Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly

(seriál)
  • Česko Právo a pořádek: Zločinné úmysly (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2001–2011), 140 h 13 min (Minutáž: 42–46 min)

Hrají:

Kathryn Erbe, Vincent D'Onofrio, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Bogosian, Tomas Arana, Chris Noth, Jeff Goldblum, Jay O. Sanders, Waleed Zuaiter (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(195)

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případů ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u soudu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (1)

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (2001) 

Miluji americké padouchy. Oni jsou prostě tak skvělí. Takový český padouch zafláká místo činu svou DNA, svými prsty zanechá otisky na všem neodcizeném, nechá se při činu natočit průmyslovou kamerou a ještě ho při tom vidí tucet svědků, ale on zatlouká a zatlouká a zatlouká. Jeho americký kolega je však jiný frajer - tedy alespoň v tomto seriálu. Okamžitě se svědomitě sesype pod váhou pouhé logické konstrukce detektiva, přizná se i k tomu, co nikdy neudělal a ještě poskytne dostatek důkazů o své vině. Rozhodně netvrdím, že by mne to vyloženě nebavilo, ale ten stále stejný systém vyšetřování není natolik výživný, abych si na něm pravidelně pochutnával. ()

Související novinky

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama