Reklama

Reklama

Den delfína

  • USA The Day of the Dolphin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zoolog Jake Terrell (George C. Scott) po léta trénoval pár delfínů, až je naučil rozumět lidské řeči a používat ji, byť s omezenou slovní zásobou. Jednoho dne však jeho chráněnci zmizí. Jack zjistí, že o ně projevila zájem armáda a mají hrát důležitou roli při atentátu na prezidenta Spojených států. Vědec se rozhodne okamžitě jednat. Musí zjistit, kde jsou delfíni ukryti - dřív, než dojde k útoku! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

brutale 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný pohodový film. Mierne(dosť) liznutý naivitou, zato plný úprimných citov a emócií. Za herectvo možem pochváliť iba delfínov pá a pí... Vlastne čo tu frflem? Vzhľadom na rok vzniku filmu (to ešte nebol ani plán mojej výroby) nebudem kritický... Snímka ukazuje ako veci dopadnú, keď sa začne človek hrať na poloboha a zasahuje do života inému druhu cicavca... ()

whack 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že tie delfíny chcú použiť ako živé torpéda, ale keď som si uvedomil, že ich len učia ako prilepiť na loď mínu a bezpečne sa vzdialiť, hovoril som si: „No a?! Nech to buchne.“ Hlavné ľudské postavy, zoológov, nepovažujem za hrdinov, lebo držať delfíny v bazéne nepovažujem za hrdinstvo, ale páčil sa mi ich postoj, ktorý netkvel na peniazoch, neboli mi nesympatickí. Viac mi prekáža vystupovanie živých zvierat vo filmoch, lebo po natáčaní sú často odkopnuté rovnako ako použité kostýmy. Myslím, že to nie je nejaký výnimočný film, ale navnadil ma na knihu :) ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Napínavý film o mluvícím delfínu Alfě (hlas Robert Lydiard), kterého vychoval všdec Jake Terrell (George C. Scptt) se svou ženou Maggie (Trish Van Devere). A kterého chce banda politických spekulantů, zastupovaných Haroldem DeMilem (Fritz Weaver), zneužít k atentátu. Z dalších herců stojí za zmínku federální agent Curtis Mahoney (Paul Sorvino) a zrádce v Terrellově týmu David (Jon Korkes). Ale nakonec atentátu zabrání, samozřejmě za výrazného přispění Alfy. I když se nakonec museli rozloučit, neboť Alfa byl mluvící svědek. Ale jedno podívání zřejmě postačí. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Knížka je bohužel o dost lepší, první půlku jsem si to ještě nemyslel, ale závěr je takovej nějakej zprzněnej a o ničem (pořád srovnávám s Merleho předlohou). Jinak nemám moc co vytknout. Spíš bych vyzdvihnul skvělýho Scotta v hlavní roli a výborný mluvící delfíny, kterých jsem se v filmový podobě bál nejvíc. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno najsympatickejšia úloha Georgea C. Scotta vôbec. Prvá polovica je skôr taká meditatívna prírodopisno-vedecká záležitosť, tá druhá bohužiaľ skĺzne do vôd osvedčených klišé konšpiračných trilerov. Ale aj pri nej divák viac vníma prostredie, delfíny a hlavné postavy. V podstate si ani nejaké tie pokusy o atentát a podstrčené ploštice nemusíte všímať. Nichols tak priemerný scenár natočil asi najlepšie ako mohol. Na jednu stranu vám ostane príjemný pocit z nádherného vizuálu a sympatických hercov, na druhú mierna pachuť z túžby násilne urobiť z filmu niečo komerčnejšie. Takže sa tu vlastne opakuje situácia s delfínmi...pri nich sa tiež Teller obával, že po vyzradení tajomstva sa z nich stane komerčný produkt. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V knižnej predlohe sa šéf zoologického výskumu delfínov volal Henry C. Sevilla. (BlackTom)

Reklama

Reklama