Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly

(seriál)
  • Česko Právo a pořádek: Zločinné úmysly (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2001–2011), 140 h 13 min (Minutáž: 42–46 min)

Hrají:

Kathryn Erbe, Vincent D'Onofrio, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Bogosian, Tomas Arana, Chris Noth, Jeff Goldblum, Jay O. Sanders, Waleed Zuaiter (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(195)

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případů ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u soudu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Gemini k tomuto seriálu (1)

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (2001) 

Dick Wolf prostě umí. Pokud nejste zrovna nadšení z úžasných spektrografů, elektronových mikroskopů a pozitronových kanónů či kýho výra, budete si s poctivou detektivní prací hrdinů jeho seriálů dobře rozumět. V případě tohoto spin-offu od Wolfa, který skutečně umí péct léty prověřené a stále křupavé případy a také příběhy, našel v jistém ohledu cosi víc než čím mohl obdařit své ostatní "děti". Tím něčím, respektive někým, je Vincent D'Onofrio, jehož podání detektiva Roberta Gorena je něco úžasného. Nevěřil jsem tomu, ale skutečně je to tak. Jeho výraz dává některým dílům takovou tečku, že nejde nevidět i druhou stranu celé té věci sloužící především k zábavě diváka - život vyšetřovatele a to jak ho jeho práce leckdy krutě zasahuje. Je s podivem, že takový výkon zůstává při udělování různých "prestižních" cen nepovšimnut, možná je to přímo křivda panu herci. Kdy jsem viděl něco takového...ano, jistě, Prvotní Strach a Ed Norton. Tato dvě díla mají společnou i ne zrovna sympatickou hlavní hrdinku a tak vůbec to, že kromě famózního výkonu jednoho herce přinášejí přinejlepším nadprůměrný zážitek. Ke Zločinným Úmyslům zkrátka nemám žádný vztah, jen se klaním před Vincentem Gorenem, za kterého je čtvrtá hvězda, i když seriál jako celek vytrvale osciluje kolem 70%. Ale na druhou stranu, který detektivní seriál se takhle dá hodnotit i v deváté sezóně? BTW Chris Noth a Jeff Goldblum jsou sice kvalitní, ale na D'Onofria zkrátka nemají, ten se ve Zločinných Úmyslech opravdu našel. ()

Související novinky

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama