Reklama

Reklama

Villém Tell

(seriál)
  • Francie Guillaume Tell (více)
Francie / Velká Británie / USA, (1987–1989), 30 h (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Anthony Horowitz

Kamera:

Roland Dantigny

Hrají:

Will Lyman, Jeremy Clyde, Nick Brimble, David Barry Gray, Dana Barron, Guy Rolfe, Robert Addie, Andrée Bernard, Brian Blessed, Roger Ashton-Griffiths (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Nespoutaný středověký hrdina, chránící dobro a věčně se ohánějící svou kuší, vás zavede do temných hlubin lesů, omámí chladem kamenných hradů a okouzlí svým smyslem pro spravedlnost. Vy, kdož rádi proplouváte rytířskými vodami lásky a dobrodružství, si přijdete na své, skromný zbojník vás zve do "svého" království vznešených atributů. (Sfinkter)

(více)

Recenze (50)

T2 

všechny recenze uživatele

Toto bolo pre mňa keď to bežalo v TV veľké žrádlo a nemohol som vynechať ani jeden diel, samozrejme že ďalšie série už nemali také grády ako prvá ale tak to býva u každého seriálu, že úroveň postupne klesá.... Vždy som mal rád dobrodružné filmy ako Robin Hood a Willem Tell bol v obľúbenosti hneď za ním. /80%/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriál ze stejného rodu jako Robin Hood - stejná stará škola, stejně charismatický hlavní hrdina, stejná porce zábavy a napětí...ne, Robin byl o kousek lepší. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bývalo to naprosto skvělá podívaná, která se při repríze na Primě po televizních novinách před lety už neopakovala, ale přesto nelze zapomenout na úvodní hudební pasáž a tu kuši :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Švýcarský Robin Hood v britsko-francouzské produkci, tenhle seriál se mi nedařilo vídat pravidelně a docela mě to mrzelo. Středověké kulisy, sympatický chrabrý hrdina bojující proti zlým utiskovatelům prostého lidu - koho by to v cynismem nedotčeném dětství neoslovilo? Vcelku ráda bych seriál zase zkoukla a tentokrát celý, jakkoliv by to s nejvyšší pravděpodobností vedlo k ubrání hvězdičky (ta čtvrtá je asi výsledkem nostalgie). Ale jak se tak rozhlížím po webu, asi to bude problém sehnat (přece jen to není taková kultovka jako "Robin of Sherwood") a čekat na TV je nejspíš absolutně zbytečné - tam radši budou donekonečna reprízovat M*A*S*H (práva za hubičku) nebo natáčet další a další díly nablblých telenovel :-/. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dejte si pozor když jíte jablko, aby ho náhodou zpoza rohu a neomylně netrefil z kuše švýcarský středověký zbojník Villém Tell. Chtělo to přidat v akčních scénách, protože tam je znát televizní původ. Přesto lze seriál sledovat celkem bez výhrad, ačkoliv jsem se neubránil srovnání s přece jen slavnějším zbojníkem ze sherwoodských hvozdů a sice Robinem Hoodem. Nešlo očekávat, že každá epizoda bude tím nejlepším, co se v seriálové produkci objevilo. Zapracoval také zub času. Přece jenom je znát, že se nejedná o nejnovější seriál. Will Lyman se své role zhostil velmi dobře. Zvýšená spotřeba jablek či prodejnost kuší nehrozí. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak toto v tej dobe musel žrať každý chalan :) Krásne spomienky... Ale aj tak si pamätám, že tie neskoršie "fantasy" časti mi trochu liezli na nervy... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Skvelá záležitosť čias minulých. Dnes už by som tomu čas nevenoval. Zub času zanechal na tomto seriále a na mojom vkuse priveľa stôp. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tiež som na to v mladosti čumel na Premiére. Nevidel som všetky diely, ale rozhodne ma to celkom bavilo. Pamätám si hlavne sympaťáka Tella a slizkého zlosyna Gesslera. Dnes by ma tu už asi nebavilo, keďže ma tento žáner prestal baviť, ale v mladosti to spolu so Xenou a Robinom Hoodom boli skvelé seriály. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dobách dávno minulých azda žiadnemu pubertiakovi tento šikovný seriál neušiel. A ak sa nediskutovalo o ňom, tak sa prešlo na iný kult tej doby - ROBINA HOODA. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Nova měla Herculese a Xenu. Premiéra měla Villéma Tella. Ještě teď, když se podívám na open theme na youtube, tak s chutí vzpomínám na podvečerní dobrodružství, které by nebylo marné zopakovat. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svojho času povinnosť pred obrazovkou, spolu s Robinom Hoodom asi to najlepšie čo dieťa v našej televízii (teda chlapec) mohlo vidieť. Samozrejme ešte tu boli Četnické humoresky, Dobrodružstvá kriminalistiky, Hříšni lidé města pražského ale Robin a William Tell boli nepochybne legendy. A aj jablko na hlave trafené kušou...aj taký detail človeku ostane v pamäti po takmer 30 rokoch... ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Tenhle frajírek mě nikdy nebral, kdovíproč, ale považoval jsem to už ve školním věku za prachsprostý plagiátorství Robina Hooda... ()

Reklama

Reklama