Reklama

Reklama

Fantasy Island

  • USA Fantasy Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu studia Blumhouse nazvaném Fantasy Island mění charismatický pan Roarke v luxusním, leč odlehlém tropickém rezortu tajné sny svých šťastných hostů ve skutečnost. Když se však fantazie stanou noční můrou, musí hosté záhadu ostrova vyřešit, aby si útěkem zachránili život. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (235)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně patřím spíše do neutrální skupiny, která od toho zas až tak moc neočekávala a tudíž nebyla ani moc zklamána. Naopak bych řekl, že to zas až tak špatný film není. Nejpozitivnějším prvkem byl výběr samotné lokace. Taveuni je jeden z ostrovů Fiji a místo kam bych se sám rád jednou podíval. Ideální místo ke strávení exotické dovolené, nádherné pláže, průzračná voda – inu skutečně ráj na zemi. Dokonce se mi líbila i samotná tvůrčí myšlenka, jenže provedení už lehce pokulhávalo. Každá z postav si prožije svou fantazii, jenže počáteční nadšení se záhy změní v hrůzu a utrpení. Bylo vidět, že snaha tvůrců byla rozhodně větší než jejich vlastní schopnosti to vše dobře zrealizovat. Skutečně se jim místy podařilo vytvořit docela zajímavou a hutnou atmosféru, jenomže začali kombinovat jednotlivé fantazie, promíchávat je, no a tak kombinovali, až překombinovali a vytvořili z toho jakýsi chaotický patos, který navíc postupem času začal ztrácet na atraktivitě. Dějové okliky, neustálé návraty některých postav, spousta otazníků a hlavně uvadající atmosféra. Fantasy Island tak měl jistě mnohem větší ambice, dokonce si myslím, že jeho potenciál byl využitý ani ne z poloviny. Chápu ty, co byli dost zklamaní, ale jak už jsem poznamenal, já od toho moc nečekal a dostal jsem nakonec průměrnou podívanou, kterou stačí vidět jednou, ale rozhodně nebudu tento film zatracovat. 50% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Úvodnych 75 minút bolo celkom vydarených, záver sa autorovi opäť (podobne ako vo Vadí, nevadí) podarilo trochu prekombinovať. Príjemné prostredie ostrova, oprášený nápad a sotva priemerný herci priniesli klasické béčko s náznakmi hororu (isté podobnosti s Piatkom 13eho či Tajomstvom minulého leta) a pri tých ja dokážem celkom solidne vypnúť a príjemne sa odreagovať. ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Pustil som si tento klenot z recesie, motivovala ma tak trochu nominácia na zlatú malinu, mal som chuť na nejakú debilinu, kde si môžem vyventilovať mozog aj myšlienky. To som v podstate aj dostal. Mizerný scenár s nefunkčnými zvratmi, nezaujímavým rozuzlením a podstatou "fantasy" zložky, nesympatickými postavami, podpriemernými až mizernými hereckými výkonmi s priemernými tuctovými efektami, ktorých je ešte aj zúfalo málo. Dokonca aj to pekné prostredie ostrova, z ktorého sa dal vydolovať aspoň nejaký pocit tajuplnosti a monumentálnosti sa stráca v šedom priemere nezaujímavých záberov. Prečo tomu automaticky nedávam odpad? sám neviem. Asi preto, že som to dopozeral do konca (aj keď som naozaj takmer zaspal), asi preto, že som videl aj horšie, absurdnejšie a môj vnútorný kľud rozvracajúcejšie zlé filmy (z nominácii na zlatú malinu napríklad 365 dní). A napokon som vlastne dostal to, čo som očakával. Aj tak mi je ale úprimne ľúto kohokoľvek, kto na to išiel do kina (a že som zopár lístkov na to predal)... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byl napjatý a těšil se na to, co tento film odkryje. Ve výsledku neodkryl téměř nic - prostě prezentoval ostrov, kde se lidem plní přání, a s logikou si hlavu nelámal. Příběhy některých postav (vlastně jen dvou) byly celkem zajímavé, ale pozdější zvraty a skutečnosti z toho udělaly leda frašku. Nemůžu říct, že bych se dobře nebavil - překvapivě jde o zkouknutelný a nikterak přehnaně násilný horor/thriller. Ale... co si budeme, je to blbost. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad dobrý, ale pretavit ho do filmu čo funguje...no nepodarilo sa to že vôbec a ani si neviem úplne predstaviť aký kumšt by si dosiahnutie takého výsledku v jednom celovečernom filme vyžadoval. Čím sme bližšie ku koncu, tým všetko dáva menej a menej zmysel až je z toho nakoniec úplná chujovina čo rezignuje na akúkoľvek logiku či zmysluplnosť. Škoda. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • „Kalašovi zabijáci“ používali ve filmu československé samopaly vzor 58. (SsgtJira)
  • Protože je film z dílny notorického šetřílka Jasona Bluma, stál i navzdory exotickým lokacím a několika známým tvářím v obsazení pouhých sedm milionů amerických dolarů. (Petr.Kocfeld)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama