Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Recenze (423)

golfista 

všechny recenze uživatele

S "Coenama" mám v jejich posledních filmech trošku problém, proto jsem od "Ladykillers" moc nečekal. Ale když do hlavní role obsadili mýho největšího oblíbence, tak zvědavost zvítězila. A udělal jsem dobře. Film nezapře charakteristický rukopis tvůrců, Tom Hanks je neuvěřitelně "jiný" než obvykle a já se skvěle bavil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku vyzerajú The Ladykillers celkom slubne, no postupne Coenovcom dochádza energia. Vypointované vtipy nie sú tak efektné ako by chceli a keďže na nich stoja prakticky všetky kľúčové zvraty vrátane toho finálneho, film poskakuje na jednej nohe až do záverečných titulkov. Extra pochvalu si zaslúžia iba Tom Hanks so starou pani. Tá bola tiež výborná. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl pod tímto filmem podepsán někdo jiný než Coeni, přiznejme si, jeho bonita by šla nemilosrdně dolů. Jasně, že se to nedá srovnávat s Fargem a jinými jejich bomba filmy, ale přímo se to vnucuje. Atraktivnost Coenovic filmů spočívala v tom, že přišli vždy s něčím novým a přesto, že jejich rukopis je snadno rozšifrovatelný, každý film měl v sobě nějaké to "C" navrch. Tohle je slaboučké jak čajíček, bez vtipu, nápadu a paní domácí alias Culkin v Sám doma je naprosto nevyužitá. Škoda přeškoda. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který ač mnohdy sklouzává ke všem možným klišé, nakonec z nich většinou krásně vybruslí a i přes svojí obrovskou předvídatelnost (nejen děje, ale občas i dialogů) má něco do sebe a to, jak skončí banda lupičů je skvělý nápad. Navíc Tom Hanks opět ukazuje, že patří mezi hereckou elitu a je místy ve filmu téměř k nepoznání (v tom nejlepším slova smyslu). ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavá ukázka střetnutí obhroublých, buranských a tělních vtipů s distingovaným, inteligentním a uhlazeným humorem. Fyzická komika zde působí o třídu svěžeji než nevypointované dialogy, kterých je bohužel valná většina. Největším plusem této záležitosti je pak velmi nečekaně „real fucking cool nigga“ Marlon Wayans, jež svou postavu s kulometnou palbou smrtících hlášek ztvárnil na výbornou. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Někdo tomu říká zrada, někdo změna – bratři Coenovi „si dovolili“ natočit na pohled tuze hloupou zlodějskou hříčku, ve skutečnosti nebývale odvážnou snahu o redefinici pojmu „black comedy“. Lupiči paní domácí jsou komedií černější než havran krákající na okenní římse NEVER MORE, ale současně s „černá“ se nabízí adjektivum „černošská“. Právě strašlivě sprostý černoch Gawain a jeho představa o humoru („Furt jenom sere a furt mluví o tom, že sere“) mnohé příznivce inteligentnější zábavy pobouří. Coenovi si ovšem za ta léta natáčení dokázali vypěstovat pověst mimořádně chytrých tvůrců, kteří by těžko použili fuckujícího čenocha jenom pro vyvolání smíchu v jistých diváckých řadách. To samé platí o postavě Toma Hankse, jehož smích asociuje punťu dychtivého po míse žrádla a jehož chování připomíná člověka, který dle vlastního mínění zmoudří přečtením etikety na krabici ovesných vloček. Přesto musí být právě on vůdcem neschopné smečky, třebaže sám nejspíš idiot, dokáže budit dojem inteligenta. Přesněji člověka jsoucího nad věcí, což nelze napsat o ostatních členech, jež do puntíku naplňují (a tím také parodují) zlodějské bandy z jiných filmů. Citace E.A. Poea prostupují celý film jako zlověstné memento mori (do něhož nakonec také v nádherně fatalistickém finále vyústí) a jsou jedním z vodítek, kterak sledovat Lupiče paní domácí a nebýt zklamaný z jejich prostoduchosti. Na druhou stranu by bylo příliš neprozíravé přiřknout jim statut veledílo jenom kvůli jménům režisérů, „kteří by přece nic tak plochého nenatočili“. Z této klasické látky v nejlepší tradici Ealing Studios šlo jistojistě vyždímat více. Více vtipů, více potřeštěných hereckých kreací i více sofistikovaného obcházení nepsaných, leč tvůrci dokonale zvládnutých žánrových pouček. Pořád jde však o snímek tolik čnící nad ostatní „jenom komedie“, že rád využiji své chvilkové slabosti a k jasným třem přidám ještě jednu nenápadnou hvězdičku. 75% Zajímavé komentáře: Tsunami_X, castor, numi, ScarPoul ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Upřímně se přiznám, že si původní verzi už vůbec nepamatuju. Taky nevím, kde si Coenovi vzpomněli zrovna na Wayanse. Ten chlap mi kazil dojem z jinak příjemného filmu. Snímek má zajímavou stylizaci a netradičního Hankse. Kvůli němu a "rychlému" závěru na mostě dávám hodnocení vyšší než průměrné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych nikdy nepouštěl před paní domací . Po opakovaném sheldnutí už mě to tak vtipné nepřišlo,ale své nápady to jistě mělo stejně tak jako svůj humor. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zápletka chabého scénáře (je mi jedno, že se jedná o remake), utopená ve špatném režijním zpracování, ještě není jasnou ukázkou vyměknutí bratří Coenů, je to spíše exemplární příklad jejich sebejistého „šlápnutí vedle“. Všechno, co se zde událo by šlo odvyprávět za pár minut, ale naštěstí tito dva pánové vyprávějí trochu jinak, takže sled černohumorných situací, mísících se s přemírou absurdit jako vystřižených z Murphyho zákonů, by na sebe teoreticky neměl nechat dlouho čekat. Jenomže jediný opravdový vtípek, který by se dal označit za typicky „coenovský“, jako by byl do filmu naroubován jenom tak mimochodem a s dějem nemá nic společného, mám tím na mysli natáčení reklamy na psí žrádlo. V ději, který až příliš připomene Dannyho parťáky, se navíc objeví postavy, které jaksi postrádají jakýkoliv náboj a ani od nich se nedočkáme pořádného vtipu, čímž se film stává nesledovatelným, rozvleklým a v neposlední řadě neuvěřitelně nudným. Když pak všechno skončí (přesně tak jak jsem čekal) nějak jsem se neubránil vnitřnímu rozčarování a nenápadně se vkradla otázka: „Že by ti Coen brothers doopravdy vyměkli?“ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zhruba hodinu jsem si říkal, že už to s Coenama začíná pomalu jít s kopce. Už jejich Nesnesitelná krutost mě moc nenadchla (až na pár světlých momentů) a tahle krimikomedie se dlouho držela zhruba na stejné úrovni koukatelnosti (od někoho jiného by to bylo hodně dobré, ale od Coenů? Tam člověk přece čeká něco víc). Ale pak došlo k prvnímu dějovému zlomu, hrdinům se trošku narušily plány a najednou to začalo mít ty správné coenovské grády. Poslední půlhodina je dokonale vypointovaná a díky ní se sotva tříhvězdičkový děj najednou vymrští a přeskočí hravě laťku ve výšce 4 hvězdiček. A mně se docela ulevilo - už jsem se začal obávat, že po Spielbergovi (jehož Válku světů jsem zatím neviděl, ale ohlasy známých na ni jsou docela, ehm, zdrcující) dochází dech a hlavně tvůrčí nápaditost i těmto dvěma bratrům. Naštěstí ukázali, že mají v rukávu ještě stále schovaná nějaká překvapení. Btw. Tom Hanks a jeho nervózní smích - to byl zase další coenovský úlet ve stylu Clooneyho "ozubených" úsměvů z předešlého filmu. :) Btw. Btw. Herci byli docela dobří, až na Hankse, ten byl o něco lepší, než dobrý, a na Wayanse, který byl, no, jak to jen říct, prostě "wayansovský" (kdo s ním viděl aspoň jeden film, ví o čem mluvím). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně rozporuplná komedie. Když tady koukám na ty komentáře. Mě osobně se film velmi líbil. Tom Hanks hraje opravdu divnou postavu, milující básně Edgara Allana Poea a musím říct, že ji hraje opravdu se zaujetím. Na to co v poslední době vzniká komedií. Tato je něčím velmi zvláštní a mezi nimi obzvláště excelující. --- Přijeli jsme autobusem až sem k Mississippi a bojovali jsme za práva černých, aby lidi jako ty mohli volit. - Na to ti seru. Já totiž nevolím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Námet výborný ale to spracovanie od bratov Coenovích ostáva asi tak na pol ceste k tej správnej dokonalosti, jednoducho nevedie to správne odľahčiť a Marlon Wayans sa tam jednoznačne nehodí, v podstate chcú byť z hereckým obsadením nad vecou ale ani samotný Tom Hanks im v tom nejako moc nepomáha, takže okrem trošku uspechanej réžie je tu problém aj herecký výber a ich miestamy až povrchné stvárnenie..., v každom prípade nenudí to vďaka ako tak premyslenému príbehu ale škoda ostáva to len v tej priemernosti. ║Rozpočet $35miliónovTržby USA $39,799,191Tržby Celosvetovo $76,747,441 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie z dílny mistrů. Taková malá, roztomilá statueta, která pobaví, potěší, pohladí na duši. Nemá cenu jí stavět vedle velkých soch Duda Lebowského či Farga. Coeni si prostě zaexhibovali s lehčím žánrem a vytvořili prostou komedii plnou výtečných karikatur. A že karikatury nemají žádný vnitřek? Inu, jejich kouzlo je na povrchu. V dokonale střiženém vousu profesora Dorra, v bodré tváři paní Munson, v ledově klidné masce generála... Taková je skutečná poetika tohoto filmu. Černá jako ranní káva, rozjařená jako gospelový chór, lingvisticky dokonale vyladěná, plná výborných karikatur. Hloubku nemá cenu hledat, jde o svižný gag, vtipnou situaci a jako vždy ironickou režii Joela a Ethana... Co víc než čirá zábava s puncem nezávislé kinematografie a gloriolou hollywoodské hvězdy? Co víc než báječní herci v čele s labužnicky si užívající Hanksem a přirozenou Irmou P. Hall? Já se bavil božsky a klidně jsem zapomněl, že Coeni mají i lepší filmy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý průměr, ve kterém si pravděpodobně Tom Hanks chce snaží dokázat na kolik milionů kulatých dollarů sám utáhne film. Bohužel jeho herecká genialita se neprojevuje v takové míře jakou by sám očekával. Stylizace je příjemná, humor lehce uchází a celkový příběh je nudný. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Ubíjející! Ani dobrý Tom Hanks tohle nezachránil. Dialogy mě nebraly a i to pomalé tempo nudilo. Jen ten konec mě trochu pobavil, ale to je málo, zatraceně málo páni Coeni.. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::: Tak na tohle se můžu dívat pořád dokola ! skvělý Hanks, super hlášky, nádherný konec. Můj nejoblíbenější film od Coenovců !!! :::::::::::::::::::::::::::::::::.. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jemný intelektuální humor vs 89x F*** word. Heterogenní směska konverzace a mimiker ve sklepáckém prostředí, v němž zní detonace, kopání a muzicírování. Na rozdíl od teamové chemie Dannyho parťáků, kteří jsou přirozeně vtipní jaksi mimochodem, Coeni tu humor tlačí hrubou silou i jemným pošťuchováním na povrch a ta chtěnost černému humoru ubírá na efektu. Přetrvala jen živá, výbušná, vibrující vazba mezi kápem všech slizounů Hanksem a jeho nesmrtelnou starou dámou. Jak freudovské :) ()

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama