Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mdlé, šedivé, stále totéž, stále stejně trapně, s ne zrovna vhodně obsazeným dabingem. Dean Cain budiž, ale Teri Hatcher je opravdu nemístná Lois Lane. Ale Smallville je větší ztráta času. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dean Cain sice není ideální představitel pro Supermana, je příliš mladý, ale...Teri Hatcher jako Lois Lane??? K naousnutí!!! Tento superhrdina je moje slabost par excellance, takže za čytři!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to podíval po cca 10 letech a musím smutně říct, že to je brak. Druhou hvězdičku dávám pouze z nostalgie, ale ten kolotoč příběhů stále dokola stejných s nulovým herectvím Deana Caina (nikdy nepochopím, proč ho lidi nepoznají, když si sundá jen brýle....) a vcelku sympatickou Teri Hatcher. Pár dílů bylo na svou dobu velmi zajímavých, ale bylo jich moc málo... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jay Gruska: 1. Main Title Theme ,2. The Mothership ,3. Lois & Clark Courting ,4. The Final Proposal ,5. Clark In The Country ,6. The Final Battle ,7. Lois' Big Band ,8. Clark's Salsa ,9. Superman Say's Goodbye ,10. Lois & Clark's New Home ,11. Baby Dreams ,12. The Villains ,13. Superman Flies Home ,14. Lois & Clark's First Love Theme ,15. Virtual Reality ,16. Tez Arrives ,17. Zarah & Ching ,18. Tempus ,19. Clark Fun ,20. Playing The Game ,21. Main Title Theme (Extended Mix) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice to jsou postupem casu furt dokola omilany zapletky, ale da se na ne dobre divat. Kvalit filmu se Supermanem to sice nedosahuje, ale vzdy se na to rad kouknu a neprislo mi, ze by se Dean Cain na Supermana nehodil. Na Reeva samozrejme nema, ale stejne. Navic kdyz uz kuli nicemu jinymu, tak divat se na Teri Hatcher stoji za to. A triky taky nejsou spatny. Slabsi 4*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velmi roztomilé. Bohužel si to nějak moc nepamatuju, ale umím si představit, jak by to na mě působilo dnes. To je ale celkem jedno. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je to doslova zhmotnění termínu "americká popkultura", bohužel spíš v tom negativním smyslu slova. Je to hodně rozředěný projekt, který stále recykluje tytéž modelové situace a fakticky jen paratizuje na legendě, kterou představuje komiksový Superman. Na televizní seriál má slušný vizuál a pěkné herečky i herce, takže jednu hvězdičku si zaslouží, ale pro Supermana stejně jako jeho další seriálové bratříčky rozhodně platí, že před zapnutím televize je nutné vypnout mozek a nevšímat si například, jak to, že přes nespočet dílů nedokáže nikdo nevšimne neuvěřitelné podoby Clarka Kenta se Supermanem... Celkový dojem: 25 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Superman je rozhodně legenda. Každé jeho zpracování má své fanoušky a odpůrce a já si zamiloval tenhle seriál, jenž považuji za jeho nejlepší adaptaci. 80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pokud je třeba pranýřovat tuto legrácku určenou dětem, tak na úplně jiných místech. Rozhodně ne pro dabing. Za to prostě seriál nemůže, že se někde ve studiu Budíkov či kde sešel spolek vypečených dabérů. Velkou chybou je, pokud je tento seriál určen dětem a mládeži a působí výchovně a je morálně umírněný, tak právě občas sklouzne do absurdit, které tak mohou těmto dětem a mladistvým (kterým jsem byl v době premiérového vysílání i já) pokřivit pohled na svět novin a na život superhrdiny. Rozumějte mně dobře, například Lois je hysterická, zbrklá, panovačná, dezorientovaná, závistivá, omezená, žárlivá, neschopná dedukce, nerozezná jednoduchý akrostich a je nevtipná. Přesto je až příliš křečovitě uctívaná jako geniální novinářka. Chudáci děti. Superman je jako Klark Kent trapný panák, to je v pořádku, ale bohužel mu to vždycky zůstane a tuto ošklivou škatulku si s sebou vezme i do role Supermana. Co ovšem celý seriál zachraňuje je šéfredaktor Perry White, který se ani netají tím, že je to břídil. Tuhle prozradil, že už stál u pádu asi pěti deníků, ale že Daily Planet padnout nenechá. Já ho prostě můžu. "U Elvise!" pronese vždycky tak, že se trapně směji. Seriál má těch slabých postav ještě dost, takový Lex Luthor je snad cílená parodie sebe sama, ale v každém díle se objeví nějaký šíleně tupý padouch, který si myslí, že zrovna on bude tím, kde přečůrá Supermana. Naivita se tomu prostě nedá upřít, ale možná v tom spočívá jisté kouzlo celého tohoto amatérského počinu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dean Cain pro mě vždycky bude Superman a Teri Hatcher zase Louis Lane. Aneb zde byl Dean ještě ve formě, užíval si, zachraňoval svět, nevěda toho, že se z něj skutečně stane opravdový hrdina... béčkových filmů:) Pamatuju si, když spolu Clark a Louis hráli karty, nebo jak si vždy rafinovaně sundal brýle, aby provedl své "rentgenové revize.":) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem myslel, že tahle trapárna už nemůže být ničím překonána, a že nic už víc nedokáže takhle pohřbít filmovou legendu. To jsem ovšem netušil, že se natočí něco jako "Smallville". ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasika, vysílali to za mých mladých let, kdy byl ještě krásný svět, na filmová zpracování to jistě nemá, ale je to přesto pěkné a dobře dabované. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Věčný problém podobných seriálů. Hodnotíme očima vzpomínek nebo současnosti? No a ono je to nakonec o kompromisech... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si po dlhej dobedo pozrel filmovú verziu Supermana s Christopherom Reevom, som musel doceniť tento seriál. Dean Cain (i keď je to strašný béčkar) je najlepší predstaviteľ Supermana. Svoju rolu si užíva a v obleku vyzerá fakt super. Podobne na tom je aj Teri Hatcher, ktorá je ako Lois úžasná. Ani ostatní herci sa nenenchajú zahanbiť a vytvárajú skvelý tím. Napríklad taký John Shea pre mňa dlho bol jediný a pravý Lex Luthor. Pravdaže nie je to dokonalé. Najväčšia slabina filmu je to, že časom je to už paródia na samotný seriál, čo mi dosť vadilo, ale pozrime sa na samotný film - v mnohých scénach filmová verzia v trápnosti prekonáva najhoršie diely seriálu :(. No a seriál ma aj úžasnú úvodnú tému! "T r t. T r t ..." Mám rád aj tú Williamsovú, ale na tomto som vyrastal. A to je aj dôvod mojim sympatiám k tomuto seriálu. PS: Stále ma fascinovalo to, že keď si Clark dal dole okuliare a nageloval si vlasy, nikto ho nezpoznal :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Řeknu asi tolik, Dean Cain céčkový v lepším případě béčkový herec hraje Clarka alias Supermana. Díly jsou si podobné jak vejce vejci, zkrátka toto je klasický tmel pro dopolení vysílání TV NOVA, kdy na bednu skoro nikdo nekouká, ale co kdyby tak ať tam něco běží... Za mne to jsou jedny zařízlé červené slipy, pro tu nechtěnou bžundu. * ()

Reklama

Reklama