Reklama

Reklama

Rozluštěné tajemství Chufuovy pyramidy

(TV film)
  • Francie Khéops, mystérieuses découvertes (více)
Francie, 2017, 90 min (Televizní verze: 52 min)

Obsahy(1)

Miniroboty pomáhají objevit nové duté struktury největšího egyptského monumentu starověku... Během příprav na další fázi výzkumu největší egyptské pyramidy vytvořili vědci virtuální prohlídku, během níž člověk navštíví jeden z dochovaných divů světa a seznámí se s novými objevy. Výhodou této mise je, že objevuje nejen skrytá tajemství uvnitř monumentální stavby, ale podněcuje zároveň rozvoj technologií, a přispívá tak k vědeckému pokroku. Každý předmět, každý spis, který se v těchto čtyři a půl tisíce let nedotčených místnostech najde, znamená mimořádný objev. Ale už odhalení nových dutin je samo o sobě průlomové. Poprvé od středověku se podařilo uvnitř této záhadné stavby odkrýt tak rozsáhlé struktury. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Tak nějak tomu chybí závěr, pointa, která by dovedla veškeré výzkumy k nějakém výsledku. Takto si divák není jist, zda náznaky povedou k hmotnému vyústění, nebo bylo všechno zbytečné. Dokument, kterému chybí závěr, je polovičatý. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Ničeho nově rozluštěného jsem si nevšiml. Spíš mi to připadá jako řádění šarlatánů a machrování tamního ministra kultury... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama