Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek (2019) (série)


Měňavci (S01E10)

(epizoda)
  • USA Shape-Shifters

VOD (1)

Obsahy(1)

Někde daleko v Afghánistánu musí dva mariňáci s nadpřirozenými schopnostmi čelit hrozbě z vlastních řad. (Netflix)

Recenze (48)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další sluníčkářská agitka, která chce ukázat, že ačkoli armáda různými etniky pohrdá, tak je v armádě ráda využívá. Paralela vlkodlaků s negry je více než zjevná. Výtvarné ztvárnění znovu úplně v pohodě a příjemné. Příběh do určité doby tajemný a zajímavý. Snad jen ten vlkodlačí závěr už byl poněkud o hovně. I tak jeden z lepších dílů. [75 %] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český název slibuje jinou podívanou, ale ani vlkodlačí mlátička není nakonec k zahození.  Samotná bitka vlkodlaků parádní, jen trochu nesmyslná pointa nepointa docela zklamala. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jestli je to tím, že mě vlkodlačí téma vůbec nebere, nebo že mi to připomínalo Twilight po "vojensku", ale tahle epizoda mi fakt nesedla. Krom toho, nevím sice, jestli jsem ten závěr pochopila správně, každopádně jsem to pochopila tak, že týpek dezertoval (?) a oni ho nechali v klídku odejít, což je hodně nereálný. Plus závěr byl až přehnaně zdramatizovanej. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlkodlaci v Afghanistánu? Sakra, to je námět za milión.. Animace je dobrá, náčrt toho světa má svou atmosféru, nápad super.. Jen by to chtělo lepší storry a rozpracovat to na větší ploše.. Třeba jako seriál by to mohlo být koukatelné. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V literatuře by to bylo originální tak před dvaceti lety. Vidět ale vlkodlaky sloužící v armádě na vlastní oči na obrazovce, to je řekl bych novinka. Škoda, že je ten konec zase takový divný, zbytečně "dramatický", aniž by se k tomu předtím schylovalo. A ne, nemyslím nadpřirozenou bitku, ta byla bombová, myslím to, co přišlo po ní. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně to mělo větší potenciál. Jsme uvedeni do příběhu, kdy se vlkodlaci používají jako "jiní" vojáci, ale všichni na ně (klasické klišé) plivají, protože "jsou jiní", i když jim zachraňují životy. To se během 10 minut stane několikrát a tak nějak to narychlo skončí. Postavy nezajímavé, akce dobrá, to zas jo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Americká armáda využíva počas útokov v Afganistane dvojicu vojakov s mimoriadnymi schopnosťami. Na strane domácich však zdá sa stojí súper s rovnakými schopnosťami...Po vizuálnej stránke výborne zvládnutý boj vlkodlakov, hudba sa k tématike hodí a aj dramatický záver mal svoje čaro. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si hezky zopakujeme co jsem psal u první epizody - celou dobu jsem měl pocit, že sleduju nějaký let´s play, akorát bez komentáře youtubera a ani jsem neměl možnost si tu hru zahrát, takže mě to jaksi nebaví. Zase to cílí jenom na akci, ale zároveň se to strašně křečovitě snaží říct nějakou myšlenkou, kterou podá jakože strašně hluboce, ale přitom je těžce banální. Do toho animace, která je super, ale jedině tak do hry, protože to fakt celé vypadá jen jako obyčejná hra a pak taky strašně slabý příběh, který si ani trochu neláme hlavu s nějakým představením světa, prostě jen prvoplánově servíruje určitou situaci a doufá, že to divákovi bude stačit. Hlavně že je to dost akční a má to "perfektní vizuál", to pak někteří odpouští všechno, když to přece byl "nářez". Scénář působí, jak kdyby ho psal nějaký dvanáctiletý drsňák, co je zároveň fandou válečné historie (ale jeho znalosti končí u druhé světové), vlků a vlkodlaků, přičemž sní o tom, že by se v něj jednou proměnil a ukázal všem zač je toho loket Je to stejně pitomé jak první díl, jen tedy s výjimkou, že ten měl zpočátku aspoň něco jako atmosféru, zatímco Měňavci ji absolutně nemají. Zase tu není žádná "cool udělaná" lesbická scéna, ale pořád mi to přijde o něco horší než první díl. A tím pádem je to pro mě zatím nejhorší díl z celé série. Jo, a zajímavé zjištění na závěr - Pennacchioli, režisérka tohohle dílu, stojí ještě za jedním dílem a to zrovna tím prvním! Prima, paní, putujete mi do blacklistu, protože na ženskou verzi J.J. Abramse nemám náladu ani trochu... Lepší 1* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická variace na "jste jiný, ale potřebujeme vás, přesto jsme na vás zlý", by dávala větší smysl, kdyby ho na konci  SPOILER nenechali odejít. Jinak mě to bavilo. Akční pasáž skvělá. Vykousávání, vytrhávání, spousta krve. Prostě vlkodlaci  ;) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlkodlaci mezi vojáky není originální námět, ale to zpracování...moooc dobrý a navíc Afghanistan tomu všemu dodává takový ten šmrnc nepřátelského prostředí. Takže i přes tu slabou pointu, opět super podiváná s pěknou atmosférou. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bečkovější příběh originálně míchající modernitu s odvěkou mytologií v grafickém videoherním kabátku středního proudu, jemuž by se ta delší stopáž hodila, za tuhle šanci 7,5/10. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolútny top! Jedna z troch najlepších epizód celej série. Vizuál bol skvelý, akcia tiež bavila a tupota americkej armády bola demonštrovaná tiež dostatočne. Pokojne by som si dal aj dlhší príbeh s touto témou. 100% Netflix ()

Reklama

Reklama