Reklama

Reklama

Hasiči

(seriál)

Obsahy(1)

Příběhy odvážných mužů, kterým den nikdy nekončí. Pohled do zákulisí chodu největší liberecké hasičské stanice. Roční dobrodružství s lidmi, kteří dávají pozor, aby ostatní mohli žít, radovat se a bavit. Hasičská stanice Liberec je bodem, který ochraňuje prakticky celé Liberecko, neboli slangově – Zónu Sever. Pracuje v ní 60 chlapů, kteří jsou ve třech směnách, 24 hodin denně, přichystáni zachraňovat náš majetek, zdraví i životy. Jeden rok, přes 12 dlouhých měsíců, jsme s nimi byli takřka denně. Sledovali jsme, jak pracují, žijí a připravují se být vždy tam, kam se ostatním moc nechce. Sledovali jsme, co všechno musejí umět, co musejí obětovat a co to vlastně znamená být hasič. Jaké je to žít s přísahou, že pro záchranu ostatních jsem ochoten kdykoliv položit i vlastní život. Šestidílný dokumentární seriál české televize ukáže nejen zásahy hasičů proti živlům – ohni, vodě a větru, záchranu životů při autonehodách, ale i jejich neustálou a důkladnou přípravu. Protože když jde o lidské životy, hasič nesmí zaváhat, nesmí ani na vteřinu nevědět, co má a jak dělat. Uvidíme i každodenní rutinu, dlouhé hodiny při čekání během směn na stanici, ovšem při čekání, která se jen málokdy dají nazvat pohodou. Hasič totiž nemůže zahálet, ani když není přímo u zásahu – stovky a tisíce hodin cvičení a tréninku zvyšují šance všech – tedy nejenže zachrání cizí životy, ale sami se z akce vrátí živí a zdraví. A právě proto hasičům vlastně nikdy den nekončí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

lucka603 

všechny recenze uživatele

Mám tu čest, že můj táta je jedním z libereckých hasičů, a to už přes třicet let. Jsem na něj a na všechny kluky, kteří každý den pomáhají a mnohdy riskují vlastní život, moc hrdá. :-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Budu naprosto stručný, těchto reality dokumentů je v Česku jako šafránu a ocenil bych je i u dalších záchranných složek, ale klidně i u celníků nebo policistů na vodě, protože běžný občan se s jednotlivými případy nesetká a hlavně to pomáhá šířit osvětu. A právě osvětu bych čekal u dokumentu mnohem více. Rozhodně více než osobních vztahů a soukromých životů hasičů. Kdybychom viděli více poučení a zásahů než svateb a láskyplných seancí jednotlivců, jistě bych dal plný počet. ()

Pacas 

všechny recenze uživatele

Toto jsou Hrdinové, toto je Elita spolu se záchranáři si zaslouží nejvyšší respekt a mnohem víc než 6x39 minut na ČT. ()

solfernuz 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem všechny díly, ne proto, že bych nemohl, ale prostě nechtěl... pokud se tvůrce o něco chtěl pokusit, tak se mu to nepovedlo. Kdo není u profi záchranných složek, nikdy úplně nepochopí ty, kdo to mají jako svou práci. Jediné z toho zbylo, že je to činnost záslužná, což je pravda! Seriál bohužel spíš vypadal jako reality show.. bohužel. ()

v.pohode 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný poděkování hasičům! Sám jsem jezdil na záchrance a každá spolupráce s hasičema byla přehlídka profesionality. Zaplaťpánbůh že někdo něco o nich natočil, tak aby se i obyčejní lidé dozvěděli o tom co ta práce obnáší. Samozřejmě palec nahoru! 100% ()

Reklama

Reklama