Reklama

Reklama

Měsíční svit

(seriál)
Komedie / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (1985–1989), 55 h 38 min (Minutáž: 41–93 min)

Hrají:

Cybill Shepherd, Bruce Willis, Allyce Beasley, Gary Graham, Curtis Armstrong, Jack Blessing, Pierce Brosnan, Judd Nelson, Robert Z'Dar, Alan Blumenfeld (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Když agent topmodelky Madelyn 'Maddie' Hayesové (Cybill Shepher) utekl se všemi jejími penězi do jižní Afriky, nezbylo jí než dům a prodělečná detektivní agentura nazvaná City Angels vedená laxním bohémem Davidem Addisonem (Bruce Willis). Maddie ji přejmenovala na Blue Moon a i přes původní záměr ji rychle prodat, vrhla se na práci soukromého detektiva se zájmem. Agentura Blue Moon se stala tím, co potřebujete, když váš manžel zahýbá, jste ohroženi bláznivým vrahem nebo unesli vašeho milého a šílený zabiják ohrožuje svět. A to vše s Maddienou krásou, Davidovým šarmem, rýmováním sekretářky Agnes DiPesto (Allyce Beasley) a bláznivostí jejího přítele Herberta Quentina Violy (Curtis Armstrong). (monolog)

(více)

Recenze (144)

golfista 

všechny recenze uživatele

První velká seriálová role Bruce Willise určila typ jeho tvrdých, vtipných a ukecaných chlápků na dlouhá léta dopředu. Díly které jsem stačil vidět měly velmi nadprůměrnou úroveň seriálové zábavy. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Rulezoidní Willis válí už na začátku kariéry, Shephard je k sežrání, a proto je tenhle seriál velmi příjemným odpočinkem u televizní obrazovky. Přestože se kvalita jednotlivých dílů docela výrazně liší. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ukecaný Bruce a velmi půvabná Cybill. Dva prvky, jejímž spojením vzniká chemická reakce, která má sílu účinku trinitritoluenu. A i s odstupem doby to funguje spolehlivě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bylo to milé a příjemné, ale bylo to dávno a pohádka mládí nevrátí se nikdy zpět. Aspoň tahle ne:) Sehraná ústřední dvojka a vyvíjející se vztah, proč ne, bylo to dobré. Ale jestli bych se dnes díval na reprízu? Asi těžko... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zhruba prvních dvacet dílů mělo špičkovou úroveň, ale pak to začalo jít trošku dolů. Přesto se jedná o velmi dobrý seriál, který pobaví zcela určitě minimálně fanoušky Bruce Willise (a těch je mezi námi více než dost, že? :) ). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis už pri svojich hereckých začiatkoch dokazoval, že ho čaká veľká kariéra, ľahký humor a odfrky mu vždy išli a tu tomu nie je inak, výborne sa dopĺňajú s Cybill Shepherd. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bruce Wilis a Cybill Shepherd nebyli v této době žádna esa, ale tento spíše krimi komediální seriál lehce pozvedli do průměru. Musím uznat, že postava hraná Willisem je opravdu parták za všechny prachy a lehce mi připomíná roli Pierce Brosmana v Remingtonu Steelovi. Dva dobří herci, stejné začátky, různé příběhy.... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlaskavějších seriálů. Bruce (i Pyško) je do-ko-na-lej a znělka je nos-tal-gi-e. Celý to dokonalý rozhodně neni a je tam pár otravných věcí/postav, ale ty večery, kdy můj věk ještě nebyl dvojciferný... :´) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený seriál z detstva resp. puberty, mixujúci do sympatického, kompaktného celku komédiu s romantikou a detektívkami. Seriál stojí prevažne na charizmatickom zmiešanom páre a chémii medzi ním. Cybill Shepherd a Bruce Willis stvorili perfektný pár, ktorému sa v tých dobách vyrovnalo snáď iba Vražedné pobrežie. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Hodnocení možná přehnané díky sentimentalitě a platonické lásce k hlavnímu hrdinovi a jeho představiteli. Ale uznejte sami, noblesně a přitom vražedně vtipkující (a vlasatý!) Bruce Willis, střety dvou hlavních protagonistů (kdyby si tak člověk mohl dovolit k nadřízenému polovinu toho, co David) a perfektně fungující chemie mezi nimi plus sekretářka veršující do telefonu... kde ty loňské sněhy seriálů, které nevyvracely zrak svou demencí, jsou? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"My spolu nemluvíme? Proč já jsem vždycky poslední, kdo se to dozví?" Pohoďák David a namyšlená Maddie z detektivní agentury Blue Moon předváděli svého času poměrně mizerné vyšetřování a skvěle kočkovací zábavu dle mého gusta. Například nikdy nezapomenu na blbůstky typu Zkrocení zlé ženy v atomovém věku, kterému by se zasmál snad i velký Alžbětinec. Tohle mě kdysi bavilo i v němčině a to německy umím pouze zeptat se na věk, napočítat do fünf a kompletní fotbalovou terminologii. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Měsíční svit nasadila Česká televize hned na začátku 90. let a v první polovině 90. let ho ještě dvakrát reprízovala. Ve své době to mělo pro mě slušný půvab, byl to seriál, který představoval závan svěžího větru proti klasickým dietlovským kouskům z televizního archivu a nedej bože budovatelských seriálů od horších autorů. Mezi dvojicí hlavních hrdinů fungovala ta správná chemie, dialogy jiskřily a zvlášť Bruce Willis vypouštěl své proslulé hlášky. Řekl bych, že šlo o nejlepší roli Cybill Shepherd. Neviděl jsem zdaleka všechny epizody, takže netuším, jestli ke konci neměl seriál sestupnou tendenci. Každopádně zvláštní mix romance, komedie a kriminálky na mě udělal dobrý dojem. Celkový dojem: 60 %. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Mladý Bruce Willis v prvních dílech seriálu Moonlighting – takhle si představuju Calvina, když se dostane těsně za pubertu a místo Hobbse mu osud nadělí fantastickou Cybill Shepherdovou, ještě chladnější, než je Calvinova máma, když vaří opičí mozky se špenátem. Minimálně v první sérii (a v první půlce druhé) skvělé syžetové i žánrové žertíky, rozmanité a rozverné přesahy za filmovou realitu k divákům, a v každém dílu nový geniální nápad, jak vtipně posunout a proměnit celek - v rovině příběhové i metafilmové. Radost sledovat. Jakmile se však v druhé půli 2. série z parťáků stanou milenci, napětí prudce klesá, záběr, přesahy a propracované zápletky seriálu z netradiční detektivní kanceláře se rázem zužují na monotónní milostnou problematiku lepší telenovely a úroveň celku strmě klesá - chci věřit, že jen přechodně, ale neměla jsem už po několika plonkových dílech sílu dívat se dál. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám problém trošku žánrově zařadit. U jiných bývá hlavní linka zřetelnější, tady ale kolísá mezi komedií, detektivkou a jakousi podivuhodnou romancí. Ale to vůbec nevadí, protože nestojí na efektech, dobově závažných tématech a podobných věcech a díky duu Willis/Shepardová dokáže pobavit/napnout/dojmout i po letech. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době velice fajn doplněk k MacGyverovi. Dnes zůstávají platné jen ty jiné díly, například se Zkrocením zlé Shepherdové nebo samotné vystěhování seriálu z jeho kulis... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle show bych rozdělil na dvě půlky. Do takového 30. dílu je to skvělý, vtipný a dynamický seriál, který dokázal pobavit a hlavně zabavit i přes to, že vraha (padoucha) jste odhadli bez většího přemýšlení. Navíc slovní přestřelky mezi Brucem (který doslova tuto show ukradl krásné Cybill) a právě Cybill byly skvělé, promyšlené a vtipné. Prostě a jednoduše, bavilo mě to nehorázně. Ale od té půlky nahoru, to jde z kopce. Sice to není tak výrazný pokles, ale poznáte to. Je to utahanější, větší část dílů se věnuje naprosto jiným věcem, než případům a navíc mi přišlo, že David a Maddie dostávají o něco méně prostoru ve prospěch DiPesto (která, nevím, proč byla v dabingu přeložena jako MistoPesto či tak nějak) a Violy. A bohužel, tihle dva mají a měli jen na vedlejší postavy. Proto ty díly, které se věnovaly jen jim, patřily k tomu nejhoršímu a nejméně vtipnému, co šlo v tomto seriálu vidět. V této druhé půlce mě držely nad vodou pouze některé díly, které se věnovaly případům a ústřednímu páru Maddie a Davidovi a bourání čtvrté zdi (např. v jednom díle, kdy David zakopne, řekne Maddie: "Hele, mě už to nebaví, vždyť ty víš, co bude následovat. Bláznivá honička, která skončí tím, že je chytíme. Nemůže to za nás udělat někdo jiný? Třeba ta stará babka, co sepisuje vraždy…?“ nebo v dalším díle postava Bruce Willise čeká na výtah a když přijede, tak z něj vystoupí dva chlapi a ten jeden z nich říká: "Jak vypadám?" a ten druhý mu odpoví "Hotovej Bruce Willis!"). Prostě - do třicátého dílu to bylo za 100 %, od něj bych dal tak 70 %. Takže mi vychází lepší čtyři hvězdy. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Nicim nevybocujici serial az na pritomnost zacinajiicho B.Willise, ktery je tim padem klasikou pro jeho fanousky. Tedy i pro me. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když tenhle krimi-seriál běžel v televizi jen pár let po revoluci, byla to velmi zábavná záležitost, ke které nadšeně usedaly celé rodiny. Ovšem s odstupem času mi nezbývá než přiznat, že v současné době by Bruce Willis a Cybill Shepherd takový ohlas nevyvolali... Kdyby teď "Měsíční svit" v TV znovu vysílali, vůbec by mě nelákalo se na to dívat. 65% spíše ze sentimentu. ()

Související novinky

Bruce Willis ukončuje kariéru

Bruce Willis ukončuje kariéru

30.03.2022

Dá se říct, že sedmašedesátiletý Bruce Willis v posledních letech neměl zrovna zářné filmové zářezy a většina z jeho posledních snímků patří spíše do sorty těch, které by jiní tvůrci ze svého… (více)

Reklama

Reklama