Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly

(seriál)
  • Česko Právo a pořádek: Zločinné úmysly (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2001–2011), 140 h 13 min (Minutáž: 42–46 min)

Hrají:

Kathryn Erbe, Vincent D'Onofrio, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Bogosian, Tomas Arana, Chris Noth, Jeff Goldblum, Jay O. Sanders, Waleed Zuaiter (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(195)

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případů ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u soudu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele monolog k tomuto seriálu (1)

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (2001) 

Tohle je podle mě kvalitou těsně za L&O:SVU a kus před původní L&O. A to hlavně kvůli Vincentu D'Onofriovi. Tenhle chlapík má neskutečnej dar zahrát cokoliv. Od Gomera Pylea v Ocelové vestě, přes otce Caseyho v Skandál v katolické škole, švába v Edgarově obleku až po detektiva, pro kterého je odhalení zločince a pravdy spíše životním posláním, než jen zaměstnáním. Co se týká Vrtala a Hrušky, zmínili se tu o tom už další dva recenzenti. Takže nebudu opakovat. Jen říkám, připravte se na změnu, protože Vrtal je opravdu nenahraditelný, aspoň co se týká dabingu. Ten jeho hlas, který jako kdyby patřil hadovi, který přemlouvá svou oběť. Ne nepříjemný, ale spíš podmanivý a takový, bez urážky, slizký a puntičkářský. Prostě neuvěřitelně to tuto postavu dotváří jako skutečnýho člověka. Ten další není špatnej a kdyby ho daboval od začátku, nevadilo by to, ale takhle od půlky je to blbý. Asi jako když jsem viděl Tanec s vlky s novým dabingem Michala Dlouhýho. (případně Mrazíka se slovenským dabingem) To mi taky zkazilo náladu a zážitek z filmu. (březen 2006) Poslední dobou mi začíná vadit, jak v seriálu rvou pořád dopředu tu novou policajtku. Tohle je podle mě (a myslím že i podle většiny ostatních diváků) seriál převážně o Vincentovi, a ne o nějaké žábě, která ani neví, co s rukama (schválně ji při hraní pozorujte). Vím, že D'Onofrio byl tou dobou nemocnej a potřebujou další vedoucí postavu, ale podle mě měli sáhnout jiným směrem. woody: zajímalo by mě, kolik takových prvních stížností na ten dabing jim tam denně chodí. ()

Související novinky

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama