Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké zahrát homosexuála, aniž by herec nesklouzl do parodie nebo frašky a trapnosti. Ale Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi se to podařilo beze zbytku skvěle. Film je lidský, nastoluje náročné otázky související s homosexuály a s tím, jak je jako společnost a jednotlivci přijímáme a bereme. Doufejme, že už v parlamentu ten zákon o registrovaném partnerství projde. A teď to trochu odlehčím, kde se vám podaří vidět Genea Hackmana v převleku za ženskou? ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když se přibližně v poslední čtvrtině odstartuje společná večeře, začíná pořádná zábava. Je ale velká škoda, že zbylá stopáž tolik zábavy nepřináší a nemůže se pořádně rozject hereckej koncert Nathan Lane - Robin Williams. A tentokrát bych i řek, že nejlepší výkon nepodává Robin Williams, ale první jmenovanej, kterej by si možná zasloužil i nominaci na Oskara. Naopak nějak nechápu nominaci na zlatýho plešouna za výpravu - ta byla hodně strohá a bylo z ní vidět, že jde původně o divadelní hru. Za sympaticky gradující závěr tři silnější hvězdy. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podařená komedie s mnoha velice dobrými momenty, z nichž většinu má na svědomí Nathan Lane (Každý jeho hysterický výstup stojí za to... A co teprve když se zkouší chovat jako muž!). Všechno, co jsem viděl v první hodině, ovšem hravě přebila závěrečná společná večeře, při níž Gene Hackman obdivoval paní Colemanovou / Goldmanovou, Robin Williams se neustále hroutil, ultrateplý Hank Azaria coby majordomus Agador Spartakus sebou mlátil o zem, jelikož nebyl zvyklý nosit boty... No, něco neskutečného. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Homosexuáli sú tu vo filme zdrojom srandy úplne z každého kroku svojho konania, neviem, či práve toto by chceli. Mne to ani príliš vtipné nepripadalo, keď toho spolu s travesty šou bolo priveľa. Za zmienku stojí len to, že Ally McBealová sa tu vydáva, čo sa jej ani v celom seriáli nepodarilo. –––– Viem, že sa chceš vydať, ale koľko pri tom musíš zničiť životov? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani po rokoch, teda po reprize sa nic nezmenilo a opät som sa nasmial hlavne vdaka skvelemu scenaru, ale aj hereckym vykonom Nathana Lanea, Robina Williamsa ale aj Hanka Azaria v ulohe Agadora. Mikea Nicholsa poznam ako rezisera skor vaznych filmov, natocil napriklad aj horor VLK (1994) s Jackom Nicholsonom, i preto si ho vazim, ze dokazal natocit skvelu komediu a na ten cirkus, ktory predviedol na konci filmu Gene Hackman a ostatni nikdy nezabudnem, uz len kvoli tomu som pridal aj tu piatu hviezdicku. _______ Robin Williams - (Armand Goldman) +++ Gene Hackman - (Senátor Kevin Keeley) +++ Nathan Lane - (Albert Goldman) +++ Dianne Wiest - (Louise Keeley) +++ Dan Futterman - (Val Goldman) +++ Calista Flockhart - (Barbara Keeley) +++ Hank Azaria - (Agador) +++ Produkcia: Mike Nichols +++ ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)
  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)
  • Režisér Mike Nichols vyžadoval po hercích Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi, aby každou scénu natočili alespoň jednou tak, jak bylo přesně předepsáno ve scénáři, než je nechal improvizovat, čímž jsou oba proslulí. (PogoJoe)

Reklama

Reklama