Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativně dost nevyvážené. Je zde kombinace akce, hororu, komedie, sci-fi i art. Výrazně se mění i vizuální stránka od perfektní k nerozeznání od hraného filmu k animované i abstraktní. Minimálně dva díly bych si dal i jako celovečeráky nebo jako počítačové hry, zbytek poté skáče mezi průměrem a občasnou podivností. Potěší, že jsou jednotlivé části do 15 minut, takže i ty slabé utečou. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nebudu si nalhávat, že projekt zaměřený na prezentaci krátkých různorodých animovaných filmů, které třeba i spojuje nějaké společné téma, je něčím novým. Podobné projekty už fungují třeba v Asii i v Evropě. Ale tady se zapojil takový gigant, jakým je Netflix a tak je tam vidět jisté bohatství (ať už bráno jako "hodně finančních prostředků" nebo třeba jako "hodně rozmanitých nápadů"), které jsem u podobných projektů viděl málokdy. Navíc je to asi poprvé, co jsem rád, že mám možnost hodnotit jednotlivé díly, protože každý filmeček je svým způsobem originál a unikát, který do celkového obrazce sice zapadá společným námětem, ale pokaždé je také naprosto něčím jiným oproti těm ostatním. Paleta je široká a tak si každý najde své oblíbence, svůj styl, něco co ho ohromí a vsadím se, že jen málo z vás nenajde alespoň 3 díly, které mu naprosto učarují. Já ty své našel a jsem rád, že jsem si je mohl náležitě označit. Ale jsou zde i další kousky, které vás zaujmou, některé zase třeba jen pobaví, zkrátka snad každý (v mém případě asi jen kromě 2 dílů) z těchto filmečků má nějaký svůj smysl, nápad, nebo alespoň okouzlující vizuální provedení, kvůli kterému by vám nevadilo si ho pustit kdykoli znova. U některých i budete přemýšlet, co by mohlo být dál, nebo si říkat, že tady je materiálu na celovečerní dvouhodinový film. Jindy zase budete jen sedět a říkat si, že vám tohle vlastně i něco připomíná... Zkrátka silně pochybuji, že se budete u tohohle projektu nudit a proto si rozhodně i ode mě (a to i přes to, že dle aritmetického průměru hodnocení jednotlivých episod to tak nesedí) zaslouží nadprůměrné hodnocení + uznání, že tohle má smysl a potvrzení, že i u druhé série se objevím. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové rozporuplné pocity z toho mám... a spíš v negativním slova smyslu. Je tu hromada víceméně průměrných až podprůměrných povídek, ale v té mdlé záplavě se naštěstí daly najít dva skvělé díly (Zimova modř (což je JEDINÁ povídka se skutečným přesahem, ne jen jednoduchou, stokrát řečenou myšlenkou), Noc ryb) a pak pár takových ucházejících a aspoň trochu zajímavých (Požírač duší, Za souhvězdím orla a když přivřu oči, tak i Tři roboti - a když obě oči zavřu, zatnu zuby a budu tvrdit, že to končí jinak než to končí a že to kvůli tomu není jen moderní agitka, tak i Dobrý lov). Zbytek nestojí moc za řeč, snad jen kromě dvou příšerných dílů (Měňavci a Mrtvý úhel). Pokračovat v tomhle seriálu asi ale nebudu. Sice ty jednotlivé segmenty mají dost příjemnou stopáž a tenhle seriálový koncept mám rád, ale většina dílů mě prostě neoslovila a to mě zrovna neláká na další sérii. Jednou ji možná dám, ale teďka asi ne. Podrobněji k jednotlivým segmentům v komentářích k nim. Slabé 3* ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukazuje tento unikátny antologický projekt Tima Millera najlepšie ako sa dá. Seroš zatiaľ v podstate splnil moje očakávania, ale aj to dobré má svoje muchy. Epizódy sú často nesúrodé a kolísavá kvalita jednotlivých dielov je až hmatateľná. Niektoré epizódy, kvôli svojej dĺžke nedosiahli plného potenciálu a takto by som mohol nadávať ešte pol hodiny, ale robiť to nebudem, pretože na svoju extrémnu krátku stopaž sa seriál predvádza najlepšie ako dokáže. Sú to skôr také koštovky ako nejaké ozajstné epizódy, ale to snáď doladí druhá sezóna, na ktorú sa veľmi teším. Seriál si pre seba zobral možno až priveľké sústo, ktoré ale dokázal správne využiť. Výborné pre fanúšikov cyberpunku, moderného filmového experimentovania, drsnejšej i dospelej tematiky a hlavne pre ľudí s uponáhľaným tempom. Čo viac čakať od nesúrodých CGI kraťasov?...Známka: B+ ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u všech povídkových filmů, i zde se vyskytují silnější a slabší kousky. Filmy jsem brala jako celek, aneb sebelepší animace nezachrání film bez nápadu a naopak dobrý příběh snese i horší animaci. Nejvíc se mi líbila Zima Blue a blbinky Alternate histories, Three robots nebo When the yogurt took over. Zajímavé byli i Sonnie Edge, Beyond the aquila rift, Shape-shifters, Lucky 13, Ice Age a Secret War. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Zimův umělecký styl se podobá stylu A.M. Cassandreho. Ten se specializoval na grafické plakáty složené z jednoduchých geometrických tvarů a gradientních kompozic s využitím geometrie k vytvoření obrázků. (Sancoo)
  • Hlas ženského robota není nikomu připsán, protože byl syntetizován počítačem. (LUKICKK)
  • Kostra vojáka držícího útočnou pušku, ze které čouhá květina, je odkaz na slavnou fotografii „Flower Power“ z roku 1967. (NiWi)

Reklama

Reklama