Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek (2019) (série)


Zimova modř (S01E14)

(epizoda)
  • USA Zima Blue

VOD (1)

Obsahy(1)

Renomovaný umělec Zima bilancuje svoji tajemnou minulost a proslaví se před odhalením svého posledního díla. (Netflix)

Recenze (65)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, ne. Světe div se, nevěřil jsem, že by snad tato situace někdy nastala, ale tento seriál se pokoušel předat i nějaké to poselství a vynořit se i s hlubší myšlenkou. Já si z toho odnesl to, že člověk by se měl zaměřit místo snahy o komplexní poznání života, vesmíru a tak vůbec, raději na hledání sebe sama a najít si svůj pravý účel v životě. Vždyť nám ostatně v životě stačí 2 věci - být šťastný a být užitečný, a to je zde krásně a názorně ukázáno. To celé bylo zabaleno ve velmi příjemné animaci a krátká stopáž zde byla ideální. Příjemné meditační pátrání po smyslu života, kde se badatel stejně na konci navrátil ke své podstatě a do svého nitra, kde našel veškeré odpovědi. Poselství to nebylo kdovíjak převratné a hluboké, ale potěšilo mě, že zde snad poprvé nějaký díl měl v sobě více moudrosti a nepůsobil buď jen jako plochá sluníčkářská agitka, nebo mnohdy ani to ne a byl jen hrou na efekt. [84 %] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i díky animaci asi nejartovější kousek z celého souboru, navíc s asi nejvážnější a nejsilnější pointou vůbec. Chápat se však dá i přesně opačně, tedy ve smyslu té vážnosti. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádnej filozof, takže když už má něco hlubší smysl, byla bych ráda kdybych aspoň věděla k jakýmu hlubšímu smyslu to směřuje nebo nad čím mám přemejšlet. V tohle díle žádnej hlubší smysl nevidím a jestli to mělo bejt, že se na konci dokázal radovat z maličkostí, tak zase tak hlubokej nebude. Vůbec mi tenhle celej díl přišel v celku nelogickej s tím malováním vesmírnejch těles na modro a tak. Sice jsem žádala o artovej filmík, ale hold jsou určitý artový filmy, co mi zkrátka nesednou a to ani nebudu mluvit o animaci. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně plně filozofický film. Nečekal jsem, že to budu čekat celých 14 epizod. S obsahem jsem maximálně spokojený, dá se nad tím docela pěkně zapřemýšlet, zároveň je to ale i srozumitelné. Zklamání mám ale dvě – s animací, která mi nesedla, se ještě dokážu srovnat. Víc mě ale štve ten voiceover na začátku. Chápu jeho účel a chápu i to, že by se to jinak podávalo docela složitě. Ale určitě by to šlo, stačilo by se víc snažit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robotický umelec s menom Zima Blue sa rozhodne poskytnúť interview pred vydaním svojho posledného diela napriek tomu, že dovtedy všetky rozhovory odmietal...Filozofická časť vhodná na zamyslenie, avšak po vizuálnej stránke iba priemer. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nene, v téhle průměrné antologii jsem narazil na něco, čemu můžu dát plný počet! Nechce se mi tomu ani věřit. Napínavá mysteriózní zápletka, která mi svým lehce bizarním námětem připomněla knihy Stanislawa Lema, silná atmosféra, zajímavá ústřední postava a dokonce to v závěru má i dostatečný filozofický přesah, který zde nejen že funguje, ale taky skvěle završí umělcovo pátrání po smyslu života. A naštěstí to není ani moc ezoterické, jak se chvílemi zdálo a dokonce mi sedla i ta animace. Nevypadne z toho nic geniálního, ani to není tak moc hluboké, jak se ze zdejších komentářů může zdát, ale ve srovnání se všemi předcházejícími díly se jedná o skutečně něco ojedinělého a rozhodně taky nejinteligentnějšího. Ani bych neřekl, že zde platí "jednooký mezi slepými králem", spíš je to plně vidícím králem mezi slepými a pár jednookými... Slabých 5* ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nerád hodnotím jednotlivé časti seriálov, ale tento si to zaslúži. Ako človeku, čo sa rád vŕta vo filozofických, ba priam existenčných otázkach, nič lepšie som nevidel. Bez preháňania. ()

Reklama

Reklama