Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Divoká dobrodružství na vzdálených planetách i znepokojivá setkání nedaleko domova: cenou Emmy ověnčená antologie se vrací s dalšími příběhy, co vás nenechají v klidu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (85)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při tak malém počtu epizod působí tato řada o dost horší, než ta předchozí. Je zastoupeno méně přístupů a způsobů animace, ale co je horší, minimálně tři epizody jsou průměrné, jedna spíš podprůměrná...jeden by čekal, že když bude epizod tak málo, tak to budou pecky všecky. Jsem docela zklamaný, protože ani ty které jsem hodnotil pěti hvězdami, nemají na to nejlepší z předchozí řady. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, tak to byl neskutečnej kvalitativní sešup. To, co se přidalo za animátory, to se šetřilo na scénáristech. První díl už jsem ohodnotil sólo, hloupej, nevtipnej, ostatní těsnej podprůměr, kdy neuvěřitelnej lazy writing (ano, všude kolem nás jsou krvelačné zrůdy, já o tom moc dobře vím, a proto vás nechám venku vyhulovat - Vysoká tráva) střídá čistá nuda (Azyl, Utonulý obr) a nebo přinejlepším průměrná jednohubka (Duch Vánoc).  Opravdu dobré pak pro mě zůstávají pouze Zakázané ovoce, které přes slabý příběh, kouzlí silnou atmosférou, a Sníh na poušti, který mi udělal radost tím, že si na nic nehraje. A to je bohužel hodně málo. Budu si muset zopakovat první sérii, abych se přesvědčil, jestli jsem byl ovlivněn kouzlem nového a byl víc shovívavý. Nebo se přesvědčím, že je první série opravdu o tolik lepší a spravím si chuť. Dva porouchaní roboti. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, nějaký významnější kvalitativní pokles oproti první sérii naštěstí nenastal. Trochu zamrzí, že zkrouhli počet dílu na číslo 8, což když přihlédneme k faktu, že druhá série si dala dva roky pauzu, osobně nechápu, ale co už. Jednoznačně nejlepším dílem, kde bych si já osobně dokázal představit filmové celovečerní zpracování, je Zakázané ovoce. Kromě úžasné a místy vyloženě dechberoucí animace totiž tento přírůstek do světa LDR nabídne i fungující zápletku sloužící k hlubokému zamyšlení. I pár dalších dílů zazářilo na plné čáře (čtyřka s perfketně nasnímanou krvavou akcí v nehostinném prostředí pouště....a filozofující osmička, která mě svým přesahem překvapila). Jo a Duch Vánoc překvapil, tam jsem takové vyústění fakticky nečekal. Recenzi píšu v momentě, kdy vyšel trailer na třetí sérii. A i ta vypadá dost šíleně! Tak uvidíme! Za mě 7,5/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (8/10). Love, Death & Robots se mi se svým Volume 2 dokázal dostat pořádně pod kůži a z mého pohledu je to o chlup lepší Volume, než to první. Je sice pravda, že tady máme o polovinu méně epizod, ale podobně jako u prvního Volume tady byla zhruba polovina epizod naprosto perfektních a pak tady byly o něco slabší kousky. Žádná epizoda však nebyla vyloženě špatná, která by zkazila celé antologii pověst. V paměti se mi nejvíce uchytila epizoda v poušti s trefným názvem Snow in the Desert, která byla krásnou variací na mou milovanou Dunu, která snoubí svoje prvky se Star Wars. Poté tady byla mrazivá epizoda (nebojte, nemyslím Ice), kde jsme byli svědky děsivé předtuchy přelidnění. Poslední epizodu, kterou bych chtěl speciálně zmínit bude hororová podívaná The Tall Grass. Zde jsem si před spaním vybral velice silné sousto a v mých snech jsem poté bloudil v rákosí. Když jsme u těch nočních můr, tak vánoční epizodu All Through the House by měli rodičce povinně pouštět svým zlobivým děťátkům. Na této antologii se mi strašlivě líbí to, že se může některá z epizod stát skutečností a v tomto případě má k nim neblíže asi epizoda s přelidněním. Jedná se o audiovizuálně nápaditou a opojnou antologii, která podobně jako Black Mirror, tak i Love, Death & Robots nastavuje společnosti děsivé zrcadlo a prorokuje děsivé predikce, která budoucnost přinese. Po poslední epizodě však musím konstatovat, že bych si větší porci epizod dal s velkou chutí. Těch 8 epizod je na normální seriál bohatě dostačující, ale zde je to trestuhodně málo. Protože je prazvláštní vyprodukovat za 2 roky pouze 8 epizod, z nichž má většina z nich velice skromnou stopáž. V případě Volume 1 to byl dvojnásobek epizod. Vysvětlení mi z toho plynou dvě - zaprvé nemají tvůrci tolik nápadů, jak v případě Volume 1. Nebo zadruhé měli na přípravu toho Volume 2 daleko méně času a neměli nastřádané do zásoby tolik epizod, jako ze startu. Momentálně už vím, že bude mít i Volume 3 pouze 8 epizod, takže nezbývá než zamáčknout slzu a vychutnat si alespoň takovouto porci. Já jsem každopádně vděčný za jakoukoliv porci epizod, protože tohle jsou z mé strany ideální Večerníčky na dobrou noc. "I've been alive for 218 years. I've seen... too much. But she makes everything new. I love seeing things through her little eyes. They're so bright. They're so full of life. Not Dead. Like Yours." Nejlepší epizoda: Snow in the Desert(S02E04) ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sci-fi antologického seriálu je o poznanie chudobnejšia, ako jej vydarená prvá séria (alebo zväzok). Nejde len o holý fakt, že namiesto 18tich epizód sme dostali 8, ale aj o fakt, ktorý z týchto čísel jednoznačne vyplýva. Chýba mi pestrofarebnosť. Chýbajú mi diely ako Sucker of Souls, Three Robots, ale najmä  ako Good Hunting a The Witness. Cyberpunk, erotika, viac Gore scén, to všetko ostalo niekde zabudnuté. Radšej by som si počkal dlhšie a dostal plnší balík, no už je to tak, ako to je a predsa nemôžem hodnotiť to, čo mi nikto neponúka. Jednotlivé epizódy sa podarily, okrem jednej naozaj zbytočnej a jednej, ktorej neviem úplne prísť na chuť sme sa dočkali mnohých svetlých momentov. Highlightmi pre mňa ostávajú epizódy Pop Squad, Lovecraftovina The Tall Grass a Vianočné prekvapenie All Through the House. Teším sa na ďalšiu sériu. ()

Zajímavosti (3)

  • V epizodě se objeví stejný obchod „Ipswich collectibles and antiques“ jako v epizodě Zakázané ovoce (2021). (Guilemot)
  • V epizodě zazní píseň „Got It Boomin“ od Oren Major & The Grand Mess. (Duoscop)
  • Předlohou pro tuto epizodu je povídka z mezigalaktického světa Řádu „Snow in the Desert“ (2002). Autorem knižních sérií a tvůrcem „Polity Universe“ je Neal Asher. (Draciste)

Reklama

Reklama