Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Recenze (37)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S rezervou - komu se tohle nelíbí, může za to buď věk, netrpělivost (a v tom případě jsi tomu dal max dva díly), anebo jsi jen zhovadilá bezcitná p*ča. Mile sarkastická, decentní a hluboce lidská humorná smutňárna o dealování se smrtí a smyslem života, se spoustou klasických gervaisáckých témat a motivů. Hlupáctví, ateismus, zvířátka. ♪♫ 90% ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když tu Ricky na potkání každého stírá, není to řachanda, ale naopak dost deprimující záležitost, která se postupně překlopí do feel good story. Má to fajn postavy a hlavně srdíčko, velmi silný moment byla Rickyho kontroverzní pomoc feťákovi, ale všechno to rozjímání o smyslu života vyústilo jen do pár ohraných mouder. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gervais je prostě mistr v napsání opravdu lidských charakterů. Opět tu máme jeho jakožto hlavní postavu, která se chová jako dement, ale v tomto případě je to jen jeho bariéra, utvořená jako reakce na určitou situaci, v jádru je to však dobrák, což se postupně stále více a více dostává na povrch. Na pozadí jeho příběhu se pak odehrávají další příběhy opravdu obyčejných lidí, s opravdu obyčejnými příběhy, a je vidět, že i rutinní situace, když se dokážou dobře napsat, tak prostě táhnou. První série je tak klasický Gervais se vším všudy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že se pořád ještě točí záležitosti, které jsou pro mě jako za odměnu. Ricky Gervais mě tímto počinem opravdu dostal, jeho Tony je cynik podle mého gusta, jenž glosuje všechno (a všechny) s úžasným sarkasmem, navíc je ateista, takže bylo jasné, že si ho musím okamžitě oblíbit. U minisérie Fleabag jsem kritizoval to, že se tvůrcům nepodařilo dokonale sladit komedii s dramatem, tady to ale vyšlo dokonale, a tak jsem místo zběsilé legrace nebo uplakané tragédie dostal krajně lidský příběh, od kterého jsem se nemohl odtrhnout. P. S. Hned v první epizodě byla parádní definice lidského druhu:-) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávaný oblouk se dostavil. Poslední díl je takový smířlivý a možná až moc. Přijde mi, že celý seriál Ricky Gervais využívá především k tomu, aby světu řekl své názory a svůj pohled na svět a do děje dává tato témata dost na sílu jako začínající spisovatel. Na druhou stranu, já s ním v podstatě ve všem souhlasím, takže jsem si to i dost užíval. 3. a 4. díl je vynikající. Seriál je klasická Gervaisovina, čili je to silně depresivní komedie a podobně jako Derek to může být docela nebezpečné sledovat, pokud zrovna nejste na pozitivní vlně. Dávám hvězdičku navíc, protože je mi to celkově sympatické a mám rád Rickyho a jeho pohled na svět, ale trochu se divím té všeobecné chvále. Jinak je to totiž jen lehký nadprůměr. ()

Zajímavosti (1)

  • Novinový titulek „Life of Brian“ odkazuje na stejnojmenný film Life of Brian (1979) skupiny Monty Python. (velkyvezir)

Reklama

Reklama