Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 2. svazek (2021) (série)


Utonulý obr (S02E08)

(epizoda)
  • USA The Drowned Giant

VOD (1)

Obsahy(1)

Moře vyplaví obrovské tělo mladíka, které přitahuje pozornost všech z okolí. (Netflix)

Recenze (40)

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dumavá epizóda, ktorá sa mi ako ukončenie série veľmi páčila. Pre mňa jedna z dvoch epizód v sérii, čo mala tvorcovský presah a nebola len kvalitným sci-fi remeslom (druhou takou epizódou je "vianočný špeciál", zas úplne iný typ príbehu). Určitie nie najlepší diel, ale isto jeden z tých, čo skrátka zanechajú dojem ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten nápad tady se mi děsně líbí a vyprávění toho vědce, který celou epizodu doprovází, tomu dodává takovej zvláštní nádech. ALE na druhou stranu je to děsně nerealistický (teď nemluvím o obrovi, kterej se najednou z ničeho nic vyplavil na pevninu) a směšný. A myslím tím, jak na to všichni reagujou. Chcete mi říct, že kdyby se něco takovýho objevilo, vláda, noviny, celej svět by prostě pokrčil rameny a nechal to bejt? Nemyslím si. Hnedka by kolem byla spousta vojáků nebo policajtů, miliarda článků, a následovalo by dlouhý vyšetřování, kde se vzal atd. Stovky vědců by zkoumaly, co je zač a co to má všechno do prdele znamenat. Určitě by nenechali lidi lízt po obří mrtvole nebo si vzít ostatky tý mrtvoly domů. Nehledě na to, že mrtvoly smrdí jako prase a hromadí se v nich spousta nemocí (lidi, co se na něm procházeli, včetně vědce, jsou teď nejspíš po smrti). A ten cápek, co si z něj dělal večeři? Mrtvej na 100%. Skvělej nápad, ale naprosto stupidní a nesmyslný provedení.Hodnocení: good taste but awful execution/10 ()

Reklama

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhšom čase sme dostali aj filozofickú časť. Avšak táto má ďaleko od takého Zima Blue z prvej série. Kopu rôznorodých fráz autora o ľudskej spoločnosti je vypustených do éteru bez nejakej patričnej hĺbky. Nie je to dostatočne silné, aby sa nad tým dokázal človek zamyslieť. Navyše tomu chýba celkové vyvodenie záveru. Nejaké blbosti spojené s nezáujmom polície, vlády, novinárov či vôbec celého sveta nechám radšej tak. Pokus bol, hold to nevypálilo najlepšie... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda působila jako literární hrátka spisovatele, který si chce stůj co stůj dokázat mohutnost svého slovníku a absolutně mu nevadilo, že každá další popisná věta unavuje a odvrací pozornost od děje. Ten se tak ve výsledku ani neměl šanci dostavit v záplavě myšlenkových pochodů autora, jenž je fascinovaný jediným bodem v celém díle. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filosofické povídání o nicotnosti lidské existence a smrti coby přirozenému a nevyhnutelnému údělu každé živé bytosti. Nijak zvlášť mě to nechytilo a neoslovilo, a to ani dějově a už vůbec ne animačně. Velmi slabé zakončení druhé série, která mě ovšem v součtu příjemně překvapila. 3 díly z 8 byly velmi povedené. Tato uspávající pseudo filosofická pouť mezi ně bohužel nepatří. [25 %] ()

Zajímavosti (1)

  • V epizodě se objeví stejný obchod „Ipswich collectibles and antiques“ jako v epizodě Zakázané ovoce (2021). (Guilemot)

Reklama

Reklama