Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (256)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súbor osemnástich krátkometrážnych snímkov, ktoré sa prelínajú tematikou lásky, smrti a robotiky. Väčšina z nich je tiež spracovaná pokrokovými animáciami. - Podla mňa divácky nesmierne atraktívny projekt, pretože každý si v tom množstve dielov nájde niečo, čo si užije alebo čo ho prinúti zamyslieť sa. Naviac je tu naozaj pestrá kombinácia žánrov, ktorá prinesie v každej epizóde niečo nové. U mňa ako u silného patriota jednoznačne vyhráva posledný diel. Nie tematicky, ale spracovaním a hlavnou myšlienkou, kedy človek obetuje všetko až do posledného dychu. Ďalej dosť vyniká epizóda Beyond the Aquila Rift, kde sa objaví svet Upside Down a animácia tu je až strašidelne realistická, rovnako ako desivé posolstvo tejto epizódy. Epizóda s názvom Three Robots mňa zase najviac rozosmiala, pretože milujem mačky a interakcie troch robotov s nimi boli úžasne napísané. Za spomenutie ešte stoja The Dump s pekným monštrom a Suits s nádhernou súdržnosťou postáv. Ostatné epizódy ma nezaujali až tak výrazne, ale verím tomu, že vyhovejú zase niekomu inému, keďže tento projekt nie je určený len hororovým fanúšikom. Pevne dúfam, že sa dočkáme aj druhej sezóny, lebo v tomto vidím obrovský potenciál, či už pre skúsených tvorcov, alebo aj úplných nováčikov. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krátkometrážní filmečky mám rád. Do 10 minut většinou autoři vměstnají stejný obsah jako do celovečeráku a Vám to nezabere zase tolik času. Krátkometrážní filmy, které mají navíc společnou tematiku ( jak název napovídá ), která je mi blízká, mají navíc velkou šanci u mě uspět. A skutečně se epizody rozjíždí velice dobře, ale bohužel postupem času mají sestupnou tendenci. Nebudu zde hodnotit každý filmeček zvlášť, pouze zmíním ty, které si Váš čas zaslouží: Three Robots, Beyond Aquila Rift, Zima Blue, When Yoghurt took over ()

Reklama

VaHo 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní výběr, je tu skoro všechno: horor, humor, absurdní humor, drama, pixarovka, steampunk, filosofie, velryby, Mary Elizabeth Winstead, cut scény ala videohry, Rusové a i ten Hitler se tu objeví. Vizuál je různorodý (z 95 % jsou to digitální triky a stylizace); většina povídek (nevím, jak jinak to nazvat) je vystavěná tak, že neustále něčím překvapuje a kolikrát jsem si při sledování řekl: „Škoda, že z toho není seriál. Chtěl bych vědět, co bylo dál.“. Jen těch robotů tam moc není. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Viděny všechny tři série. Několik vynikajících věcí, slušná skupina dobrých věcí, zbytek průměr. Ale možná je to i tím, že bylo vše servírováno dohromady. Pokud má víc tvůrců podobné myšlení, splývá to. Nadchly mě: "Zima Blue" (perfektně uzavřený příběh s pointou, u kterého přemýšlím, zda název není inspirován češtinou), "All Through the House" (laskavý vánoční horor, který chci ukázat zbytku rodiny) a "Bad Travelling" (dokonale drsné). Líbilo se mi: "When the Yogurt Took Over" (jogort jako inteligentnější druh), "Good Hunting" (mám slabost pro devítiocasou lišku, tato je navíc značně sexy), "Lucky 13" (o vztahu člověka a stroje), "Helping Hand" (divadlo jednoho herce/herečky), "Automated Customer Service" (vtipné utahování si z automatických zákaznických linek) a "Mason's Rats" (příběh o respektu). Považuji za zajímavé: "The Witness" (zajímavá myšlenka, zajímavá forma, nahotu překrývají kresby), "Fish Night" (krutě poetické), "Ice Age" (civilizace na dně mrazáku není úplně originální, ale má něco do sebe), "Alternate Histories" (vtipné), "The Tall Grass" (zajímavé prostředí), "Swarm" (snaha o pochopení prastarého mimozemského organizmu) a "Night of the Mini Dead" (apokalypsa z nadhledu). Zbytek je koukatelný, ale zapadá. ■ Kdybych měl každý počin hodnotit extra a výslednou hodnotu zprůměrovat, asi by to byly tři hvězdy, jednu ale přidávám za myšlenku spojit vše dohromady. Přičemž ještě trochu přivírám oči, protože první série mě zaujala víc, než druhá a třetí. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Trochu to připomíná seriál Černé zrcadlo, ale použité nápady jsou většinou o něco jednodušší a více akční. Jednotlivé díly na sebe nenavazují, jsou různě dlouhé i dost rozdílně animované. Jde o takové hodně zkrácené filmy, které kombinují snad všechny žánry od hororu až po komedii. Převládají ale znepokojivé, poměrně drsné příběhy, kde často někdo umírá. Pro diváky, kteří nemají moc čas ideální, protože stopáž se pohybuje od 6 do cca 20 minut. Hodnocení epizod je sice docela proměnlivé, ale rozhodně stojí za pozornost všechny. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (35)

  • Logo na uniformě a družici je téměř totožné s logem videoherní společnosti Bethesda game studios. (Guilemot)
  • Předlohou první epizody je stejnojmenná povídka od Petera F. Hamiltona z knihy „Druhá šance v ráji“. (FikusW)
  • V epizodě zazní píseň „Got It Boomin“ od Oren Major & The Grand Mess. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama