Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 2. svazek (2021) (série)


Utonulý obr (S02E08)

(epizoda)
  • USA The Drowned Giant

VOD (1)

Obsahy(1)

Moře vyplaví obrovské tělo mladíka, které přitahuje pozornost všech z okolí. (Netflix)

Recenze (40)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda druhé řady projektu 'L+D+R', 'Utonulý obr', je nejen brilantní existenciální satirou která excelentně paroduje kultovní román 'Gulliverovy cesty', ale je zároveň unikátní alegorií o tom, jak je lidstvo ve skutečnosti maličké a nicotné. Závěr série je všeobecně mimořádnou tečkou převážně díky tomu, že se nese v existenciálním duchu předchozí série - což je mimochodem výrazné mínus série současné - jelikož filozofický kontext a metafyzický rozměr je přeci jen oním signifikantním prvkem, který právě u druhé řady 'L+D+R' trestuhodně absentoval a neskutečně mi chyběl. Každopádně třetí pokračování vyhlížím s nadšením. Zatím adios. ()

xsexbox 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už v druhom diele tejto série sa snažia divákovy vtlačiť ako sú veľryby dôležité, ale tuto nahradili mrtve telo velryby ľudským telom aby si ľudia uvedomili aky bizár je sa fotit s vyplavenými velrybami a skupinkovať sa.Potom samozrejme si časťami veľkej vzacnej velryby zdobia obchody a každý si rozdelí časti. Každé jedno telo je telesná schránka a ku každému má byť úcta ,aj vyplaveného živočícha. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filosofické povídání o nicotnosti lidské existence a smrti coby přirozenému a nevyhnutelnému údělu každé živé bytosti. Nijak zvlášť mě to nechytilo a neoslovilo, a to ani dějově a už vůbec ne animačně. Velmi slabé zakončení druhé série, která mě ovšem v součtu příjemně překvapila. 3 díly z 8 byly velmi povedené. Tato uspávající pseudo filosofická pouť mezi ně bohužel nepatří. [25 %] ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi vkusně zařazeno jako poslední epizoda, shrnuje vše co si o druhé sérii myslím. Patologicky nudné/rádoby chytré filozofické hemzy zabalené do příběhu, který předpokladá, že vás při porodu pustili hlavou napřed. Předně je nám asi všem  jasné, že kdyby se obr objevil v realném světe, hned by místní autority k němu uzavřeli přístup a začali ho studovat. Jasně, někdo by získal pár artefaktů, ale tohle bylo směšné. Zjevně to měl být odkaz na velryby a co se s nima dělo, když je našli na pobřeží v minulosti? No, velmi deep, až mi slza ukápla. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda působila jako literární hrátka spisovatele, který si chce stůj co stůj dokázat mohutnost svého slovníku a absolutně mu nevadilo, že každá další popisná věta unavuje a odvrací pozornost od děje. Ten se tak ve výsledku ani neměl šanci dostavit v záplavě myšlenkových pochodů autora, jenž je fascinovaný jediným bodem v celém díle. ()

Zajímavosti (1)

  • V epizodě se objeví stejný obchod „Ipswich collectibles and antiques“ jako v epizodě Zakázané ovoce (2021). (Guilemot)

Reklama

Reklama