Reklama

Reklama

Epizody(6)

Staré hříchy vrhají dlouhé stíny... Šestidílná série River, kterou pro britskou BBC natočila produkční společnost Kudos, vznikla podle původního námětu a scénáře Abi Morganové, uznávané britské dramatičky a scenáristky, jejíž jméno najdeme mimo jiné pod ceněnými filmy Stud (2011), Železná lady (2011), Sufražetka (2015) či úspěšným televizním projektem Hodinka (2011–2012). Protagonistou série je detektiv londýnské Metropolitní policie John River, vynikající policista a zároveň psychicky křehký člověk, který se nedokáže mentálně odpoutat od obětí vražd, jež vyšetřuje. Série, která sklidila příznivý ohlas u kritiky u i diváků, kombinuje žánr krimi s prvky psychologického dramatu a kromě samotného vyšetřování nabízí zamyšlení nad otázkami lidské osamělosti, vyrovnávání se se ztrátou a duševního zdraví. V titulní roli podává fantastický výkon hvězdný Stellan Skarsgard (Prolomit vlny, Dobrý Will Hunting, Melancholie), jemuž více než zdatně sekundují Nicola Walkerová (MI5, Komplicové, Luther), Adeel Akhtar (Čtyři lvi) či Lesley Manvilleová (Tajnosti a lži, Všechno nebo nic, Další rok), která byla za svůj výkon nominovaná na cenu BAFTA. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně slušný psýchou rozložený vyšetřovatel a jeho okolí. Těšil jsem se na každý další díl, ve kterém Stellan zase trochu poodkryje roušku případu i svých "manifestů". Nicméně nejvíc se mi asi líbily díly z počátku, kdy se vše netočilo JEN kolem Stevie, ale mísilo se toho do děje víc. Postupem času se z Krimi stávalo Krimi/Drama, pak Drama/Krimi a skončilo to jen u toho Drama, protože výsledek vyšetřování mi přišel už trochu přitažený za vlasy, což byla docela škoda. Zůstat to v intencích prvních tří čtyř dílů, asi bych byl o něco spokojenější. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má všetko čo treba, aby dokázal udržať vašu pozornosť a vy musíte pozerať stále ďalej a ďalej. Výborný príbeh, kde vás zaujme nielen hlavné vyšetrovanie, ale aj tie vedľajšie majú svoju silu. Skvelú atmosféru, na ktorej má veľký podiel aj vizuál a fantastická hudba. Plus všetky tie skvelé herecké výkony, pretože River, Stevie, Chrissie, Rosa a Ira mi naozaj prirástli k srdcu a bavili ma. Čo ale mňa najviac zaujalo je tá beznádej, smútok a depresia, ktorú cítite v každom kúsku, ale hlavne to všetko vidíte v Riverovej tvári. Každá epizóda ma dokázala dojať a vďaka bohu za tie svetlé chvíľky. Som nadšená. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Skvělá Niikola Walker, kterou jsem si oblíbila už v jiném seriálu společně se Stellanem, mým dalším oblíbencem v River. Doufám, že to bude další peckovní seriál roku....tak jen tak dál Nikolko a Stellane..........a ano, mám tady závěr, který byl naprosto úžasný, lepší tečku si nemohli tvůrci snad ani vymyslet. A že nešlo ani tak o vyšetřování vražd, které se poutaly k povolání Rivera nebylo až tak důležité jako samotná jeho osobnost, která byla rozervaná smrtí jeho parťačky a zle se na něm podepsala. A tak se River rve s vnitřními démony a hledá, kdo je za její smrt zodpovědný. Originální a letos zatím nejlepší krimi s psychologickým a mysteriózním podtextem, potažmo s výborným hereckým obsazením. Eddie Marsan je už jen tou červenou třešničkou na vynikajícím dortíku. Je to super, pánové a dámy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z prvých okamihov som mal dojem, že pôjde o akýsi "flick" k pocte predchodcovi "Randall a Hopkirk", no po prvej epizóde človek veľmi rýchlo pochopí, že v tomto prípade sa komunikácia so zosnulým (nie len) kolegom odohráva viac menej čiastkovo, aby sa ujasnili "drobnosti" za života, pričom nepôjde o napomáhanie pri vyšetrovaní. Seriál som si prvý krát pustil asi pred rokom, no po chvíli som to zabalil, lebo ma to nijak extra nenadchlo, čo mohlo byť aj mentálnym naladením. Teraz som sa k tomu vrátil, a neľutujem, že som dal Riverovi šancu, i keď moja úplná šálka kávy to teda rozhodne nie je .. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři hvězdy. Zdá se mi to příliš dlouhé a opravdu k uzoufání pomalé, což se mi u britských produkcí příliš často nestává. Herecké obsazení je samozřejmě skvostné, hlavní příběh velmi nosný, ale zas až tak moc mě to nebavilo. Ale úvod, závěr a hromada (nejen) psychologických zvratů mezi tím mě držely v neustálé zvědavosti, jak to dopadne. Takže River nakonec nezklamal a v kariéře Stellana Skarsgarda jde rozhodně o jednu z jeho vůbec nejzajímavějších rolí. Co se mé osoby týče, jedna série úplně stačí a reprízy netřeba. 75%. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama