Reklama

Reklama

Země 2

(seriál)
USA, (1994–1995), 15 h 45 min (Minutáž: 45 min)
(další profese)

Epizody(21)

Obsahy(1)

V roku 2192 ľudstvo žije na vesmírnych staniciach obiehajúcich okolo Zeme, ktorá sa stala z väčšiny neobývateľná. Iba hŕstka ľudí prežíva na jej povrchu. V umelom prostredí sa u niektorých detí vyskytuje neznáma choroba, ktorá nie je vládou ani lekármi potvrdená a niektorí si ju vysvetľujú ako syndróm chýbajúceho prostredia na Zemi. Väčšina týchto detí sa nedožíva viac ako deviatich rokov. Medzi postihnutých patrí aj osemročný Ulysses (Joey Zimmerman), syn miliardárky Devon Adairovej (Debrah Farentino). Tá zhromaždí skupinu dobrovoľníkov, ktorí majú preskúmať a kolonizovať novú planétu vhodnú pre život. Je však od Zeme vzdialená až 22 svetelných rokov. Devon dúfa, že tento syndróm u postihnutých detí zmizne v novom prostredí, vláda však s prípadnou kolonizáciou nesúhlasí... (Piri)

(více)

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci sci-fi seriál, ktorý prakticky vsádza na módu STAR TREKu, ale nie v takých epických vesmírnych rozmeroch a vystačí si na to z jednou cudzou planétou. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu prekvapujúco vydarený a nešablónovito, ľudsky napísaný seriál, ktorý navyše bral svoju základnú premisu vážne a snažil sa jej dodať uveriteľnosť a určitú dôstojnosť. Keďže v Earth 2 mal prsty Amblin Entertainment, tej kvalite, prepracovanosti a určitej odvahe robiť veci inak sa až tak nečudujem. Je pravda, že v dnešnej dobe by sa tento seriál dal nakrútiť ešte výpravnejšie, ale nemyslím si, že stráca na svojej pozerateľnosti ani dnes. Pomáha tomu prevažne uveriteľná charakterizácia členov predvojového tímu, šikovne napísané krátke príbehové oblúky a dejové zvraty už v prvých pár dieloch. K záveru série už kvalita námetov a scenárov trochu slabne alebo stráca na konzistentnosti, ale seriál sa vyhol zvrhnutiu sa na totálnu blbinu, čo mu slúži ku cti. Hoci sa projekt dožil iba jednej série, je možno lepšie, že druhá séria nikdy nevznikla, pretože boli do nej plánované určité blbosti, ktoré by pokazili zavedenú poetiku a štýl celého seriálu. Je tiež veľavravné, že sa z času na čas objavia počiny, ktoré tento seriál v istom zmysle vykrádajú, ale často nevynaložia ani spolovice toľko úsilia. Ukážkovým príkladom takého duchovného nástupcu, ktorý na to išiel zo zlého konca, je britský Outcasts z konca minulého desaťročia. Napodobne aj katastrofálna Terra Nova o nejaký rok-dve nato. //// Najlepšie postavy (subjektívny výber): Yale, Dr. Hellerová, Morgan Martin, John Danziger //// P.S. Len tak medzi nami, Zem 2 má aj fajn úvodnú zvučku. :-) (Hoci jej záver znie na môj vkus trochu romanticky.) ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No po dost nijakým pilotu se to docela pěkně "rozjelo" a až do 14té epizody to mělo celkem navazující děj. Respektive ty krátký úseky na sebe volně navazujících dílů, což byl podle mě naprosto parádní nápad. Pak to začalo být moc epizodní a celkově hodně dílů byly děsný ptákoviny (Třeba ten díl s tou kytkou). Čtyři hvězdy a krom zmíněných věcí i za postavu Morgana Nejlepší díly: 1x10 - The Enemy Within, 1x19 - The Boy Who Would be Terrian King ()

numan 

všechny recenze uživatele

17 let od vzniku seriálu neskutečně proměnilo filmový a televizní průmysl. S dnešní technologií a scénáristickými kličkami by Earth 2 byla určitě mnohem zábavnější, ale přesto se dá i v roce 2011 skousnout (pokud fandíte sci-fi). Většina místních obyvatel (až na Terriany) je poněkud gumákoidní - hlavně hlodavci, vystřelující omračující drápy.... muhehe.:o))) - herecké výrony a místy rozvleklý děj odpovídají dobové produkci. Obě dětičky jsou většinu seriálu na pjest, stejně jako Morgan, ovšem nejstrašnější je afroamerický kyborg Yale, který šepoce, bjesní, šílí a proklamativně deklamuje, jako by zdrhnul z nějaké Shakespearovy hry v ochotnickém dívadle. Óóó, tenhle pán zřejmě zbořil nejedno jeviště, ale do sci-fi seriálu se hodí asi jako prase na bicykl. Doporučuju vypustit předposlední epizodu, kterou nacpal jakýsi šílenec těsně před finále z mě neznámého důvodu - časově patří někam zhruba do poloviny a je zdaleka nejblbější ze všech. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama