Reklama

Reklama

V roce 1998 se Jackie Chan rozhodl natočil dokument sám o sobě. Dokument nabízí shrnutí Jackieho kariéry, uvidíme výběr jeho hlavních filmů, nejlepší scény, scény u kterých se ošklivě zranil. Mluví o něm různé filmové hvězdy, například jeho velmi dobrý kamarád Sylvester Stallone. (Yardak)

Recenze (6)

Paity 

všechny recenze uživatele

Kolik těch story vlastně Jackie Chan natočil, to už snad nedokáže spočítat ani on sám. Opět další z řady filmů, ve kterém dělá neuvěřitelně šílené kaskadérské kousky, které snad vystačí na celý film bez většího děje. Zajímavá kombinace filmařiny. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

V dokumentu je možné vidět několik vteřinových záběrů z Jackieho první filmové role ze snímku Big and Little Wong Tin Bar. Podle Jackieho slov mu bylo teprve sedm let. Díky tomuto snímku vím, kde hledat Jackieho v Lady Kung Fu (1972), je možné ho vidět v hromadném souboji se svým "velkým bratrem" Sammo Hung Kam-Bo jeden proti přesile. Vzpomíná i na Pekingskou operu a náročné tréninky, které probíhaly od pěti hodin ráno do devíti večer. Zmíní se i o režisérovi Wei Lo a jeho způsobu natáčení filmů, které byly točené bez řádných příprav a s minimálním rozpočtem. Po úspěchu snímku Drunken Master (1978) Jackie věděl, že musí od studia Lo Wei Motion Picture Company a režiséra Wei Lo odejít, protože nebyl to pravé pro jeho filmovou kariéru. Jackie Chan prozradil, že má rád akci ale nesnáší násilí. Dokument je věnován památce mistra Yu Jim-Yuena, který byl jeho učitelem v Pekingské opeře. ()

Reklama

victim42 

všechny recenze uživatele

Dokument čpí stylem devadesátých let. Vypravěč je nevtipný a nevynechal jedinou příležitost předvést svou neomalenost. Je ale důležitý, protože mluvící hlavy nedostaly ve střižně žádný řád, prostě jen mluví a jen a pouze vypravěč drží kousky v nějaké dějové linii. Vrcholem jsou prolínačky, kde se záběr točí kolem dokola. Mám moc rád Jackieho Chana a doporučuji přečíst si jeho životopis. Obstál by i jako beletrie, natolik je to zajímavé čtení. Dokument není informačně špatný, prostě jen nedůstojně zastaral. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dokument, ktorý ukazuje zážitky, zranenia, vzostup a veci, ktoré som doteraz o Jackie Chanovi nevedel... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan mluví o své bohaté kariéře. Ukázky z prvních filmů, z mnoha scén při kterých se zranil, mluví o něm herecké hvězdy a jsou tam vybrány důležité filmy z Asie až po první americký snímek Rachot v Bronxu. Doporučuji pro milovníky Jackieho Chana. ()

Zajímavosti (2)

  • Dokument je věnován památce mistra Yu Jim-Yuena, učitele v Pekingské opeře, jehož žáky byli mimo jiné Jackie Chan, Yuen Biao a Sammo Hung, známí pod přezdívkou Tři bratři nebo Tři draci. (Rominator)

Reklama

Reklama