Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie z dílny mistrů. Taková malá, roztomilá statueta, která pobaví, potěší, pohladí na duši. Nemá cenu jí stavět vedle velkých soch Duda Lebowského či Farga. Coeni si prostě zaexhibovali s lehčím žánrem a vytvořili prostou komedii plnou výtečných karikatur. A že karikatury nemají žádný vnitřek? Inu, jejich kouzlo je na povrchu. V dokonale střiženém vousu profesora Dorra, v bodré tváři paní Munson, v ledově klidné masce generála... Taková je skutečná poetika tohoto filmu. Černá jako ranní káva, rozjařená jako gospelový chór, lingvisticky dokonale vyladěná, plná výborných karikatur. Hloubku nemá cenu hledat, jde o svižný gag, vtipnou situaci a jako vždy ironickou režii Joela a Ethana... Co víc než čirá zábava s puncem nezávislé kinematografie a gloriolou hollywoodské hvězdy? Co víc než báječní herci v čele s labužnicky si užívající Hanksem a přirozenou Irmou P. Hall? Já se bavil božsky a klidně jsem zapomněl, že Coeni mají i lepší filmy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Coeni nechávají Hankse a spol. křičet, pobíhat, pitvořit se a provádět nejrůznější vylomeniny tak dlouho, až je divákovi úplně jedno, jestli se jim plán nakonec povede. Navíc závěr je tak zoufale předvídatelný, že mu nepomůže ani několik zlomyslných scanáristických nápadů. Postavit ve své biografii zrovna tohle mezi Nesnesitelnou krutost a Tuhle zemi je doslova hřích. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. Zatímco studio Ealing natočilo v roce 1955 výbornou britskou komedii s velkým šarmem, bratři Coenovi vykradli téma a spáchali podprůměrnou šaškárnu. Šve mě to o to víc, že mám tvorbu Coenů velice ráda a většinou nezklamou. Tady mě asi nejvíc namíchlo, že se pod to podepsali a neuvedli původní scénář, byť je nad slunce jasné, že ho prachsprostě opsali. Přivřela bych oko, kdyby se to aspoň trochu povedlo, ale takhle ...? ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Inteligencí hýřící a vlezlými slovy nešetřící PhDr. Dorr sestavil bandu zločinců na základě jejich odpovědí na jeho inzerát na internetu. Přestože se jedná o individua mozek doma často zapomínající, tak se geniální loupež shodou okolností podaří. Radost z hromady odcizených peněz však nečeká na "poctivé" zločince, ale na jednu senilní paní domácí, o jejíž poklidné stáří se stará černý anděl a jejího kocoura neúnavně hledající policie. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Lupiči paní domácí... to je především vypečená nestandartní rolička pro pana Hankse, jehož úlisného, E.A. Poeem až úchylně posedlého profesora klasických jazyků, si určitě jako já zamilujete. Zbytek je příjemná zábava, kvalitní situační humor, vycházející z roztomile různorodé zlodějské bandy (mlčenlivý čínský veterán, klasický "nigga", tupounský hráč amerického fotbalu, kazisvětský odborník přes výbušniny atd.) Zábavné, rozhodně neurazí. 70% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)
  • Na remake téměř 50 let staré komedie dostali bratři Coenovi 35 milionů dolarů. Z kin severoamerického kontinentu si odnesli necelých 40, přičemž o opening weekendu to bylo 12,6 dolarů. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama