Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 2. svazek (2021) (série)


Vysoká tráva (S02E05)

(epizoda)
  • USA The Tall Grass

VOD (1)

Obsahy(1)

Během putování po prérii nemůže muž spustit oči ze vzdálených, strašidelných světel. (Netflix)

Recenze (40)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvědavost zabila kočku. Potká stejný osud i hlavního protagonistu? Jednoduchá premisa, kde se asi nedalo nic pokazit. V porovnání s předešlým dílem ale působí dost chabě. Osobitá a krásná animace. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když Hush z Doctora Who potká Lovecrafta a Polární express. Jo, ten příměr záměrně trochu přeháním. Tall Grass působí konzistentně, jde přímo na věc a zbytečně se nevykecává tam, kde to není potřeba. Celkově ani nemůžu říct, že by mi na této epizodě něco konkrétního vadilo, ale nějak jsme si nesedli do noty. Sice to vypadá, že jsem jedním z mála, ale to se občas stává. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítaná obměna žánru a představení hororu. Díl se tentokrát obešel bez jediného sci-fi prvku a byl čiré fantasy. Napětí a strach z neznámého fungovalo zhruba do doby, než příšerky odhalily své tváře. Kdo se třeba někdy ztratil jako já v lese, ten musel při putování hlavního hrdiny vysokou trávou trnout hrůzou. Trošku mě zklamalo, že tento seriál prakticky neservíruje jiná monstra než Ghouly. Nadšením jsem nestříkal na všechny strany, ale díl to byl příjemně originální a napětí zde docela dobře fungovalo, takže spokojenost. [75 %] ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ovšem tenhle díl byl naprosto úžasnej. Zrovna nedávno jsem četla Lovecrafta a hrozně mi ho to připomnělo. Ta atmosféra neznáma, divný příšery a estetika dvacátých let... On i sám hlavní hrdina vypadal trochu jako Lovecraft. Tenhle díl naprosto miluju. Asi se na něj mrknu znova. Definitivně nejlepší zatím. Už jsem si říkala, že mi tam chyběla nějaká ta hororová povídka. A animace? Úžasná. Hrozně originální, takovou jsem snad ještě neviděla. Vypadá trochu staře, jako kdyby byla udělaná před 20 lety a to jí dodává děsný kouzlo. Ještě když je to zasazený tak před sto lety. No prostě působí to nádherně a jdu se na to podívat znova! Hodnocení: kdyby ve stylu týhle animace zanimovali Lovecraftovi povídky, asi bych se posrala štěstím/10 ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle díl jsem se po traileru těšil nejvíce a nezklamal mě. Čistá esence Lovecrafta. Cítil jsem se jako když jsem poprvé četl Zpověď Randolpha Cartera nebo Rytinu v domě. Animace zase jiná a zase skvělá. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horory sú mi veľmi blízke a preto mini-epizódou s fantasy zápletkou a postupmi husiu kožu navodzujúceho žánru nepohrdnem. Hoci je to klišé, perfektne funguje a naozaj originálna, neotrelá animácia (zrejme aj doteraz najzaujímavejšia) mi zapasovala. Komorná vyľudnená atmosféra s dvoma postavami ma aj cez deň dokázala vtiahnuť. Ak by som si mal vybrať ktorá z piatich epizód by si zaslúžila jednoznačne viac priestoru, bola by ti táto. Napriek tomu, že sa žiadnej filozofie nedočkáme. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy bych nevěřil že může existovat “schizofrenní animace”. Jak může někdo udělat fenomenální pole s trávou (maximální detail i hloubka) a hned v dalším střihu předvést doslovný paskvil (interiér vlaku, chodba, postavy) co vypadá jako stará olejomalba. A délka 11 minut i s titulky také nevěstila nic dobrého. Nicméně překvapivost a ucelenost epizody ukázala, že někdy jen dobrá (byť jednoduchá) myšlenka stačí pro nadstandardní podívanou. ()

Reklama

Reklama