Reklama

Reklama

Milénium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, (1996–1999), 66 h 27 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Lance Henriksen, Klea Scott, Megan Gallagher, Terry O'Quinn, Brittany Tiplady, Stephen E. Miller, Bill Smitrovich, Kristen Cloke, Peter Outerbridge (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál z pera Chrise Cartera. Bývalý agent a profilista FBI Frank Black (Lance Henriksen) se stěhuje se svou dcerou z Washingtonu DC do Seattlu. Frank má schopnost dostat se do myslí vrahů a vidět jejich očima. Ve Washingtonu se připojuje do tajné organizace-Millennium. Společnými silami bojují proti vrahům. Ve vedlejší linii také sledujeme osud Frankovi ženy, kdy se dozvídáme, že byla unesena neznámým únoscem...

Celkem 3 sezóny. (djtoko)

(více)

Recenze uživatele bacon k tomuto seriálu (1)

Milénium (1996) 

Ďalší bravúrny počin z dielne Chrisa Cartera. Fascinujú ma diela tohoto scenáristu. Black, Frank Black, bývalý agent FBI pracujúci pre tajné spoločenstvo Millennium, kde vyšetruje obzvlášť brutálne vráždy prenikaním do mysle páchatela. Súčasne rieši problémy so svojou ženou, ktorú unesú. Celý seriál sa nesie v typickom Carterovom klišé, tajomná skupina zahalená tajomstvom, únos Frankovej ženy. To mám na Carterovi rád, vie to podať neskutočne mysticky a temne podať. Tvorca mal gule na samovraždu hlavného hrdinu, to som teda fakt nečakal. Škoda, že to ukončili, verím, že ďalšia séria by bola len a len tajomnejšia, temnejšia a ponurejšia. ()

Reklama

Reklama