Reklama

Reklama

Den delfína

  • USA The Day of the Dolphin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zoolog Jake Terrell (George C. Scott) po léta trénoval pár delfínů, až je naučil rozumět lidské řeči a používat ji, byť s omezenou slovní zásobou. Jednoho dne však jeho chráněnci zmizí. Jack zjistí, že o ně projevila zájem armáda a mají hrát důležitou roli při atentátu na prezidenta Spojených států. Vědec se rozhodne okamžitě jednat. Musí zjistit, kde jsou delfíni ukryti - dřív, než dojde k útoku! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

whack 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že tie delfíny chcú použiť ako živé torpéda, ale keď som si uvedomil, že ich len učia ako prilepiť na loď mínu a bezpečne sa vzdialiť, hovoril som si: „No a?! Nech to buchne.“ Hlavné ľudské postavy, zoológov, nepovažujem za hrdinov, lebo držať delfíny v bazéne nepovažujem za hrdinstvo, ale páčil sa mi ich postoj, ktorý netkvel na peniazoch, neboli mi nesympatickí. Viac mi prekáža vystupovanie živých zvierat vo filmoch, lebo po natáčaní sú často odkopnuté rovnako ako použité kostýmy. Myslím, že to nie je nejaký výnimočný film, ale navnadil ma na knihu :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Oceňuji tu práci s delfíny, hodně se mi líbí samotný námět a má to i pár zajímavých scén, hlavně v závěru je to asi za celou dobu nejzajímavější. A i dialogy celkem ujdou. No jo, jenže jinak je ten film strašně nezajímavě, průměrně a nudně natočený a to mi celý zážitek dost kazilo. I ten děj je slabý a ne moc využitý, vše se děje tak jak jsem zhruba očekával a v tomhle podání by tenhle námět vystačil snad jenom na hodinu, ale na skoro dvě ani náhodou... Herci se celkem snaží, ale stejně mě jejich výkon nezaujal. Možná na tom má podíl ta nezajímavá filmařská stránka, nevím, ale prostě mě Den delfína i přes atraktivní námět skoro vůbec nezaujal... Lepší 2* ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Delfíní šlabikár. Miesto "Ema má mamu" je tu "Fá ľúbi Pí". A tak. Prvá polovica prírodovedná rozprávka, druhá polovica jednoduchý thriller. Herecky, ani dejovo nejako nestrhlo. Tortúrou si prechádzali jednoznačne najsympatickejšie a emočne najúprimnejšie postavy filmu - delfíni. Raz nastorako drezúrovaní v zajatí, následne použití na militaristické ciele skupiny "vládnych" teroristov. Slabých 57% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Už tři dny váhám mezi 3 a 4 *. Na jedné straně film má ke konci slušnou atmosféru, nápad je opravdu dobrý, G.C.S. je výborný a s hlasem Miroslava Moravce (v titulcích označen za Miloslava) až dokonalý, ale začátek filmu se dost otrocky představuje projekt a nic se u toho neděje, i když ti delfíni jsou skvělí. Česky opravdu mluvit nemuseli, vývoj zápletky je po té dost nejasný a trochu si domýšlíte. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Knížka je bohužel o dost lepší, první půlku jsem si to ještě nemyslel, ale závěr je takovej nějakej zprzněnej a o ničem (pořád srovnávám s Merleho předlohou). Jinak nemám moc co vytknout. Spíš bych vyzdvihnul skvělýho Scotta v hlavní roli a výborný mluvící delfíny, kterých jsem se v filmový podobě bál nejvíc. 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V knižnej predlohe sa šéf zoologického výskumu delfínov volal Henry C. Sevilla. (BlackTom)

Reklama

Reklama