Reklama

Reklama

Kriminálka Miami

(seriál)
  • USA CSI: Miami (více)
všechny plakáty
TV spot 7
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2012), 173 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Hrají:

David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn, Jonathan Togo, Eva La Rue, Khandi Alexander, Omar Benson Miller, Sofia Milos, Rory Cochrane (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(232)

Obsahy(1)

Na rozdiel od kolegov v Las Vegas, ktorí dokonale poznali prostredie suchej púšte, kriminalisti z Miami vyšetrujú zločiny v dusnej a vlhkej klíme bujnej subtropickej vegetácie Floridy. V jednotke C.S.I. Miami ďalej pracujú Calleigh Duquesneová (Emily Procterová), južanská kráska, ktorá sa špecializuje na balistiku a balistické testy, ďalej Tim Speedle (Rory Cochrane), mladý vyšetrovateľ s dobrými stykmi v uliciach, Eric Delko (Adam Rodriguez), expert na vodu, ktorý vie všetko o riekach a močiaroch na Floride a pozná všetky biologické a fyzikálne procesy, ktoré sa v nich odohrávajú. Neoddeliteľným členom tímu je vševediaca súdna lekárka a koroner Dr. Alexx Woodsová (Khandi Alexander), ktorá načúva reči stôp na telách obetí. Jednotka forenzných vedcov z Miami dokáže vyriešiť aj také prípady vrážd, ktoré by iné laboratóriá pre náročnosť vzdali. Ich doménou sú dôkazy z miesta činu, predovšetkým odtlačky prstov či biologický materiál. Presné výsledky náročných vedeckých analýz, porovnávania DNA a nevyhnutná železná logika umožňujú efektívne pátranie po skutočných zločincoch. Pod prístrojmi najlepšie vybavených laboratórií na svete potom nájdené dôkazy prehovoria jasnou rečou a prezradia znalcom dostatok informácii o páchateľoch. Pomstia tých, čo už hovoriť nedokážu - obete zločinov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (408)

Gemini 

všechny recenze uživatele

CSI: Miami je věrnou kopií svého staršího bratříčka. Tak věrnou, že kromě jiného vyšetřovacího týmu je to jen a pouze "more of the same". Navíc David Caruso nedosahuje úrovně Williama Petersena, ale to je zřejmě otázka čistě osobních sympatií. Rád se mrknu, když není v televizi nic lepšího a přítelkyně už spí:) Jako u takřka všech podobných seriálů některé díly dokáží chytnout a vyšetřování vypadá i celkem...no, ne reálně, ale bez z prstu vycucaných "haluzných" důkazů - jenže takových dílů (jako u tařka všech podobných seriálů:)) není mnoho a čest tak může zachránit jen nějaký ten pokus o prokreslení postav, lépe řečeno postavy a pak ještě atraktivní vyšetřovatelky...což ovšem taky nemá s realitou mnoho společného:) Ale kdo od věcí Jerryho Bruckheimera čeká realitu, že ano;) 70%...to platilo někdy do třetí série, kdy jsem to ještě sledoval - při nevímkolikáté repríze sedmé řady jsem krátce po sobě natrefil na několik dílů, které urážely inteligenci diváka způsobem tak nevybíravým, že to ani zrzek nasazující si sluneční brýle nemohl ustát se ctí. Aktuálně to vidím tak leda na padesát, tudíž bychom se měli dostat na slušných popově-cool nenáročných 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ten kvalitativní propad není až tak rapidní, v podstatě se jedná o Kriminálku Las Vegas ochuzenou o Grissoma a "obohacenou" uširvoucím českým dabingem Lucky Vondráčkové, kterou jsem nemohl vystát ani "jako" Kim ve 24 hodinách. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nijak obvyklá kriminálka...po prvním shlédnutí jsem si řikal, že je to stejné jako Las Vegas, ale po dvou, třech dílech už mě nebavila jako LV. Přemýšlel jsem čím to je....a jsou to herci...nějak jsem si nezvyk sledovat nový Crime Commando...I přesto je to dobrý seriál a stojí za zhlédnutí.(66%) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Taká Americká rozprávočka o tom ako sa nedá tomu uveriť, že za pár okamžikov vyriešia prípad z minima záchytných dôkazov a to som moc nemusel starého dobrého Colomba. Seriál čo nič nové neponúkne a len zbytočne vizuálne vykráda pestrofarebnosť poňatú Tony Scottom, nehovoriac o podradných počítačových trikoch, ktoré vyznejú skôr smiešne než nápadito, o postavách a ich šikovnosti či obratnosti škoda hovoriť, všetky CSI podľa jednej zaužívanej šablóny a hlavne že je producent Jerry Bruckheimer aspoň to televízie ľahšie nakupujú. Možno zaujímavé to príde akurát tým čo nezachytili seriály 80. a 90.rokov ináč to nič nové neprináša. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Kevin Kiner, Graeme Revell : 1. The Who - Won't Get Fooled Again ,2. Ill Nino - I Am Loco ,3. Lamb - Gabriel ,4. Oasis - The Masterplan ,5. Massive Attack - Everywhen ,6. FC Kahuna - Hayling ,7. Bent - Invisible Pedestrian ,8. Nitin Sawhney - Say Hello ,9. KY - A Tune For Jack ,10. Citizen Cope - Let The Drummer Kick ,11. Doves - Satellites ,12. Martina Topley Bird - Need One ,13. Ian Brown - Forever And A Day ,14. Baxter - Gonna Make It There ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokážte mi to.“ – „Neprovokujte ma.“ Jerry Bruckheimer odštartoval záplavu „realistických vedeckých kriminálok“, ktoré sa jedna od druhej odlišujú... odlišujú sa... vlastne ničím. Sú akoby ich jedna mater mala a ja nechápem ich vysokú sledovanosť. Iste, je to poctivé remeslo. No to je aj veľa iných, podstate menej úspešných seriálov s kriminálnou zápletkou. Navyše mi ako nostalgickému vyznávačovi „starých prístupov“ („Profesionáli“, „Dempsey a Makepeaceová“) nesedia biedne pokusy o chladnokrvné osobnosti s odznakom“. Hľadať psychológiu tam, kde žiadna nie je, sa mi nechce, kvázi exotická výprava Miami ma pri najlepšej vôli neinteresuje, dialógy šuštia papierom a jediné, čo je na tejto sérii aspoň štipku originálne, je „prísne vedecký štýl vyšetrovania“ (či skôr pokus o prísne vedecký štýl vyšetrovania, lebo Dominik Dán o ňom hovorí ako o "úsmevnej sci-fi, ktorá v realite takto vôbec nefunguje"). Ale aby som len nehanil – ryšavý David Caruso, ktorého nemám rád (JADE, BOZK SMRTI), mi sadol. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S08E16 "L.A.", režíroval Rob Zombie, což je jasný už (a hlavně) v úvodu, kde jsme svědky vraždy (za projekce NOSFERATU...) na jakémsi maškarním večírku rozmazleného pornomagnáta. Z toho vyplývá veškerý další děj, přičemž kriminálka Miami letí udělat pořádek tam, kde má kriminálka L.A. bordel. V hostujících rolích se objeví (výborný) Malcolm McDowell, Michael Madsen, Jeff Daniel Phillips, William Forsythe a krátce taky Sheri Moon Zombie, Billy Gibons (ZZ Top) a dokonce (při "Virgin Witch") celá Zombieho kapela. Ač jsem totální neznalec veškerého CSI, myslím že tady Rob odvedl solidní práci a pootevřel si dvířka do možné další televizní tvorby. Jeho tradiční 'sprostou fousatou špínu' tu ale nenajdete. (screeny) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně to hodnotím z hlediska tehdejší doby, kdy jsem neměla možnost ještě tak obrovského výběru a tudíž možnost srovnávání s jinými seriály nebyla až tak velká. Já se na Davida dívala moc ráda i s tou celou jeho partou, která se v průběhu trochu měnila, ale mně to až tak moc nerušilo. Doma jsme už dokonale uměli napodobit Davidovy postoje a výrazy ve tváři, včetně nasazování a sundavání brýlí:-) Úplně komplet seriál jsem sice nedala, protože pak už byl přece jen stále na jedno brdo, ale to ještě neznamená, že si zaslouží hodit do koše. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to jen Las Vegas s míň charismatickým vyšetřovatelem. Vondráčková by mimochodem už měla zalízt někam do popelnice, nevím, že se furt tak všude sere. Za chvilku budu mít aji strach otevřít konzervu. Jestli tu plánuje být jak její tetička čtyřicet let stále dvacítkou, tak mi to zkazí celej den. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný seriál, který není tak kvalitní jako parta kolem Grissoma z Las Vegas, ale určitě to není žádný propadák, na který bych se rád nekoukl...... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čistě statisticky, Miami hraje až druhé housle, ve velkém CBS-kriminalistickém bratrství. Las Vegas bylo první a průkopnické, mnoho lidí ho má proto nejraději. Já preferuji Kriminálku Miami. Nabízí skvělé prostředí, skrz barevný filtr ke mě doplouvá floridská atmosféra plná krásného počasí, pláží a slunce. Las Vegas mi přišlo až moc depresivní. Město hříchů mi nijak nevoní, ať celkově svým jednorázovým účelem (stavba kasín na poušti), tak pochmurnou a stereotypní krajinou kolem města. Miami nabízí mnohem rozmanitější prostředí, kde vyšetřovací tým jednou vyšetřuje v bažinách, podruhé v centru města, lese, přístavech nebo rovnou na moři. To je pro mě rozhodující fakt, protože všechny varianty případů a jejich rozuzlení, už byly někdy natočeny, jde pouze o formu, jakou nám je tvůrci podají znovu. Vyšetřovací tým je úplně stejný, jako ten vegasský, rozdíly v něm jsou nepatrné, pouze diváci jsou zvyklí na původní a proto jim tento nevoní. Caruso mi sem neuvěřitelně sedí a ačkoliv je téměř neomylný, jeho charisma na mě působí a právě on mě v tomto seriálu baví nejvíce. Kriminálka New York je už převařená sračka, která se pouze veze na vlně úspěchu, proto právě tato zlatá střední cesta, alespoň u mě zvítězila. 85% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když mi nepomůžete, pomůžu já vám. Až na úplné dno." Horatio umí být milý a pro Miami hlásí ČHMÚ obvykle slunečné počasí, ale více zásadních rozdílů jsem oproti spřáteleným vatičkářům z Las Vegas nenašel. Nicméně miamský tým je mi celkem sympatickej - má totiž tradiční stoprocentní objasněnost a vždy pečlivě zaostřený mikroskopy. Tomu já fandím, ale těch případů je víc, než by jich dokázali vyřešit major Zeman s Frankem Drebinem a jsou si čím dál víc ... jako vejce vejci. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Krimináka Miami je moje druhá nejoblíbenější (druhá nejméně oblíbená) odnož z kriminálek. Táhne ji Horacio, bez kterého by seriál neměl šanci a jinak je to prostě jenom to samé jako v Las Vegas, ale je tu trochu víc sluníčka. Někomu to stačí, ale mně neustálé řešení vražd nezajímá zas tak moc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V dnešní záplavě krimi sriálů je mezi nimi kriminálka miami rozhodně nadprůměrnej seriál. Příběhy jsou sice vcelku originální a nápaditý, ale ani tak to neni ždánej zázrak, většinou to je takový pomalý vyšetřování s minimální akcí a to pro mě moc neni. Jenže tenhle seriál si mě dostává něčim jiným. A to slušně propracovaným vyšetřováním a vizuálním zpracování úvah vyšetřovatelů, což znamená, že, že když na něco přijdou jak to mohlo být, tak se to takovým flashbackem ukáže a někdy to je opravdu pěkně udělaný, klidně se tam objeví i ukázky jak a kudy vnikla kulka do těla a to přímo zevnitř těla. A dokonce ani hlavní detektiv neni špatnej, žádnej moc belkej chytráček a sympatickej tak akorát. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak v úterý jsem viděl první díl třetí řady - huh, to je konina, vlas v utopenym autě, ryba v báglu odkazující na místo činu a podobné oslí můstky (jako ostatně ve všech dílech těhle sérií), k tomu nepřesvědčivé výkony a nesympatický team leader. I Čapek napsal lepší Velkou policejní pohádku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Las Vegas dlouhodobě patřila k mým nejoblíbenějším seriálům, a tak jsem byl, to se ví, zvědavý, kam zamířily její mutace. Producent zamýšlel rozmnožit tyto odnože kultovního seriálu do daleko většího souboru, dokonce prohlásil, že každé velké americké město si zaslouží svou "kriminálku". Po shlédnutí několika dílů Kriminálky Miami jen doufám, že zůstane u jeho fantazií. Problém je ve vyčerpání tohoto projektu, protože už Kriminálky Las Vegas bylo natočeno spoustu řad a scénáristé nemají nevyčerpatelnou zásobu nápadů. V praxi se to projevuje stále bizarnějšími kriminálními případy, stále okrajovějšími tématy, byť podanými v atraktivním balení. Navíc hlavní představitel jednoduše nemá charisma šéfa týmu lasvegaské vyšetřovačky a vůbec je zřejmé, že celý seriál směřuje do obvyklých konvenčních vod, kdy herci i herečky vypadají jako z lifestylového magazínu, člověk jen může odhadovat, kolik plastických chirurgů se na nich vyřádilo, a v ledasčems (včetně některých dialogů) to připomíná obsazení průměrné telenovely. Celkový dojem: 45 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Empatický Horatio s hlavou věčně nakloněnou na stranu vyřeší každý mord i podle rozboru pachu potu z vrahova podpaží. Žeru ty jeho ostré hlášky před úvodní znělkou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na místě činu byly nalezeny psí chlupy, policejní expertiza však zjistila, že ty chlupy byly vlčí :-). Pořád to stejné schéma - stane se vražda a technika to všechno vyřeší. Pár dílů slušných, jako celek nezájem. 40%. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama