Reklama

Reklama

Temné nebe

(seriál)
  • USA Dark Skies
všechny plakáty
Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (1996–1997), 20 h (Minutáž: 60–120 min)

Hrají:

Eric Close, J. T. Walsh, Lackos, Megan Ward, Conor O'Farrell, Jeri Ryan, Jack Conley, Tim Kelleher, Silas Weir Mitchell, Gina Philips, Pasha D. Lychnikoff (více)
(další profese)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Zatím nás pouze sledovali z hlubin vesmíru, teď přicházejí mezi nás! Mimozemšťané vstupují do lidských těl a ovládají mysl hostitelů. Pilotní snímek ke sci-fi seriálu Temné nebe začíná v roce 1961 ve Washingtonu, kam přijíždí John Loengard, aby zde zaujal místo asistenta vlivného kongresmana. Brzy dostává první vážný úkol: má prověřit efektivitu armádního projektu s krycím jménem Modrá kniha, který zkoumá výskyt létajících talířů. V plnění úkolu mu však někdo neustále brání a John dochází k závěru, že zlí mimozemšťané jsou už tady. (šubelinka)

(více)

Recenze (11)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Temné nebe bylo kdysi vysílané jednou českou televizní stanicí a já si dodnes pamatuji relativně dost z trochu "jiných" Akt X (oproti kterým je tu klíčové v podstatě jediné téma...). Kouzlo Majestic 12 a celého tajemného spiknutí, o kterém seriál vypráví mě dokázalo dokonale okouzlit a maximální hodnocení nedávám snad jen proto, že si nepamatuji úplný konec a mé dlouholeté doufání v opakování nedošlo naplnění. Eric Close však předvedl co mohl, stejně jako celá stylizovaná vizuální krása celého seriálu. Tak jednou snad znovu ... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Seriál, při kterém jsem měl mnohem nepříjemnější mrazení v zádech nad mimozemskou invazí než z celých Akt X. Zajímavý je také přerod jedné z hlavních kladných postav na velmi zápornou. Ovšem nedobrovolně, zajisté :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela slušná konkurence pro Akta X, později už vpodstatě jen neustálé omílání jednoho a toho samého tématu pořád dokola. Škoda, že tvůrci neprokázali více invence. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Hlúposť ktorá sa snažila parazitovať na Mulderovi a Scully. Ale neprežila. Našťastie. Navyše tak príšerné efekty nemajú ani Krajné medze. Zbohom v prepadlisku dejín. (19.10.2004) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy mě vlastně ani moc filmů nesedí, se začínám dívat po seriálech. Až dokoukám, napíšu víc. ....................1 -2 - PILOT...................... REŽIE - Tobe Hooper. Hudba - Michael Hoening. Kamera - Bill Butler. CITÁT - Pronásledujte ho!!!........ Tento příběh je uváděn jako fikce, abychom neohrozily ty, co jsou v odboji, ale chcete-li poslouchat, povím vám pravdu. Poj'dme se ponořit do světa UFO do světa, kde se vyšetřují případy neidentifikovatelných létajících předmětů. Lidé co něco viděly, něco čeho se bojí, co je změnilo nebo poznamenalo. Mimozemšťané? Možná. Rusáci? Nevíme. CITÁT - Vypadá jako Rus?........... John Leonard se vydává do míst, ze kterých už se možná nevrátí. Skupina Majestic jej zcela pohltí. Tam venku je někdo daleko mocnější. CITÁT - Johne, vemte si volno, ale u nás zůstanete na vždy........... Tak jsem se úvodního pilotního snímku celkem lekl. Čekal jsem totiž něco trošku jiného a ikdyž mám na DVD celou první sérii, zatím ji odkládám na neurčito. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dark Skies působí poměrně lákavě. Sci-fi seriály z 90. let mají svoje kouzlo - žádní vyfešákovaní herci a s vizuálními efekty se pracuje jen minimálně. U Dark Skies to platí též, leč zklamání se dostavilo především u samotného děje. Pilot je příjemně nabitý akcí a zajímavými odhaleními, bohužel po nějakém třetím/čtvrtém díle mě začal přemáhat stereotyp a nulový posun v ději (resp. děj se posouvá, ale samotná zápletka nepřichází s ničím novým). Epizody jsou neustále o tom samém, postavy jsou poměrně ploché a ze všeho nejvíc mi chybělo to tajemno mimozemské invaze, které mě tak zaujalo na X-Files. Už od začátku divák ví, na čem je, a proto je to nuda. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Příjemný, akční pilot, ale postupem času to začíná být trochu stereotipní, někdy až nudné. Ale líbí se mi tam jistá kontroverze. Průměrný seriál podobný Aktům X . ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Zezačátku to vypadalo mnohem líp, než to skončilo... nejdřív parádní tajemno, ale po cca 4. díle to spadne do relativního stereotypu a i když ke konci se to zase rozjede, tak konec stojí úplně za houby. Ale i tak mě to docela bavilo, hlavně kvůli inspiraci skutečnými událostmi, na který byli "navlečeni" mimozemšťani. Kdybych to viděl v době vzniku, střík bych si do trenek, dneska už jsem bohužel starší... ()

lu.ger 

všechny recenze uživatele

Hodně podobný aktům-x, hlavně se věnující mimozemské invazi. Moc hezky se na to koukalo, místy samozřejmě naivní a jednodušší, ale děj je přesně pro ty, kdož rádi konspirační teorie. Navím, zapasován do krásných (v usa) šedesátek až lehkých sedumdesátek a má to velice dramatickou atmosféru. Velké plus je sedmá z devíti :). ()

Reklama

Reklama