Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 2. svazek (2021) (série)


Utonulý obr (S02E08)

(epizoda)
  • USA The Drowned Giant

VOD (1)

Obsahy(1)

Moře vyplaví obrovské tělo mladíka, které přitahuje pozornost všech z okolí. (Netflix)

Recenze (40)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten nápad tady se mi děsně líbí a vyprávění toho vědce, který celou epizodu doprovází, tomu dodává takovej zvláštní nádech. ALE na druhou stranu je to děsně nerealistický (teď nemluvím o obrovi, kterej se najednou z ničeho nic vyplavil na pevninu) a směšný. A myslím tím, jak na to všichni reagujou. Chcete mi říct, že kdyby se něco takovýho objevilo, vláda, noviny, celej svět by prostě pokrčil rameny a nechal to bejt? Nemyslím si. Hnedka by kolem byla spousta vojáků nebo policajtů, miliarda článků, a následovalo by dlouhý vyšetřování, kde se vzal atd. Stovky vědců by zkoumaly, co je zač a co to má všechno do prdele znamenat. Určitě by nenechali lidi lízt po obří mrtvole nebo si vzít ostatky tý mrtvoly domů. Nehledě na to, že mrtvoly smrdí jako prase a hromadí se v nich spousta nemocí (lidi, co se na něm procházeli, včetně vědce, jsou teď nejspíš po smrti). A ten cápek, co si z něj dělal večeři? Mrtvej na 100%. Skvělej nápad, ale naprosto stupidní a nesmyslný provedení.Hodnocení: good taste but awful execution/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda druhé řady projektu 'L+D+R', 'Utonulý obr', je nejen brilantní existenciální satirou která excelentně paroduje kultovní román 'Gulliverovy cesty', ale je zároveň unikátní alegorií o tom, jak je lidstvo ve skutečnosti maličké a nicotné. Závěr série je všeobecně mimořádnou tečkou převážně díky tomu, že se nese v existenciálním duchu předchozí série - což je mimochodem výrazné mínus série současné - jelikož filozofický kontext a metafyzický rozměr je přeci jen oním signifikantním prvkem, který právě u druhé řady 'L+D+R' trestuhodně absentoval a neskutečně mi chyběl. Každopádně třetí pokračování vyhlížím s nadšením. Zatím adios. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filosofické povídání o nicotnosti lidské existence a smrti coby přirozenému a nevyhnutelnému údělu každé živé bytosti. Nijak zvlášť mě to nechytilo a neoslovilo, a to ani dějově a už vůbec ne animačně. Velmi slabé zakončení druhé série, která mě ovšem v součtu příjemně překvapila. 3 díly z 8 byly velmi povedené. Tato uspávající pseudo filosofická pouť mezi ně bohužel nepatří. [25 %] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na starých hřbitovních branách se dočtete: "Co jste teď vy, byli jsme i my, to, co jsme teď my,  budete i vy" Můžete se někde přesvědčit nebo se mrknout na tenhle upovídaný existenciální kraťas. Jak je libo. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší epizoda obou sérií. Postava, která čtvrt hodiny kecá rádoby filozoficky o zdechlym vobrovi. Bez myšlenky, skoro bez přesahu (ano, lidstvo je nicotně malé, dobré ráno), vyprávěno bezintonačním hlasem a ospalým tempem (jako Pepa Lábus na rádiu Beat). Tohle vzniknout nemuselo. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalá epizóda s rozprávačom, po ktorej mam dosť zmiešané pocity. Akosi si nie som istý, či to čo som si z nej zobral aj reálne bolo to, čo tvorcovia zamýšľali. Chýba mi tam akási bodka. alebo to možno vyžaduje len druhé zhliadnutie niekedy v budúcnosti. Zatiaľ rozpačité tri. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda působila jako literární hrátka spisovatele, který si chce stůj co stůj dokázat mohutnost svého slovníku a absolutně mu nevadilo, že každá další popisná věta unavuje a odvrací pozornost od děje. Ten se tak ve výsledku ani neměl šanci dostavit v záplavě myšlenkových pochodů autora, jenž je fascinovaný jediným bodem v celém díle. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viem, že niekoho tá hĺbavosť hlavného monológu uchvátila, ale ja toto od takéhoto "animáku" absolútne neočakávam. Ak malo toto "niečo" vo mne zasiahnuť, tak sa to žiaľ minulo účinkom, čo sa nedá povedať o "Zakázanom ovocí", ktoré trafilo silno a presne. ()

Reklama

Reklama