Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

2. světová válka se chýlí ke konci a mladá Angličanka pomáhá tajemnému americkému agentovi zbavit britskou vládu ruských špionů. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (7)

Rudí zrádci (2019) 

Od seriálu jsem toho nijak moc neočekával, o to milejšího překvapení jsem se ale dočkal. S výjimkou třetí epizody, která mi příliš nesedla, jsem si užíval kvalitně napsané i natočené špionážní drama, jež předvedlo, že ať se jedná o jakoukoli tajnou službu, svými metodami se od ostatních prakticky neliší, a potvrdilo mi můj pevný názor, který jsem si vytvořil na všechny druhy fanatiků. ()

Feef (2019) (E01) 

Kdo už o mně něco ví, je mu jasné, že by musela být úvodní epizoda seriálu krajně vyvedená, abych ji ocenil lépe, než čtyřmi hvězdičkami. K tomu ale v tomto případě nedošlo, takže jsem při seznamovacím dílu zůstal u svého tradičního zahajovacího hodnocení. ()

Hugh (2019) (E02) 

Velmi opatrně jsem u druhé epizody přidal na hodnocení, protože jsem se u ní poměrně dobře bavil; z pana Rowea by byla dokonalá pravá ruka senátora McCarthyho. Příběh se zatím slibně rozjíždí, takže tiše doufám, že bych se mohl dočkat solidního špionážního seriálu. ()

Priscilla (2019) (E03) 

Hmmm, vypadá to, že mi naděje příliš dlouho nevydržely. Třetí epizoda byla sice o špionáži, ale její kvalita byla podstatně slabší, než v případě předchozího dílu. Navíc se tady projevil současný politicko-korektní nešvar- v roce 1945 se to v Británii nějak moc hemží příslušníky gay komunity; v přepočtu na celkový počet postav mi vychází mnohem vyšší číslo než čtyři procenta. Ale jak už jsem jednou napsal, ve vyšší matematice nejsem příliš dobrý, takže se možná mýlím. 3*- ()

Rae (2019) (E04) 

To jsou paradoxy! Předchozí epizoda byla pro mě velmi slabým kouskem, a hned nato mi tvůrci seriálu naservírují kvalitní špionážní drama, u něhož se výborně bavím. Objektivním pohledem by to u mě bylo za silné čtyři hvězdičky, já jsem ale ještě jednu přidal za to, že jsem byl velmi příjemně překvapen. ()

Jackson (2019) (E05) 

Podobně jako v předchozím případě jsem byl s epizodou spokojen; špionáž se konala, drama taky nechybělo, velmi dobře jsem se bavil a díky Jacksonovi jsem si mohl dopřát i nějakou tu humornou myšlenku. Pokud bych se bál, že by mě ve Státech mohli kvůli barvě kůže lynčovat, jako černý komunista už bych to měl asi jisté, ne?:-)) ()

To jsem já (2019) (E06) 

Jsem rád, že se tvůrcům podařilo přivést příběh k solidnímu závěru a že nepřišel žádný scénáristický zkrat. Celá záležitost v šesté epizodě hezky vygradovala a já jsem neměl důvod pro zbytečné krácení hodnocení. Bavil jsem se výborně, takže se mi ani nechtělo hledat něco, na co bych si mohl stěžovat. ()

Reklama

Reklama