Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Natočené je to dobře, zbytečně se netlačí na pilu, alespoň většinou, ale stejně mě tenhle snímek docela zklamal, protože to vlastně není nic jiného než příliš roztahaná snaha zalíbit se rodičům partnera, respektive partnerky. Skvěle vybraní herci do hlavních rolí však filmu hodně pomáhají a ten je díky nim příjemný. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Jedním slověm VÝTEČNÉ! Nejprve jsem viděla tenhle remake a teprve potom francouzský originál. Který je lepší? Nevím, jeden za 18, druhý bez dvou za 20. V dobrém. A to se u remaků opravdu nestává moc čast. Vlastně...ani o žádném jiném nevím. Takže zcela zaslouženě 5 hvězdiček. A teď je fičím přilepit i francouzské Kleci bláznů :-). ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Přesně takovou komedii jsem potřeboval. Ten typ prázdninového filmu k potěšení ducha, a to není rozhodně málo. Ano, ke konci tomu trochu dochází dech a gradace zápletek se tak již nedaří, ale i tak těch ostatních 105 minut bylo prostě božích a Robin Williams s celým dalším hereckým ansámblem dokazuje, že tady ten vtip stojí na kvalitních hercích, nikoli na trapnosti. Velký palec nahoru. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ vás celý život trápi problém, ako by mohol vyzerať John Wayne po porážke a užívate kvôli tomu antidepresíva, tak tento film vám veľmi konkrétne odpovie. Asi to bude znieť prvoplánovo, ale najviac som sa zabavil na Hackmanovi, popevujúcom We are family. Je škoda, že tento príbeh poznám už z pôvodného filmu a tak ma ani ďalšia adaptácia divadelnej predlohy nemala príliš čím prekvapiť, ale ono aj keby človek vopred nič nevedel, tak by si veľmi ľahko domyslel, ako sa veci vyvinú. A myslím, že to mohlo byť aj vtipnejšie, je to celé skôr také úsmevné a občas poteší lepší fórik. ()

carly 

všechny recenze uživatele

tento film ma vždy rozosmeje. neuveriteľne dobre vybraní herci hrajú neuveriteľne dobre svoje úlohy. všetci sú skvelí, ale najradšej mám aj tak Hanka Azariu :) je to komédia ale zároveň tu príde na pretras téma rodičovskej a detskej lásky a akceptácie. môžete sa na tom iba smiať. ale taktiež sa môžte popri tom smiechu aj zamyslieť. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Režisér Mike Nichols vyžadoval po hercích Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi, aby každou scénu natočili alespoň jednou tak, jak bylo přesně předepsáno ve scénáři, než je nechal improvizovat, čímž jsou oba proslulí. (PogoJoe)
  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)

Reklama

Reklama