Reklama

Reklama

Jack Nicholson a Warren Beatty jsou dva vypečení podvodníčci z počátku 20. století, kteří zavětřili vůni peněz. Stockard Channingová se tváří jako velmi dobře situovaná slečna z vyšších vrstev, na kterou čeká pěkné dědictví. Všichni přítomní lžou, otázka ale zní, kdo lépe… (oficiální text distributora)

Recenze (13)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená komedie o dvou kamarádech a zákona 20.let kdy se nesměla žena přepravovat přes hranice bez toho aniž byste s ní byl ženatý a tak je napadne,že jeden z nich si veme ženu,kterou chce ten druhý,protože sám je ženatý a vypraví se za hranice ,aby zde začali žít a počkali ,aby se rozvedli a vzali se ty co spolu opravdu chtějí být.Samozřejmě bonus je,že ta žena má zdědit velké peníze a tím by si naše ústřední dvojice hodně polepšila :-),ale když se na ně žena naštve a chce obnos věnovat charitě tak se oba rozhodnou,že ženu zabijí a sami si užijí bohatství,ale jak tomu v těhle filmech bývá tak ne vše vyjde podle představ.Za mě 70 % a čtyři hvězdy. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Těžkej průser. Nedivím se že Nichols po tomhle 8 let netočil. Retro komedie ze 30. let, skoro až groteska. Rádobykomické situace ve kterých se utápějí i takoví borci jako Beatty a Nicholson. Prý jeden z nejoblíbenějších filmů Coenů. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

20. léta: Warren Beatty a Jack Nicholson jsou dva groteskní podvodníci, kteří mají spadeno na domnělé bohatství Stockard Channing. Jen proto, že Beatty už je formálně ženatý, si ji vezme Nicholson a s nelibostí teď sleduje, jak roli manžela přejímá jeho kumpán. Účast ve filmech jako je Bohatství herci obvykle zdůvodňují tím, že "strašně chtěli pracovat s Mikem Nicholsem" nebo se sebou navzájem. Těžko hledat jinou motivaci, protože ten film není jen nepovedený. Je to film, u kterého muselo být jasné okamžikem přečtení scénáře, že nemá smysl ho točit. V první řadě nemá děj. Vrcholem akce jsou v něm jízdy autem nebo vlakem, případně honičky kolem kuchyňského stolu. Zbytek je výhradně konverzační a sestává ze zoufale nevtipných dialogů, které i potenciálně solidní vtipy rozředí nekonečným natahováním. Nevhodně obsazení herci nemají smysl pro timing. Warren Beatty s úlisným úzkým knírkem se neustále kaboní a štěká křečovitě hrdelním hlasem, Nicholsonovi velmi nesedí role otloukánka a scénář mu nedává jednoznačnou odpověď, zda ho má hrát jako naprostého blba nebo mu dopřát i jasnozřivé okamžiky. Relativně nelepší z hlavní trojice je Stockard Channing, ale jen proto, že je příslovečnou královnou mezi slepými. Delších 88 minut života jsem asi nikdy neprožil. 20% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že to nemusím vidět tak moc kriticky, jako kolega Rob Roy. Bohatství mi trochu připomnělo Saturnina. Je to tím retro stylem meziválečné doby - oblečením, účesy a báječnou hudbou, které této době přináleží. I to spadlé lehátku tu je… Nicholson i Beatty hrají dobře, domácí cuchta Channing ještě líp. I námět je v pořádku. Ale se scénářem si hlavu nikdo moc nelámal a výsledek proto sotva kdy bude viděn červeně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně promarněný potenciál, protože tady jsou herci, kteří jsou skvělí, ale chtěla se po nich vlastně groteska, která ani neměla moc dobrý scénář. Docela jsem se na to vzhledem k hlavním rolím docela těšil, ale ani jedna postava mě nedokázala nadchnout, protože byly jednoduše hodně špatně napsány. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prije*any film s retardovanym Beattym, kde absentuje dej a namiesto toho sa mam bavit nad nahanackami okolo kuchyn. stolu ? Tak s tymto Nichols jdi laskavo doprdele a uz netoc. 10 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Kam až dokázali zajít dva chamtiví blbci a jak se jim to vymklo z rukou.Celkem to ušlo,místy to bylo dokonce vtipné,ale nic extra. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na start roku 1975 jsem si vybral retro krimikomedii s Jackem Nicholsonem, který se v roce 1975 činil hned se 4 filmy. Tohle se mu ale krutě nepovedlo. Dva muži a jedna žena se snaží o grotesku, ale kromě jedné scény na mostě je to totálně pitomé a nevtipné. Navíc ta ženská je ohyzdná a pitomá, Nicholson hraje troubu, Beattyho postava je pak slizký uřvaný pitomec. To krimi (nebo prý akční dle CSFD chachá) spočívá v tom, že se ji pokusí zabít pro peníze. Nechápu že tohle natočil Nichols, který začínal s Virginií Wolfovou nebo Absolventem a že v tom hráli Beatty a Nicholson. 1* jen za pěknou jazzovou hudbu. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Celkem bych věřil pravosti seznamu, kde bráchové Coeni tenhle film uvádějí mezi svými oblíbenými. Coenovsky poťouchlého humoru a absurdně vypointovaných scének obsahuje hodně, některé i dost zábavné. Ale chybí mu nějaká zajímavější pointa hlavní, která by vytěžila zápletku kolem Mannova zákona, díky které to (jak jsem myslel) celé sledujeme. No, nestalo se. Nakonec i od těch Coenů mám radši vážnější kousky. ()

Reklama

Reklama