Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Detektiv Julien Baptiste je na dovolené v Amsterdamu se svou ženou a pomáhá při vyšetřování své bývalé přítelkyni, amsterdamské policejní velitelce. Ponoří se tak do kriminálního podsvětí čtvrti červených světel, kde bude odkrývat složitou síť podvodů a lží. (Televize Seznam)

Recenze (12)

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Na projekte “Baptiste” sa podieľali štyria ľudia. Prvé tri epizódy režíroval Börkur Sigpórsson (Endeavour, Trapped), zvyšné časti Jan Matthys, s ktorým som doposiaľ nemal žiadne skúsenosti. Scenár napísali rovnako ako pri seriáli “Liar”, bratia Harry a Jack Williams-ovi, no a tu leží celý kameň úrazu. Poďme sa spoločne trošku zamyslieť, no kto má tento počin ešte len v merku, netreba čítať ďalej, budem uvádzať zopár faktov a spoilerov. Takže poďme nato. V Holandsku sú nie len liberálny, ale im to z toho fajčenia trávy na komplet jebe na hlavy už aj na polícii. Nezvestnosť môže ohlásiť hocikto, absolútne nepreveria či ide o rodinného príslušníka, proste niekto vojde na oddelenie, nahlási že mu niekto chýba, no a oni sú tak precízny, že hneď sa pustia do pátrania, pričom poveria vyšetrovaním žandára zo zálohy, ktorý keď zistí, že ide vlastne o stratu veľkej sumy peňazí, o ktorú prišla mafia počas obchodovania s bielym mäsom, tak sa ju snaží “logicky” nájsť, lebo veď predsa nechce, aby sa napáchali ešte väčšie zverstvá. Samozrejme, keď dotyčný starý pán požiada o ochranu rodinných príslušníkov, nakoľko sa mafia vyhráža ich odrezaním hláv, tak v tomto prípade už Polícia jebe nato, lebo majú zviazané ruky a má si poradiť sám. Krútim hlavou a rozmýšľam či je to celé iba nejaký hlúpy žart. Mne je jasné, že život píše kadejaké príbehy, no kto s čo i len minimálne logickým zmýšľaním, môže toto vnímať ako vážne poňatú krimi, ktorá rieši závažný problém. Veď to snáď ani nejde, veď to je doslova na smiech. Chcel som dať jednu hviezdu za ochotu seriál dosledovať, ale jebem nato, lebo od štvrtej epizódy je to už taký extrém, že nič iné ako “odpad” si táto pičovina, ktorá mi zobrala 3 hodiny života ani nezaslúži, pričom verím, že celá táto maškaráda je obecenstvom pozitívne vnímaná len preto, lebo je krásne zabalená do obalu osobami, ktoré vo svojom obore dokonale zvládajú svoje remeslo. Nebyť réžie, tento seriál nemá ani 40%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Julien Baptiste nenosí kvér, lebo sa spolieha na to, že ukecá a obkecá všetko a každého. Našlo sa pár do očí bijúcich nelogičností plus záver plný idiotských klišé momentov, ale vyšli mi štyri hviezdičky. Avšak mám taký pocit, že jednotlivé epizody boli lepšie, ako celok dokopy. **** s odretými ušami. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

První dva, tři díly byly hodně dobré, pak to však ve vinou chabého scénáře šlo hodně dolů. Až jsem si říkal, jestli je to vůbec možné, nebo jestli tvůrci na druhou půlku vypsali volnou soutěž a pak z klobouku nějaký náhodně vylosovaný příběh vytáhli a natočili. Je to velká škoda, protože jsem se fakt těšil, ale ve výsledku jsem dostal hodně překombinovaný příběh, jen stěží uvěřitelný a proveditelný. Nezachránil to ani dle mého soudu až moc herecky laskavý Tchéky Karyo a všechny palce nahoru za výborného Toma Hollandera stačily přesně jenom na ty tři hvězdy. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém vidím v prehnanej zvratovitosti, alebo, ak chcete, nadmernom pretwistovaní. Proste samé šokantné a ťažko stráviteľné odhalenia. Baptiste je taký veľmi milý a zdvorilý pán so záchvatmi úlisnosti, čo mi nebolo vždy po chuti. Príbeh je zapeklitý a niektoré odbočky vyložene zbytočné. Rozmýšľala som medzi *** a **** ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Má to o fous slabší hodnocení než Missing a mne se to líbilo ještě víc. Jean Baptiste mi bude chybět podobným způsobem jako Walt. Hollander byl samozřejmě excelentní, jenom tedy osud jeho postavy uff.... Jsem rád že jsem to rozkoukat den potom co jsem jel s rumunským řidičem Uberu, ne před tím vzhledem k záporákovi, který byl IMHO seriálově top za hodně dlouhou dobu. Srdcovka. 10/10 ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní spin-off The Missing. Zasazení do Amsterodamu a charisma Tchékyho Karyoa dělá hodně. Postava Toma Hollandera má tak krutý osud, že se divím, že se z toho otřepe. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Ta Tchékyho uctivá variace na policejního badasse mě pořád baví. Bavila by mě ale víc, kdyby byla story aspoň podobně uvěřitelná jako on. Amsterdam je fajn. Tom Hollander jakbysmet. Přesto se Baptistovi stalo scénáristicky to, co jeho mateřskýmu The Missing nikdy. Kulhá. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Strašlivá utahaná nuda o ničem. Absolutně mě to nebavilo. Bez atmosféry, bez zajímavosti. Sám se divím, že jsem první řadu dokoukal celou, ale tu druhou milerád vynechám, Zajímavý nebyl ani ten Tchéky. Veškerá zajímavost případu skončila po první epizodě, která je asi jako jediná nadprůměrná. Nevím, proč tohle vůbec existuje a to, co se v seriálu děje nemá žádný valný smysl. 40%. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prve tri velmi slusne diely krimi spravne rozbehli, dodali atmosferu a drzali v napati. Nasledne "zvraty" a zmeny v spravani, plus filozofovanie a udalosti v zavere posledneho dielu serial v mojich ociach stiahli aspon o dvojhviezdie. Velka skoda, pretoze Hollander hra, co to da, ale sam serial neutiahne. Ti, co po tomto kusku siahnu, mozu byt v zavere ako ja slusne "rozcarovani", tym to neodporucam. Slaby priemer. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Checking Kariya rozplétá další případ. (Ne)pomáhá mu přitom roztěkaný skřet. Pan detektiv je prostě sympaťák. Kvalita. Hodnocení druhé série: Maďarský (lehce sluníčkářský) koktejl krajní pravice, uprchlíků a rodiny britské velvyslankyně. Stále na úrovni. ()

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Velká škoda! Tchéky Karyo je velká přidaná hodnota, jeho Baptiste je velmi sympatický a příjemný . Tím to ale končí a postupně padá do nudných klišé a dialogů. 2. sérii už! ani nááááhodou ! ()

Reklama

Reklama