nebyly politické, byly ještě jakž takž snesitelné, ale ty politické (když třeba airwolf letí střílet do Východního Německa) byly pure shit. Dialogy byly občas velice, velice tupé, typu (osádka základny): "PODLE RADARU JE TO VRTULNÍK" -- "Neznám žádný, který tohleto dokáže" -- "Tenhle ano". Tu helikoptéru jsem ale tenkrát obdivoval. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta byla hodně bohatá na americké seriály. Je zbytečné vypisovat seznam, protože by nebyl zrovna nejkratší. Každý dle svého gusta, osobně mě tengle seriál oslovil ze začátku, později už z nudy. Nic zajímavého na super strojích a jejich osazenstvu není, hlavně pokud se vše opakuje i když s jiným strojem a jiným hercem. ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Zlatý věk těchto filmů je sice pryč, ale svou naivitou mají něco do sebe :) Líbí se mi, i když je to opravdu těžká oddychovka. Ale říkám, proč ne? ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost od shlédnutí pilotního dílu ještě za totality. Seriál nejen o nadzvukové helikoptéře může v dnešní době působit až komicky (zejména kvůli trikům), ale i dnes mé srdce zapleská když String, Dominik a Kate usednou do "lady" a vydají se ničit padouchy. Triky bez použití digitálních efektů se leckomu mohou zdát laciné, ale právě to je krása a kouzlo tohoto výjimečného seriálu. 1. série je zaměřena na studenou válku a Airwolf se hlavně pouští do tajných misí proti USSR, Kubě a dalším nepřátelům kapitalismu. Vzdušné souboje helikoptéry proti Migům zde nemají chybu! 2. a 3. série opouští toto téma a zaměřuje se více na osudy hlavních představitelů. Nicméně na kvalitě to rozhodně neubere. Na 4. sérii se tragicky podepsala výměna hlavních protagonistů a spolu se seškrtaným rozpočtem nesahá původním dílům ani po kotníky. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Po skvělém filmovém začátku bych čekal trochu víc, ale i tak dobré, klasika která patří mezi odpolední legendy na Primě. A ať mi ti co dávaj jen jednu hvězdu netvrdí že nežrali tehdy MacGyvera, Odpadlíka, Knighta a další. ()

Orisi 

všechny recenze uživatele

Když je vám 10let, tak to baštíte. Hrdina s perfektní mašinou zvládne každou situaci. V tom věku je vám absurdita scénáře ukradená stejně jako fakt, že každý díl se liší jen záporným hrdinou, jinak je to takzvaně pořád na stejný brdo :( ()

IsaacClarke 

všechny recenze uživatele

Dodnes mě z ústřední melodie mrazí v zádech. Tolik nostalgie pro mě z žádného seriálu nečíší. Nadherný vrtulník a prostě všecko. Tenhle seriál ze mě vychoval fandu letectví. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Na to si pamatuji,že to dávali na Primě někdy kolem roku 2001,když jsem ještě jezdil do učení,ale že by mě to nějak imponovalo,to říct nemůžu. ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Prvni serie serialu byla i zabavna. Musim oznat ze se dej po urcitem case zacal zcela opakovat a akce se stala domenou poslednich 5ti minut serialu. Ovsem dalsi kolo serialu, kdy nastoupil za pilota tzv. jeho ztraceny bratr uz rozhodne nedosahovala takovych uspechu. Osazenstvo preobsadili (asi aby dodali nove zabavnosti). To se ale nekonalo a po par dilech byl serial ukoncen. Neni se cemu divit scenar se opakoval a hrdiny kvuli kterym by jste se na to divali odstavili. ()

bouchy02 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál mého mládí. Nevím, proč by neměl být reprízován místo telenovel, Ulic, VKVček a podobných kravin. ()

NickSloterSG 

všechny recenze uživatele

Ve své době úžasný seriál, který však bohužel nedokázal následujícími díly ničím překvapit. Prvních pár dílů vás upoutná futuristická nová technologie perfektního vrtulníku a chytlavá znělka mezi jednotlivými akčniím scénami, ale opravdu už s dalšími díly nemá čím upoutat. ()

Reklama

Reklama