Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji toto zpracování za nejlepší adaptaci, ačkoliv nejsem ani v postavení, kdy bych mohla kdovíjak srovnávat. Tak jako tak mě tento seriál provízel dětstvím a díky němu jsem poznala svého prvního superhrdinu. Myslím, že celé mi to uvízlo v hlavě jen z nostalgie a že asi ani nejsem schopna objektivně zhodnotit dabing či herecké dovenosti. Akočliv Teri Hatcher mi byla vždycky nesympatická. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu prostě o komiksovou stylizaci ani nezavadíte. Jedná se o naprosto obyčejný seriál, kde má ovšem hlavní hrdina jiný rozpoznávací znak než jinde, to znamená místo např. školní tašky na zádech nosí tajemný modrý pláštík s rudým S na hrudi. Umí létat a kromě toho, že občas někoho bokem zachrání, řeší problémy obdobné jako vy či já. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Spolu s Reevem nejlepší Superman. Kdepak nějaká srágora Smallville a vůbec cokoliv po roce 2000. Oproti Reevovi je tady navíc výhoda v podobě Deana Caina, díky jehož exotickému vzhledu ta postava opravdu na první pohled vypadá, že je odjinud. A v kombinaci s brýlemi ta iluze, že Clark a Superman jsou dva různí lidi, opravdu v základě funguje (samozřejmě je řeč o těch původních, ty novější to už zdaleka nedokázaly). A v neposlední řadě nejvíc sexy Lois Laneová ze všech - Teri Hatcher. Ovšem po půlce druhé řady to začlo jít rychle dolů. Dalo se na přání fanoušků - shipperů, a z "Měsíčního svitu se Supermanem" se začla stávat telenovela Lois a Clarka. Od začátku třetí řady už byly téměř všechny zápletky o tom, jak posunout vztah hlavní dvojice dál, a nějací ti lumpové tam byli jen proto, aby Clark nemusel vyhodit trikot a pláštěnku do smetí. Nechvalně známá svatba s klonem co žere žáby byla poslední kapka, po níž se ale bohužel neskončilo. Místo toho vesele pokračovali i po pravé svatbě, což přineslo další ultrablbosti v čele s L a C hrajícími si na Návrat do budoucnosti jen aby si mohli konečně zaš**at, řešícími věkové otázky pozemšťanů a Kryptoňanů, nebo vyhánějícími ducha z nového domova. Prostě učebnicový příklad rčení: "Dej si pozor na to, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit." A jasný důkaz, že jak nejde o soap operu, telenovelu, nebo nějakou romantickou minisérii, tak hlavní dvojice se má dát dohromady až v závěru. Těch pět hvězdiček je tím pádem samozřejmě za tu první řadu a půl, kde byl arcinepřítelem Lex Luthor a ne praštěný Tempus, a kde šlo ve stejné míře o interakci a vztah Lois a Clarka jako o kousky Clarkova alter-ega v pláštěnce. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Příběh je známy a super a tady to neshazuji a jsem rád za možnost to vidět ale není to ono, po všech možných kryptonských akcích jsem přece jenom celkem zklamaný. Herecky se dalo přežít a hudba taky a příběh se snažil akčně valit v seriálu a jsou momenty co jsem měl rád ale prostě snad v budoucnu tenhle seriál dostane ještě šanci ale o tom už silně pochybuji. Prostě nejslabší supermanův pokus, není to ono ještě že na to přišli tvůrci brzo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to podíval po cca 10 letech a musím smutně říct, že to je brak. Druhou hvězdičku dávám pouze z nostalgie, ale ten kolotoč příběhů stále dokola stejných s nulovým herectvím Deana Caina (nikdy nepochopím, proč ho lidi nepoznají, když si sundá jen brýle....) a vcelku sympatickou Teri Hatcher. Pár dílů bylo na svou dobu velmi zajímavých, ale bylo jich moc málo... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • V seriály sa spomína aj Batman. Celkovo 3 krát. (rador)
  • Dean Cain sa bojí lietania. (rador)

Reklama

Reklama