Reklama

Reklama

Milénium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, (1996–1999), 66 h 27 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Lance Henriksen, Klea Scott, Megan Gallagher, Terry O'Quinn, Brittany Tiplady, Stephen E. Miller, Bill Smitrovich, Kristen Cloke, Peter Outerbridge (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál z pera Chrise Cartera. Bývalý agent a profilista FBI Frank Black (Lance Henriksen) se stěhuje se svou dcerou z Washingtonu DC do Seattlu. Frank má schopnost dostat se do myslí vrahů a vidět jejich očima. Ve Washingtonu se připojuje do tajné organizace-Millennium. Společnými silami bojují proti vrahům. Ve vedlejší linii také sledujeme osud Frankovi ženy, kdy se dozvídáme, že byla unesena neznámým únoscem...

Celkem 3 sezóny. (djtoko)

(více)

Recenze (49)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ve své době tak trochu konkuroval Aktám X. Však úvodní melodie, stejně jako ta od Akt, se hodně proslavila. A jméno, Mark Snow, znal snad každý. Mnohé díly byli až depresivně temné a o napětí z počátku nebylo nouze. Bohužel ho postihl stejný osud jako Akta. Později se každým dalším dílem začal seriál utápět v neskutečném patosu a nudnosti, takže musel být posléze ukončen. Pro Lance Henriksena to byla vcelku na výsost excelentní role. Jeho tvář byla se seriálem navždy spojena a bez něj by nemohl vůbec existovat. Těžko říci, jestli dokáže dnes někoho ještě oslovit. Na dnešní dobu je tempo vyprávění pro mnohé hodně pomalé. Každopádně seriál má něco do sebe a i když se nestal kultem, jako již několikrát zmíněné Akta X, stojí určitě za povšimnutí. I když už jen jednou. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Upřímně... tenhle seriál mě zrovna moc nezaujal.... nicméně ta dnešní rozprávka ďáblů... asi speciální díl... kde se díky BOHU nezpívá. ale speciálně tenhle díl na mě měl až nevídaný vliv. Nebudu to sledovat nejspíš i nadále... ale za tenhle díl. Speciálně pár bodíků dám. Tedy určitě za tu myšlenku.... což mě neskutečně nahlodalo. Tak že bych snad měl začít konečně žít? =) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý seriál, "levnější" bráška Akt X, hororový nášup.Případy drsný, scénář někdy až zvrhlý.Dokonalý produkční počin, který nemohl vydržet věčně, za A) pro nevděčnou a těžkou látku, za B) pro vyčerpání možností, které by z něj udělali další sterilní slabotinu ( Akta X od páté výš ).Když sem občas ve tři v noci vzhůru, nevynechám.75%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní seriál z tradičně kvalitně hrajícím Lance Henriksenem v hlavní roli. Asi akorát trošku doplácí na fakt, že byl v televizi k vidění ve stejné době, jako tehdy velmi populární Akta X nebo Krajní meze a žánrově je to trochu podobné. I když pravda určitou specifickou depresivní atmosféru a tvůrčí styl si to udržuje, ale po pravdě po shlédnutí zhruba poloviny dílů jsem měl pocit, že se to začíná trošku opakovat.60% ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Další dítě pana Cartera. V několika ohledech i povedenější než X-Files. Carterovo rukopis je tu cejtit prakticky z každýho dílu a stejně jako X-Files i tady je nutný překousnout pár vycpávkových až trapných dílů. Některé zločiny sou lepši, jiné horší ale to nejlepší přichází s hlavní zápletkou týkající se nadcházejícího milenia. Pro mě osobně je vrcholem seriálu dvou-epizoda 2x15-16 Sovy a Kohouti zabývající se prknem z kříže na kterém byl přibit Ježíš. Nejvíc nechápu zdejší hodnocení 68% a podle IMDB 82%, čekal bych to spíš obráceně. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Úvod první sezony doprovázely slogany "Wait", "Worry" a "Who Cares?". V druhé sezoně to byly slogany "This is Who We Are" a "The Time is Near". Třetí sezona zkombinovala předešlé slogany - "Wait", "Worry" a "The Time is Near". (TomikZlesa)

Reklama

Reklama