Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Recenze (256)

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Famózní projekt, u kterého se střídala naprostá tvůrčí genialita s nejpůsobivějším vizuálem za několik posledních let. A ten (bohužel ne vždy) naprosto unikátní přístup k odvyprávění děje a charakterizaci postav by měl být inspirací mnoha autorům. Čistá svoboda a umělecká kreativita z toho cáká na míle daleko a já chci podobných projektů víc. Pěkně prosím! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky dospělé animace je to prostě povinnost! Pro milovníky Scifi i Fantasy (které tu je v mnohem menší míře) povinnost! Kde najdete takovou sbírku povídek, které jsou uderné, vtipné, brutalní, filozofické, k zamyšlení nebo prostě tragické? Kde najdete tolik animačních stylů v jednom projektu? Je tu hravost a hromada skvělých nápadů. Jelikož je to antalogie, tak některé díly jsou lepší jiné slabší, některé myšlenky by si zasloužili prozkoumat víc, jiné míň a některé jsou tak akorát probádany. Tak jako tak, jsem rád, že to existuje a vždy se budu těšit na další sérii a vždy si rád pustím některé díly znovu! Přece jen je to často tak akorát kraťounké, aby se člověk zabavil a neplýtvá to zbytečně vaším časem v dnešní době přepálených stopáží! První série je pořád TOP (Hlavně díky kvantitě a své velké variabilitě, další dvě s polovičnými počty epizod jsou o něco slabší, ale pořád je to velmi silný projekt, kde si každý najde to svoje! 8/10 Silné doporučení! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má dohromady 18 dílů, kde 4 jsou vyloženě epické a vizuální žranice ( Sonnie´s Edge, Secret War, Shape Shifters a Beyond the Aquila Rift) dalších 10 balancuje mezi nadprůměrem a průměrem a tuším jen 4 jsou lehce pod průměrem, ale věřím, že každý si najde něco jiného, co si oblíbí. Žánrově je to mix Cyberpunku a Hororového Fantasy a rozhodně stojí za to seriál zhlédnout. Vrcholem celého seriálu je povídka Secret War, kde Rusové bojují proti ghoulům a je to ultimátní cinema experience, který tu snad od Avatara nebyl. Vizuálně absolutní žrádlo s epickým hudebním podkresem a výživným Gore. Jsem z té povídky unešený a nevěřím nikomu, kdo bude tvrdit opak. Příběh****, Akce*****, Humor***, Násilí****, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapený, jak nenápadité ty animáky jsou. Myšlenka animované sci-fi antalogie je skvělá, ale tvůrci jako by se vsadili, že ji zvládnou realizovat tím nejméně zajímavým způsobem. // Třetí řada je mimochodem zdaleka nejlepší. Poprvé to funguje jako dramaturgický celek, epizody, který vyčnívají z řady, se skvěle doplňují s těmi, které láskyplně následují mustr. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súbor osemnástich krátkometrážnych snímkov, ktoré sa prelínajú tematikou lásky, smrti a robotiky. Väčšina z nich je tiež spracovaná pokrokovými animáciami. - Podla mňa divácky nesmierne atraktívny projekt, pretože každý si v tom množstve dielov nájde niečo, čo si užije alebo čo ho prinúti zamyslieť sa. Naviac je tu naozaj pestrá kombinácia žánrov, ktorá prinesie v každej epizóde niečo nové. U mňa ako u silného patriota jednoznačne vyhráva posledný diel. Nie tematicky, ale spracovaním a hlavnou myšlienkou, kedy človek obetuje všetko až do posledného dychu. Ďalej dosť vyniká epizóda Beyond the Aquila Rift, kde sa objaví svet Upside Down a animácia tu je až strašidelne realistická, rovnako ako desivé posolstvo tejto epizódy. Epizóda s názvom Three Robots mňa zase najviac rozosmiala, pretože milujem mačky a interakcie troch robotov s nimi boli úžasne napísané. Za spomenutie ešte stoja The Dump s pekným monštrom a Suits s nádhernou súdržnosťou postáv. Ostatné epizódy ma nezaujali až tak výrazne, ale verím tomu, že vyhovejú zase niekomu inému, keďže tento projekt nie je určený len hororovým fanúšikom. Pevne dúfam, že sa dočkáme aj druhej sezóny, lebo v tomto vidím obrovský potenciál, či už pre skúsených tvorcov, alebo aj úplných nováčikov. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem hrozně žral cinematic filmečky, které doprovázely marketingovou kampaň očekávaných her (nyní už jich ubývá) a roky jsem si přál pořádný renderovaný celovečerák k nějaké mé oblíbené hře (Batman Arkham). Love, Death & Robots mou touhu ukojilo pouze zčásti, už kvůli tomu, že víceméně každá epizoda využívá jiný typ animace a některé díly mi úplně nesedly. Jsem ale rád, že konečně oznámili druhou sezónu a pevně věřím, že Fincher s Millerem a fachmany z oboru přinesou více téhož zábavného. Seriál jsem si postupně dávkoval, ale pokud bych si měl vzpomenout a několik nejoblíbenějších dílů, tak to budou čtvrtý, sedmý a poslední. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororové anime príbehy, spracované rôznym štýlom či formou. Pár výborných, niekoľko dobrých, pričom samotná séria mohla byť kultovou vo svojom obore, keby neobsahovala aj tých zopár absolútne zbytočných. Tie ktoré stoja za pozornosť: s01: 1, 2, 5, 7, 10, 11, 16, 18. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád krátké povídky, je to docela složitá disciplína, protože tvůrci musí zaujmout, překvapit, rozjet opravdový příběh a ještě ho nějak uzavřít, aby se divák v závěru necítil okradený. Většině povídek z Love, Death & Robots se to všechno povedlo. Ať už byl kraťas ryze akční (vážný či vtipný), ať to byla komedie o jogurtu, který převzal vládu nad Zemí, nebo o třech robotech - turistech v postapokalyptickém světě, ať to byl nefalšovaný horor s Drákulou, jakého jsme ještě neviděli, nebo s vlkodlačími vojáky či opuštěnou astronautkou, ať to bylo filozofické zamyšlení nebo magická pouštní duchařina... Vše na mě nějak zapůsobilo. Různorodost scenáristů, režisérů a animátorů tomu dodala šmrnc, takže skoro každý film je animovaný v jiném stylu a jinak pojatý, jednou s láskou cituje Vetřelce, jindy se stejnou láskou paroduje Terminátora... Řadu těch filmů si pustím znovu._____Druhá řada má méně dílů, ale kvalita i různorodost zůstala. Snad každý ten kraťas bych chtěl jako celovečerní film, nejvíce asi poslední díl s obrem na pláži, ten byl dokonalý._____Třetí řada na to jde stejně jako předchozí. Epizod je méně, ale jsou opět skvělé. I ta nejslabší (předposlední) se mi vlastně moc líbila, nicméně do paměti se mi zapsala Fincherova lovecraftovská Děsivá výprava a potom kouzelně pitomá Noc mini mrtvých. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc dobrá práce. Nenachází se tu žádný vyloženě odpadový kus, ani u jednoho příběhu jsem se vyloženě nenudil nebo prskal nenávistí. Ba naopak, spousta dílů připomene to nejlepší z animovaných Final Fantasy a Resident Evilů, a na takové kousky je pak radost pohledět. Plus příjemný bonus v podobě mnoha a mnoha kyborgských koziček, no neberte to... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - Ty kráso, tak u týhle nespoutaný glorifikace kreativity jde horko těžko nemít z toho úžasu otevřenou chlebárnu.... Animovaná povídková antologie 'Love, Death & Robots' je totiž velice jedinečná a neuvěřitelně originální audiovizuální mozaika, která experimentálně kombinuje nesčetně mnoho neslučitelných žánrů a animačních stylů v jeden kompaktní umělecký celek, který se může pyšnit scenáristicky rozmanitými a famózně vypointovanými příběhy s mnohdy filozoficko-existenciálním přesahem. Určitá nekonzistentnost je sice na místě, ale tak či onak jde ve výsledném resumé o jeden z nejsofistikovanějších a umělecky nejrozmanitějších autorských počinů poslední dekády, který ve svém žánru nemá sebemenší obdoby či konkurenci. Fakt nekecám, doposud nikdy jsem neviděl tak inovativní a progresivní projekt, který by se mi tak perfektně trefil do vkusu. Moje bližší poznatky a názory naleznete u jednotlivých epizod. Smekám. ________ 2. SÉRIE - První řadu 'Love, Death & Robots' bez jakýchkoliv cavyků považuju za doposud nevídanou metažánrovou renesanci, bezmeznou glorifikaci kreativity, a celkově jeden z nejvíce ambiciozních projektů, co kdy Netflix vyprodukoval, a který se kdy dostal na obrazovky - a s horlivým očekáváním jsem takřka dva roky očekával další revoluční příspěvek do pokladnice současný animovaný tvorby, který je v podstatě tvůrčí kolaborací nejprestižnějších animačních studií.... Ovšem tentokrát se onen inovativní tah na branku víceméně zasek na půli cesty. Samozřejmě, z hlediska formy, estetiky, stylistický variability, a celkově konceptuální i žánrový rozmanitosti nejde 'L+D+R Vol. 2' prakticky nic vytknout - dokonce i v rámci konzistence narace jednotlivých dějových fragmentů určitě druhá řada překonává kvality svého předchůdce. Jenže ač druhá řada bezpochyby vyniká kvalitativně, a nikoliv kvantitativně, negace primárně vidím v hříšně krátký stopáži jednotlivých dílů, minimálním počtu příběhově bohatých povídek, a především v impulzivní dějové složce příběhů, které většinou nemají komplexnější narativní perspektivu či pointu, a pakliže mají, tak se okamžitě vypaří do ztracena - výraznější pozitivem menšího počtu povídek je tak možnost celou řadu doslova sjet na jeden intenzivní bingewatch během necelých 90 minut - což je setsakra málo.... U 'L+D+R Vol. 2' je navíc komplikovaný i fakt, že ho nelze jednoduše vnímat jako jeden inherentní celek, ale skutečně jako různorodou antologii několika krátkometrážních příběhových mozaiek které disponují velice originální dystopickou vizí a celkově anti-utopickými premisami, u nichž trestuhodně absentoval a neskutečně mi chyběl filozofický kontext a všeobecně specifický metafyzický rozměr, který je přeci jen oním signifikantním prvkem a gró samotného seriálu.... Druhá série tak u mnoha diváků může evokovat ambivalentní dojem, že ono necelé dvouleté čekání vešlo vniveč - čímž mnoho fanouškům seriálu jako vzpomínka po 'L+D+R Vol. 2' zbyde na jejich chuťových pohárcích jistá jízlivá pachuť. Každopádně již nyní se nemohu dočkat na třetí pokračování a dalšího nekonvenčního překonávání hranic animace pod taktovkou Tima Millera - příště ale s maximálně využitým potenciálem prosím. 'Love, Death & Robots' totiž stále beru jako netradiční milník svého žánru, který se na scéně zjeví jednou za pár let.... [VERDIKT: 8,5 vražedných vysavačů z 10] ________ () (méně) (více)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako to má človek hodnotiť a komentovať, keď je každá časť o inom? Nejdem sa vyjadrovať ku každej časti, ale napíšem všeobecne, že obzvlášť kvôli niektorým epizódam, musím dať určite plný počet bodov. Moje najobľúbenejšie časti sú z vesmíru, hlavne s vymakanou počítačovou animáciou. Asi najobľúbenejšia časť je S2E3 Pop Squad. Neskutočný Noir štýl. Je to akoby 50.roky minulého storočia ale v budúcnosti. Takže akoby rok 2050, aj keď ten skutočný tak vyzerať nebude. Neskutočne som si trhal vlasy, že viac z tohto sveta a príbehu neuvidím. Naozaj výborné mnohé časti, ktoré stoja za opätovné pozretie. (10.2.2022) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Riadne nevyrovnaná anatológia. Najlepšími sú jednoznačne cyberpunkové diely a to najmä ten tretí (The Witness), ktorý je neskutočnou pastvou pre oči. Problémom seriálu je však slabý autorský dohľad a z toho vyplývajúca rozháranosť štýlu, obsahu i naratívu. Ako slabo editovaná zbierka poviedok. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Luxusní jednohubka. V podstatě mix Black Mirror a Neuvěřitelných příběhů v kratší délce, díky čemuž ani slabší epizody nejsou zbytečně zdlouhavé. Tohle jsem si fakt užila. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První série přišla jako blesk z čistého nebe, krátká sci-fi povídka je úžasný literární formát který obsahuje miliony fascinujících děl, a jejich sbírky jsou v knižní podobě nesmírně populární - ale jen málokdo zkusil udělat takovouto "sbírku" v podobě filmu, tím spíš složeného ne z několika málo povídek na půl hodiny, ale vyloženě jen z kratičkých pětiminutových filmů. Minipříběhů s jednoduchým originálním nápadem a rychlou pointou, a velmi variabilním vizuálním zpracováním. Tedy v lepším případě - některým kraťásům chyběl ten originální nápad, mnohým chyběla zas ta pointa, no aspoň ten vizuál byl zajímavý skoro vždy, ať už uměleckou invencí, nebo naopak ohromující blízkostí k fotorealismu. A jak tohle platilo o sérii/sbírce první, tak stejně tak to platí i o té druhé. Snad jen že kvalita v ní je trochu vyrovnanější, nemá tak silný highlight jako Zima Blue, ale ani ty nejslabší kousky nejsou vyloženě nezajímavé. Velmi doufám že s touhle sérií Netflix jen tak neskončí, instantně se zařadila mezi ty nejlepší věci které z něj kdy vzešly. /// Třetí série je opět hodně velká paráda - LDR je pro mě nejlepším seriálem který na Netflixu v současnosti jede. Co mi tady chybělo bylo víc oduševnělejších dílů, většina příběhů je více či méně akční, na což se sice moc dobře kouká, ale vlastně se pak tolik neliší od vymazlenějších videí z her. Nejlepší tak byla úžasná Avataroidní procházka po IO s mrtvolou v závěsu. A od Swarmu nutně chci celovečerní pokračování. 9/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obľúbená epizóda asi tá s Mary (S01 E16), aj keď to je zrovna dosť exot v tom seriáli, to sa vám stáva, že sa zaryje do pamäti. Priemerovo štyri hviezdy, ale o plnom hodnotení som presvedčený prakticky od začiatku. Ďalšie obľúbené časti: S01 E03, 08, 14, 15, 17, S02 E05, 06, 08, S03 E03, 09. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý animovaný projekt od Tima Millera. Nebál bych se to přirovnat k Black Mirror. Kvalita dílů je dost rozporuplná, různá je i animace. Díly se odehrávají v různé době a na odlišných místech. Rozdílné jsou taky žánry. Nejvíc mi asi sedly ty sci-fi, případně s alternativní Zemí. Určitě stojí za to to vidět, protože je to dost originální a člověk u toho neztratí moc času. Budu se těšit na další sérii. "Vše se vrátí na začátek." ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Love, Death & Robots. Já bych to viděl spíš na "Monsters, more Monsters, Death, Death, Death, some Robots here and there". Ale to jen tak naokraj... Velice sympatický projekt, byť úroveň, jak bývá zvykem, pokulhává. Poměrně dost povídek vyznívá do prázdna, jsou jenom velice omezenou výsečí něčeho "většího"; ano, chápu, že to je smysl takových kraťasů, ale divák se neubrání pocitu, že aby mu těch pár okének, co viděl, dávalo větší smysl, potřeboval vidět pár desítek / set před nimi i po nich. Ale těch pár desítek minut příjemně uplyne a bude-li svazek čtvrtý, rád si ho pustím... 70% (1.-3. série - 70%) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavná antologie animovaných sci-fi povídek s několika výjimečnými dílky.  Krátké, mnohdy doslova mini, povídky sice zůstávají v mělkých vodách filmové zábavy, ale řekl bych, že k tomu byly stvořené. V souboru si ale své najdou i příznivci vážnější filmařiny, byť z mého pohledu jsou zrovna tyhle artovější střípky nejméně povedené.  Nejlepší šestka - 1. Děsivá výprava, 2. Tři roboti a Tři roboti: Strategie úniku, 3. Duch Vánoc, 4. Za souhvězdím orla 5. Noc mini mrtvých 6. V klenutých sálech pohřbený ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Viděny všechny tři série. Několik vynikajících věcí, slušná skupina dobrých věcí, zbytek průměr. Ale možná je to i tím, že bylo vše servírováno dohromady. Pokud má víc tvůrců podobné myšlení, splývá to. Nadchly mě: "Zima Blue" (perfektně uzavřený příběh s pointou, u kterého přemýšlím, zda název není inspirován češtinou), "All Through the House" (laskavý vánoční horor, který chci ukázat zbytku rodiny) a "Bad Travelling" (dokonale drsné). Líbilo se mi: "When the Yogurt Took Over" (jogort jako inteligentnější druh), "Good Hunting" (mám slabost pro devítiocasou lišku, tato je navíc značně sexy), "Lucky 13" (o vztahu člověka a stroje), "Helping Hand" (divadlo jednoho herce/herečky), "Automated Customer Service" (vtipné utahování si z automatických zákaznických linek) a "Mason's Rats" (příběh o respektu). Považuji za zajímavé: "The Witness" (zajímavá myšlenka, zajímavá forma, nahotu překrývají kresby), "Fish Night" (krutě poetické), "Ice Age" (civilizace na dně mrazáku není úplně originální, ale má něco do sebe), "Alternate Histories" (vtipné), "The Tall Grass" (zajímavé prostředí), "Swarm" (snaha o pochopení prastarého mimozemského organizmu) a "Night of the Mini Dead" (apokalypsa z nadhledu). Zbytek je koukatelný, ale zapadá. ■ Kdybych měl každý počin hodnotit extra a výslednou hodnotu zprůměrovat, asi by to byly tři hvězdy, jednu ale přidávám za myšlenku spojit vše dohromady. Přičemž ještě trochu přivírám oči, protože první série mě zaujala víc, než druhá a třetí. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Koncepčně odvážná antologická minisérie hned v prvních čtyřech příbězích vzbudí naději slušného pokračovatele Animatrixu, nicméně s přibývajícími "kraťasy" znechutí neochotou být něčím více než trikovými demo-filmy, případně prvoplánovými hříčkami založenými pouze na vizuální stránce a atrakcích v podobě násilí, nahoty a gore mířící zejména pubertální geekovské publikum (což je obdobný přístup, jaký zvolil Tim Miller i v prvním Deadpoolovi). Už na zmíněný Animatrix nebo třeba i nedávné Blomkampovy web-filmy se Love, Death + Robots rozhodně nechytá, protože scénář zde mnohdy slouží pouze pro rozvíjení určitého vizuálního nápadu, chybí mu jakýkoliv vývoj a často končí bez pointy. Jako určitý typ platformy pro začínající animátory jistě v pořádku, ale jako plnohodnotný antologický seriál rozhodně nedostačující. ()

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama